Şartlı Geçiş: Ders notunuz DC veya DD ise MEZUN OLURKEN eğer ortalamanız yani GANO'nuz 2.50 ve üzeri ise DD ve DC dersleri; 2.25-2.49 arasında ise DC olan dersleriniz başarılı olarak gözükür ve mezun olabilirsiniz.
Vize ve final den aldığımız notlara göre harf notu ortalamanız hesaplanır. Harf puanlama sistemine göre CD, DC veya DD alan öğrenciler dersi sorumlu geçmiş olur. Bu not ortalamasına ise sorumlu geçme ya da koşullu geçme denmektedir.
Başarı notları aşağıdaki gibidir: a) Bir dersten AA, BA, BB, CB, CC, G harf notlarından birini alan öğrenci o dersi başarmış sayılır. b) Bir dersten DC, DD harf notlarından birini alan öğrenci, o dersi koşullu olarak başarmış sayılır.
Öğrencinin not ortalaması koşullu geçmede en kritik belirleyicidir. İlgili fakültenin belirlediği ortalama puan sınırının üzerinde olunduğu takdirde koşullu geçme işlevsel bir hale gelmektedir. Ancak not ortalaması dönem ile sınırlı değildir. Mezun olurken genel not ortalaması da bu sınırın üzerinde olmalıdır.
Bir dersten (DC) ve (DD) harf notlarından birini alan öğrenci o dersi koşullu olarak başarmış sayılır. Mezuniyette koşullu başarılı notların, başarılı kabul edilebilmesi için öğrencinin AGNO'sunun en az 2.00 olması gerekir, öğrenciler ilgili derslerin sınavına tekrar girerek notlarını yükseltebilir.
İlgili 23 soru bulundu
BÜTÜNLEME SINAVINA HANGİ ÖĞRENCİLER GİREBİLİR
Koşulları yerine getirmesine rağmen bitirme sınavına giremeyen veya girdiği halde başarısız (FF) ya da koşullu başarılı (DD) ve (DC) harf notu alan öğrenciler o ders için açılacak bütünleme sınavına girebilir.
2) Bir dersten DC ve DD notlarından birini alan öğrenci o dersi şartlı başarmış sayılır. 3) Bir dersten FD ve FF notlarından birini alan öğrenci o dersi başaramamış sayılır.
DC ile Geçmek İçin Ortalama Kaç Olmalı? DC notunun rakamsal puan değeri 58 ile 64 arasındadır. Dersten geçme katsayısı ise 1,50'dir.
-Güz Döneminde CD-DC-DD notlarınız varsa ve genel not ortalamanız 2,00'nin altında ise bu derslere koşullu geçme uyarısı yapılır. Buradaki koşul, Bahar Dönemi sonunda genel not ortalamanızın 2,00 ve üzerinde olmasıdır.
CD, DC ve DD koşullu geçer harf notlarıdır. Bu notlar ise öğrencinin son akademik durumu Başarılı yani genel not ortalaması 2,00'ın üzerinde ise geçer harf Notlarıdır ve öğrencinin bu notları aldığı dersler tekrar seçilemez. Dolayısıyla, bu, öğrenci bu derslerden başarılı olmuştur anlamına gelir.
KOŞULLU BAŞARILI öğrenciler üst sınıftan ders alamazlar. Yalnız bulunduğu sınıf ile alt sınıflara ait dersleri alabilirler.
dersler önkoşullu ise kaldığın dersleri vermeden alamazsın yani otomatik sene uzar. ama 2. dönem dersleri önkoşullu değilse alır geçersin seneye de bu dönem kaldığın dersleri tekrar alırsın diğer derslerle birlikte veya yaz okulunda alabilirsin.
"Koşullu geçer not alınan dersler öğrenim süresi boyunca istenirse tekrar alınabilir.
Koşullu geçtiğiniz dersleriniz mezuniyet durumu oluştuğunda önem kazanmaktadır. Şayet mezuniyet için gerekli ortalamaya sahipseniz koşullu olarak daha önce almış olduğunuz dersleri yeniden almanız gerekmez.
AA, AB, BA, BB, BC, CB ve CC geçer harf notlarıdır. Bu notları aldığınız dersleri tekrar seçemezsiniz. CD, DC ve DD harf notları ise öğrencinin son akademik durumu Başarılı yani genel not ortalaması 2,00 ve üzerinde ise geçer harf notlarıdır ve öğrenci bu dersleri tekrar seçemez.
Ancak CD, DC ve DD Harf notları ise koşullu geçmeyi ifade eder. Bu notları alan öğrencilerin genel not ortalaması 2.00'ın altında ise başarısız olur. GNO'su 2.00'ın üzerinde ise adayların bu dersleri vermesine gerek yoktur.
30 AKTS kredisi, öğrencilerin dönem içerisinde gerçekleştirdikleri tüm aktiviteleri(ders saatleri, ödev, proje, ara sınav, final vb.) içine alan 750-900 saat arasında bir iş yükü ile ilişkilendirilir. Genel Akademik Not Ortalamasının(GANO) hesaplanması, öğrencilerin başarı katsayısı ve AKTS kredilerine göre yapılır.
Ortalama hesabında vize puanı %40 final puanı ise % 60 olarak alınmaktadır. Sonucun GEÇER not kabul edilmesi için not ortalaması 50 puan ve üstü olmalıdır. Öğrenci not ortalaması 50 Puanın altında kalıyor ise sınıf geçmeye yetmeyecek KALDI kabul edilecektir.
DC, geçer nottur ancak koşullu geçer nottur. CD, DC ve DD koşullu geçer harf notlarıdır.
DD ile sınıf geçmek mümkün değildir. Çünkü DD harf notu başarısız olarak değerlendirilen bir puandır. Bu nedenle de bu puan ile sınavına girilen dersten geçilemez.
a) 70,00-84,99 arasındakileri teşekkür belgesi, b) 85,00 ve daha yukarı olanları takdir belgesi, c) Ortaöğrenim süresince en az üç öğretim yılının bütün döneminde takdir belgesi alanları üstün başarı belgesi ile ödüllendirir.
Yönetmeliğin ilgili maddesi şu şekildedir:Mezuniyet aşamasında;a) GANO'su 2,25 ve üzerinde olan öğrencilerin DC harf notları,b) GANO'su 2,50 ve üzerinde olan öğrencilerin DD harf notları başarılı sayılarak mezun olurlar.
4.Mezun olabilmek için öğrencinin Genel Not Ortalamasının en az 2,00 olması ve DZ,YZ ve FF notu olmaması gerekir.
Öğrenci kaldığı veya sorumlu kaldığı dersin bütünlemesine girmeme hakkına sahiptir. Bütünleme sınavına girmeyen öğrenciler için mazeret sınavı hakkı verilmez. Bu durumda, öğrenci kalmış olduğu dersi daha sonraki dönemlerde yeniden alarak geçmek zorundadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri