Ürünü havalandırmak için vücudunuzdan çıkardığınızda sıcaklık farklı olmaması için, ürünü kullandığınız bölgeye ince bir havlu koyunuz. Sırta ve göğüsü konulduğunda geçmeyen öksürük karşı çok etkili bir şifadır. Balgam atmada etkilidir.
Balgamlı öksürüklere iyi gelir. Kas, adale, bel ve eklem ağrılarının giderilmesinde kullanılır. Romatizma kaynaklı vücut ağrılarını hafifletebilir. Kronik sırt ağrılarına iyi gelir.
Saf yünün içerisindeki lanolin ile öksürüğü keser .
Bebeklerde göbek düştükten sonra kullanılabilir. Ürünü aldığınızda havalandırma ve alerji değerlendirmesini yaptıktan sonra ürünü kalorifer vb. bir ısıtıcı ile hafif ılık yapınız. Ürünü bebeğin karnına tene temas edecek şekilde zıbın içinden koyunuz. 10 dakikasonra kısa bir gözlem yapınız.
* Biraz zeytinyağını ısıtın, ve içine karabiber atarak pişirin, iyice yansın. Sonra ılınınca öksüren Çocuk veya yetişkin kişinin, sırtına ve göğsüne sürüp ovun. Üzerine, hafif emince sıcak bez örtün ve giyinmesini sağlayın.
İlgili 44 soru bulundu
Ekinezya çayı, papatya çayı ve ıhlamur ile boğazı yatıştırmak. Boğaz pastili ve C vitamini takviyeleri almak. Probiyotik içeren gıdalar tüketmek. Bal, limon ve karabiber macunu yemek öksürüğü keser.
Ilık Su İçirin
Genel durumu iyi, ateşi, hırıltılı solunum gibi nefes alma problemi olmayan çocuklar evde izlenebilir. Bu gibi durumlarda en iyi öksürük şurubu; ılık sudur. Bol su ve sıvı alımı, çocuğunuzun boğazını yumuşatarak rahatlama sağlar.
Saf yün, pnömoni (zatürre), bronşit, astım ve diğer akciğer rahatsızlıklarının tedavisinde kullanılmaktadır.
Koyun yünü alerjik değildir ve alerjik ortamların oluşmasına hiçbir şekilde fırsat vermez. Uzun ömürlüdür, kullanışlıdır, terletmez, ter emici özelliği vardır. Ağrılara karşı direnç sağlar. O nedenle birçok romatizmal ağrılara iyi gelir.
ZENCEFİL ÇAYI
Zencefil çayı sadece tadı güzel olmakla kalmaz, aynı zamanda soğuk algınlığı ve öksürüğün tedavisinde de yardımcı olur. Çay, akan ve akan burnun kurumasına yardımcı olur, böylece balgamın solunum yolundan atılmasına yardımcı olur.
Bol sıvı tüketin: Su, bitki çayları ve doğal meyve suları gibi sıvılar, boğazınızı nemlendirerek öksürüğün hafiflemesine yardımcı olabilir. Nemli havayı solumak: Nemli bir ortamda bulunmak öksürüğü rahatlatır. Duş almak veya buhar banyosu yapmak gibi aktivitelerle havanın nemini artırabilirsiniz.
Yıkanmamış Yünün Faydaları
-Soğuk algınlığı ve ateş şikayetlerinde rahatlatıcı etkisi vardır. -Öksürüğe iyi gelir ve balgamın kolayca atılmasını sağlar. -Kronik sırt ağrılarına iyi gelir.
Ilık süte bir miktar konulan bal, boğaz bölgesini kaplayacağı için öksürüğün verdiği tahrişi azaltacaktır. Kekik, zencefil, kuşburnu, adaçayı, nane, ıhlamur gibi bitkilerle yapılan demleme çaylar da yine boğazın rahatlamasına yardımcı olacaktır.
Bu durumda öncelikli olarak banyo küveti soğuk su ile doldurulur. Yorgan bu suyun içinde 2 saat boyunca bekletilir. Ardından yünlüler için marketlerde satılan deterjandan 1,5 su bardağı kadar küvetin içine dökülür. Yıkama yaparken yorgan deterjanlı suyun içinde çevrilerek yıkanır.
Yün yorganlar yüzyıllardır ısınmak için en çok kullanılan yorgan türüdür. Yün yalıtımı sayesinde gece boyunca sıcaklığı korur ve nefes alabilen bir malzeme olduğu için terlemeyi önler. Doğal oluşu sebebiyle de sağlıklı bir uyku çekmeye yardımcı olur.
Uzmanlar, yün ve tüyden yapılmış yatak, yorgan, halı gibi eşyaların astım krizlerini tetiklediğine dikkat çekti. Uzmanlar, yün ve tüyden yapılmış yatak, yorgan, halı gibi eşyaların astım krizlerini tetiklediğine dikkat çekti.
Organik yün doğa dostudur! Sahip olabileceğiniz en doğal ve en sağlıklı malzemedir. Koyunyünü yıllık bazda büyür, yani tamamen yenilenebilir bir kaynaktır.
Nem kontrolünü de en iyi şekilde sağlar. Bu genel özellikler, yün yastığın terlemeyi azaltmasını da sağlar. Terleme sorunu olan bireylerin bu problemini çözer. Uyku esnasında optimum sıcaklığı koruma konusunda da usta olan yün yastıklar, vücut ısısını dengelemeye yardımcı olarak alerjenlere karşı avantaj sağlar.
Balı tek tüketmek yerine limonla ya da zencefille tüketmeniz daha etkili olacaktır. Soğan suyuyla balı karıştıranlar da bu karışımın bronşite iyi geldiğini söyler. Tuzlu su: Gargara yaparak boğazdaki balgamı ve ağrıyı azaltabilirsiniz. Nefes borunuzu temizler ve rahatlatır.
Bronşite iyi gelen gıdalar nelerdir? C vitamini içeriğindeki güçlü antioksidan ile bronşitten kurtulmanıza yardımcı olur. C vitamini yönünden zengin olan kırmızı biber, maydanoz, kekik, koyu yapraklı sebzeler, brokoli, lahana, portakal, mandalina, elma, nar, kivi, çilek gibi gıdaları tüketebilirsiniz.
Bununla birlikte, özellikle anti-enflamatuar özellikleri ile akut bronşit tedavisinde kullanılabilir. Özellikle kuru öksürük ve balgam için zencefil çayı ve nane çayı içebilirsiniz. C Vitamini: C vitamini, güçlü bir antioksidan, bronşitlerden daha çabuk kurtulmanıza yardımcı olabilir.
Öksürürken çocuğunuzu yüzükoyun olarak dizinize yatırın, sırtına hafif hafif vurarak balgamını çıkarmasına yardımcı olabilirsiniz. Geceleri öksüren çocuğunuzun yastığının altına destek koyarak baş tarafını yükseltebilirsiniz. Geniz akıntısının boğazından aşağı tarafa inerek tahrişe yol açmasını da engellemiş olursunuz.
Bol sıvı tüketmek boğazın nemlenmesine yardımcı olarak tahriş edicilerin etkisini azaltır. Günde en az sekiz bardak su içmek, bitkisel çay veya limonlu ılık su tüketmek gece öksürüklerini hafifletir. Uyumadan önce boğaz pastili kullanmak boğazdaki tahrişi azaltarak öksürüğün giderilmesine yardımcı olur.
Tüketilen suyun oda sıcaklığında olması boğazı ıslak tutar ve kuruyarak öksürüğe sebep olmasını engeller. Ayrıca bitkisel çaylar ve kürler ile de evde tedavi desteklenebilir. Bal ve tarçın karışımı tüketmek, zencefil ve bal tüketmek, adaçayı içmek ya da gargara yapmak boğazda oluşan gıcık için etkili olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri