KDRP, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimizde bulunan 14 ilimizi (Adıyaman, Ağrı, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Hakkari, Mardin, Muş, Siirt, Şırnak, Tunceli ve Van) kapsamaktadır. Proje ile ilgili ilk çalışmalar 1994-1999 yılları arasında Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülmüştür.
Köye Dönüş Projesine Devlet Desteği
Daha önce bahsedilen Uzman Eller Projesi ile köy yaşamını tercih edenlere 250 bin TL destek sağlanacağı duyurulmuştu. Bu projenin yanı sıra Ziraat Bankası'nın yeni kampanyası ile belirli illerde yaşayan vatandaşlar yaşamına dönüş yapma fırsatı buluyorlar.
Pakdemirli, "Konya, Karaman, Aksaray, Mersin, Şanlıurfa, Eskişehir, Edirne, Aydın, Ankara, Yozgat, Iğdır, Kayseri, Kırklareli, Tekirdağ ve Çankırı olmak üzere toplam 15 ilde, 38 ilçede, 199 köy ve kasabada 1 milyon 43 bin 620 dekar hazine arazisini 16 bin 151 çiftçi ailesine çiftçilik yapmak şartıyla dağıttık" ...
Ziraat Bankası'nın sunduğu faizsiz ve 84 ay vadeli 1 milyon liralık "Köye Dönüş Kredisi" ile şehir hayatının stresinden uzak, köyde huzurlu bir yaşama adım atın.
Genç Çiftçi Kredisi ile 1.000.000 TL'ye Kadar Kredi
Faizsiz ve 2 yıl anapara ödemesiz olan Genç Çiftçi Kredisi, gençlerin 1.000.000 TL'ye kadar kredi kullanabilmelerine olanak tanıyor. Bu çerçevede kredi için gerekli harcama kalemlerini de bilmek gerekiyor.
İlgili 42 soru bulundu
Başvurular, projenin devam ettiği 2019-2023 yıllarında her yıl 1 Ocak 31 Mart tarihleri arasında İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine yapılmaktadır.
2023 TKDK büyükbaş hayvancılık desteği ne kadar? IPARD 101 nolu tedbir kapsamında büyükbaş süt ve et sektörleri için en az 5.000 Avro, en fazla 500.000 Avro destek verilmektedir.
Tarımsal üretim yapan müşterilerimizin, tarımsal üretim ve tarımsal üretim dışındaki kısa, orta ve uzun vade gerektiren ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla çiftçilerimize 250.000 TL'ye kadar sunulan kredimizdir.
Çiftçilerimizin yapılacak destekleme ödemelerinden yararlanabilmeleri ve mağdur olmamaları için 2023 yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvurularını 2 Ocak 2023 tarihi mesai bitimine kadar İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine yapmaları gerekmektedir.
Yetiştirici ikamet ettiği bölgede bulunan meralardan faydalanabilmeli ve/veya kaba yem ihtiyacının %50 sini karşılayabilmelidir. Proje devam ettiği sürece hayvan sayısı 100 ün altına düşmeyecek. 100 âdetin altına düşürülürse hayvanların yerine en az 30 gün içinde aynı vasıflarda yeni hayvan eklenecek.
Tarım ve Orman Bakanlığı, kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi kapsamında 2022-2023 başvuru döneminde tutarı 1 milyar 241 milyon lirayı bulan 12 bin 676 projeye, 577 milyon 122 bin 308 liralık hibe desteği sağlayacak.
Proje ile ilgili ilk çalışmalar 1994-1999 yılları arasında Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülmüştür. Projenin planlama ve uygulama çalışmaları, 1999 yılından itibaren İçişleri Bakanlığı sorumluluk ve koordinasyonunda yürütülmektedir.
2024 ÜRETİM YILI ÇİFTÇİ KAYIT SİSTEMİ BAŞVURULARI 1 EYLÜL'DE BAŞLIYOR. 2024 üretim yılı çiftçi kayıt sistemi (ÇKS) başvuruları 1 Eylül 2023 tarihi itibarıyla başlayacak olup, 02.01.2024 tarihinde sona erecektir.
Üretici başına kullandırılacak azami kredi tutarı 600.000 TL. Kredilere ilk 18 ay anapara ödemesiz olmak üzere toplam 84 aya kadar vade verilecek. Üreticiye yansıyacak faiz oranı yıllık yüzde 1,1-yüzde 5,5 aralığında olacak. Öz kaynak katkısı aranmayacak.
Başvurular 20 Ocak 2023 tarihine kadar arasında Bakanlık web sayfası üzerinden yapılacaktır. Kamu görevi yürütenler, devlet memurları, kamu işçileri veya devlet üniversitelerinde görevli öğretim görevlileri hibe desteğine başvuramazlar.
-Alınacak arazinin ekspertiz değerinin %70'ine kadar olan kısmı kredilendirilebilmektedir. -Ayrıca kredilendirilecek arazinin “Müstakil (Tek) Tapu Senedi"ne sahip olması önem arz ettiğinden, “Hisseli Tapu" olduğu takdirde bütün hisselerin satın alınması koşulu ile kredi kullandırılabilecektir.
EYT Destek Paketi – Her sektörden KOBİ ve KOBİ Dışı firmaların EYT kapsamındaki çalışanlarına ilişkin kıdem tazminatı ödemelerinin karşılanmasına yönelik, ilk 6 ay ödemesiz toplam 36 ay vadeli kredi desteği sunulmaktadır.
Milli Eğitim Bakanlığına bağlı tarım, hayvan yetiştiriciliği ve sağlığı, laboratuvar hizmetleri ve gıda teknolojisi alanlarında eğitim veren lise ve dengi okullardan mezun olanların mahallinde uygulayacağı projelere 250.000 TL (KDV Hariç)'e kadar hibe verilecektir.
Devlet kurum ve kuruluşlarının gerek ekonomik gerekse çeşitli hibe ve teşviklerle desteklenen Büyükbaş Hayvan Besiciliği şimdi de Ziraat Bankası Genç Çiftçi ve Kadın Çiftçi destekleriyle finanse edilmektedir. Her ineğin değerlendirilebilir et oranı artıkça doğru orantılı olarak elde edilen karda artmaktadır.
– Doğu Anadolu Projesi (DAP) Hayvancılık Hibelerinin Uygulanacağı İller; Ağrı, Ardahan, Bingöl, Bitlis, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Hakkari, Iğdır, Kars, Malatya, Muş, Sivas,Tunceli, Van.
Hibe Desteği Şartları:
Büyükbaş en az 10-en fazla 50 baş anaç hayvan kapasiteli veya koyun ve keçi olarak en az 100 en çok 200 hayvan kapasiteli; Sıfırdan ahır yapımı veya tadilatı, Teke, koç veya damızlık boğa alımı, Gerekli makinelerin alımı için devlet tarafından hibe desteği sağlanmaktadır.
Bu kapsamda 2023 yılı için bugüne kadar söz konusu illerden gelen yöresel projeler değerlendirilerek toplam 11 milyon 137 bin 382 liralık hibe desteği sağlanması uygun bulundu.
Çiftçi Kayıt Belgesi almak için iki şekilde başvuru yapılabilir. Başvuru yollarından ilki e-Devlet sistemi üzerinden kullanıcı adı ve şifreniz ile giriş yaparak başvuru formu doldurmak, ikinci yol ise internetten Çiftçi Kayıt Sistemi Başvuru Formu doldurarak İlçe Tarım Müdürlüklerine elden teslim etmek şeklindedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri