Kod kesiti: Bir arsada yapılacak inşaatın yükseklik konumunu ayrıntılı olarak belirleyen belgedir.
Kot kesit rölevesi, imar parselinde yapılacak binanın, proje mükellifince hazırlanacak vaziyet planına göre yükseklik konumunu belirleyen belge olarak nitelendiriliyor.
Röperli krokiye ihtiyacınız olacaktır bunu da Tapu Kadastro Müdürlüğünden alabilirsiniz. Belediye Harita Müdürlüğü'ne gidip, imar durumuna uygun inşaat istikamet rölevesi ve arazi-yol kotlarının belirlendiği kot kesit rölevesi alınır.
İMAR DURUMU VE İNŞAAT İSTİKAMET RÖLÖVESİ-KOT KESİT BELGESİ ALINMASI. Yeni inşaat yapmak istediğinizde ilk adım dilekçe ile İmar durumu,İnşaat İstikamet Rölövesi- Kot Kesit Belgesi başvurusunda bulunulur. Başvuru ardından, Ruhsat Büromuzda imar durumu talebiniz detayları ile incelenir, sonrasında İmar Durumu düzenlenir.
Binanın girişi sol taraftaki 0,00 kotu olan taraftır. Kot farkından dolayı kısmen açığa çıkmış 1 bodrum kat olduğu görülmektedir. Bu kata halk arasında “Kot 1” kat da denilmektedir. Binanın giriş katı ile bodrum katı arasındaki kot farkı 3 metredir.
İlgili 21 soru bulundu
Kot; bir noktanın, esas olarak alınan düzlemden uzaklığı ve bu uzaklığı gösteren değere denir. Bu terim emlak literatüründe ise temel ile zemin arasındaki yüksekliği belirtmek için kullanılır. Genel olarak binaların cephe aldığı yolun tretuvar seviyesinden yani bordür taşı üst seviyesinden kot verilir.
İmar durumu veya vaziyet planına göre parselin köşe noktaları ile yapılacak binaların köşe noktalarının gösterildiği krokiye deniyor. Kot farkı, iki nokta arasındaki yükseklik farkı olarak tanımlanıyor.
İmar Durum Belgesi arsa sahibi bireylerin, arsalarına yaptırmak istedikleri yapılara dair bilgilerin yer aldığı resmi bir evraktır. Bu belge olmadan arsanıza herhangi bir inşaat yapamazsınız. Bu belge bir nevi inşaat yapma ruhsatıdır, inşaat yapabilme yetkisidir.
Kırmızı kod belirlenmesi ile ilgili talepte bulunacak hemşehrilerimiz, Odunpazarı Belediyesi Evrak Kayıt Birimi'ne dilekçe ile başvurabilir ya da Odunpazarı Belediyesi Halk Masası Birimi (0 222 2313 3030) veya Odunpazarı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'nü (0 222 250 2140) telefon ile arayarak başvuru yapılabilir.
Kot kesit, planlanmis bir zeminde, yapilacak olan bir yapinin, yol veya belirlenmis bir alana gore zemin kotlarini alarak, yapilacak olan yapinin subasman kotunun yani yuksekliginin belirlenmesidir.
Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinde; Siyah kot; “İmar planında gösterilen yolun doğal zeminini ifade eder.” şeklinde tanımlanırken, Kırmızı kot ise; “İmar planında gösterilen yolun gerekli hesaplar yapıldıktan sonra kullanıma hazır halini ifade eder.
Kod kesiti: Bir arsada yapılacak inşaatın yükseklik konumunu ayrıntılı olarak belirleyen belgedir.
Yol kotu tutanağı; inşa edilecek yapılarda, yapının giriş seviyesinin, yapı köşelerinin oturacağı kotların ve çevre tesviyesinin belirlenmesi amacıyla belli prensiplere bağlı olarak verilen belgenin ismidir.
Binalara arsanın cephe aldıgı, yolun kırmızı kotuna (Ham yollarda, hazırlanan ve onaylanan yol profiline göre, bitmiş yolun kaplama üst kotudur. ) göre ve yolun yüksek tarafına rastlayan bina kenarı hizasındaki tretuvar seviyesinden (bordür tası üst seviyesinden) kot verilir.
TARLAYA EV YAPMA İZNİ NEREDEN ALINIR? Tarlaya ev yapmak için söz konusu tarlanın bulunduğu belediyeye başvurmanız gerekiyor. İmar izni maliyeti için gereken bilgiler belediyeden alabiliriniz. Ayrıca arsanın belediye tarafından mutlaka sorgulanması gerekiyor.
İmar durum belgesi başvurusu yapabilmek için belediyeye dilekçe ile başvuru yapılmalıdır. Başvuru hakkı, arsa sahibine ve onun yetkili kıldığı kimseye aittir. Başvuru için tapu kaydı da gerekmektedir.
İmar durum belgesi alma ücreti 66 TL'ye çıktı. Yeni yapı ruhsatı alınmasına ilişkin 1000 metrekareye kadar konut, rezidans metrekare başına 10.68 TL'den 11.75 TL'ye ulaştı.
Tapuda niteliği tarla olan bir taşınmazın imara açılması ancak arsa niteliğini kazanması ile mümkün olup bu durum için de cins değişikliği işleminin yapılması gerekmektedir. Cins değişikliği için tarlanın; 1/1000 ölçekli imar planı içinde kalması ve yapılaşmaya açık bir fonksiyona sahip olması gerekmektedir.
Nazım imar planlarını, çevre düzeni planına uygun olmak kaydıyla, büyükşehir belediye sınırları içinde 1/5.000 ile 1/25.000 arasındaki her ölçekte Büyükşehir Belediyesi yapar, yaptırır ve onaylar. Uygulama imar planlarını, Büyükşehir Belediye Kanunu'nun uygulandığı yerlerde belediyeler yapar.
İmar planları alenidir. Bu aleniyeti sağlamak ilgili idarelerin görevidir. Belediye Başkanlığı ve mülki amirlikler, imar planının tamamını veya bir kısmını kopyalar veya kitapçıklar haline getirip çoğaltarak tespit edilecek ücret karşılığında isteyenlere verir.
Kot sembolleri planda ve kesit ile görünüşlerde farklıdır. Planda kot sembolü: Planlarda çekül(şakul)ün üsten görünüşünü sembolize eden, planın ölçeğine göre değişen boyutlarda, eksenleri belirtilmiş, belli kısımları taranmış tam daire biçimindeki semboldür. 1/50 ölçekte 5-7 mm çapında çizilir.
Plankote; yapıların inşa edileceği arazinin topografik durumu ile birlikte tüm detayları kapsayan haritalara denir. Bu harita bir mimari projenin yapımı öncesinde temin edilmesi gereken belgeler arasında yer alır.
Kot veya denim, pamuk ipliğinden dokunan veya çoğunluğu pamuktan oluşan, dimi örgüsüne sahip bir tür kumaştır. Örgüdeki çözgüsünün dışarıda olması dolayısıyla rengini kumaşın çözgüsünün renginden alır. Türk Dil Kurumu tarafından "giysi yapılan bir tür mavi, kaba pamuklu kumaş, blucin" olarak tanımlanmaktadır..
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri