KPSS P3 puan türü Genel Kültür ve Genel Yetenek testlerinin eşit oranda ağırlığa sahip olduğu, Lisans B Grubu kadroların atamasında kullanılan puan türüdür. KPSS P3 puanının hesaplanmasında; Genel Yetenek yüzde 50, Genel Kültür yüzde 50 ağırlığa sahiptir.
Genel yetenek ve genel kültür ağırlıklı olan, bütün lisans mezunlarının tercih ettiği puan türüdür. Bunun dışında şu anda P3 puan türüyle mühendis, memur, teknikler, hemşire, teknisyen ve psikolog gibi mesleklere giriş yapabiliyorsunuz.
Genel yetenek ve genel kültür ağırlıklı olan, bütün lisans mezunlarının tercih ettiği puan türüdür. Bu bakımdan bütün bölümlerin bu puan türüyle sınava girerek çeşitli kurumlarda atamasının yapılması mümkün görünüyor.
KPSS P3 puanının hesaplanmasında; Genel Yetenek yüzde 50, Genel Kültür yüzde 50 ağırlığa sahiptir. Adaylar KPSS B Grubu Lisans atamaları için 'çift' Yıllarda KPSS lisans sınavına girerek bu puanı almak zorundadırlar.
İlgili 32 soru bulundu
Adaylar tarafından alınan KPSS P3 puan türü için aldıkları puan sadece 2 yıl geçerli sayılıyor. P3 puan türü hem merkezi hem de kurumsal yerleştirmelerde kullanılıyor. Mühendis, memur, teknikler, hemşire, teknisyen ve psikolog gibi memur atamaları, P3 puanı ile gerçekleştiriliyor.
KPSS P1, P2, P3 PUAN TÜRLERİ NEDİR? KPSS P121, MEB tarafından yapılan öğretmen atamalarında yer alıyor. B Grubu Lisans kadrolarına P3, B Grubu Ön Lisans kadrolarına P93, ortaöğretim mezunlarına ayrılan B grubu kadrolara ise P94 puan türü ile atama yapılmaktadır. Bu puanlar 2 yıl geçerlidir.
KPSS P1 PUANI NEDİR? KPSS P1; Genel Yetenek - Genel Kültür testi baz alınarak hesaplanır. KPSS P1 puanının hesaplanmasında Genel Yetenek testi yüzde 70, Genel Kültür testi ise yüzde 30 etkilidir.
HANGİ KURUMLAR P4 PUAN TÜRÜYLE ALIM YAPAR? Genel yetenek, genel kültür ve hukuk ağırlıklı olan, lisans mezunlarının ve hukukçuların tercih ettiği puan türüdür. Bu bakımdan hukuk ve diğer bölümlerin bu puan türüyle sınava girerek çeşitli kurumlarda atamasının yapılması mümkün görünüyor.
2023-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Sınavı'nın Alan Bilgisi 1. oturumu (kamu yönetimi, uluslararası ilişkiler, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri çoktan seçmeli 120 soru için adaylara 150 dakika verilecek. > 2. oturum hukuk, iktisat, maliye alanlarından yapılacak ve 120 soru için 150 dakika süre verilecek.
KPSS LİSANS PUANI KAÇ YIL GEÇERLİ? 2023-KPSS sınav sonuçları, sonuçların açıklanmasından itibaren iki yıl süreyle geçerlidir ancak öğretmen adayları için 2023-KPSS'de elde edilecek puanların geçerlilik süresi bir yıldır.
KPSS Şartları arasında en çok talep edilen puanı olan 70 puan, birçok kamu kurumunda aranmaktadır. Bunlar arasında özellikle Adalet Bakanlığı, İç İşleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı gibi birçok kurum yer almaktadır.
KPSS-B, Türkiye'de devlet kadrolarına personel almak amacıyla yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı sonucuna göre yapılan bir atama ve kadro türüdür. Kpss'de lise, önlisans ve lisans mezunları Kpss B sınavına katılırlar. Sınav 2 senede bir olur. Başvurular Nisan-Mayıs aylarında olur.
KPSS P3 puan türü Genel Kültür ve Genel Yetenek testlerinin eşit oranda ağırlığa sahip olduğu, Lisans B Grubu kadroların atamasında kullanılan puan türüdür. KPSS P3 puanının hesaplanmasında; Genel Yetenek yüzde 50, Genel Kültür yüzde 50 ağırlığa sahiptir.
KPSS P3 PUANI NEDİR? KPSS P3 puan türü Genel Kültür ve Genel Yetenek testlerinin eşit oranda ağırlığa sahiptir ve Lisans B Grubu kadroların atamasında kullanılmaktadır.
Memur olmak için KPSS'de braja puanı geçmek gerekir dolayısıyla en az 60 puan almak gerekir.
KPSS-2024/3: Millî Eğitim Bakanlığının Sözleşmeli Personel Pozisyonlarına Yerleştirme Yapmak İçin Adaylardan Tercih Alınması (19.01.2024)
2. KPSS B Memurluk (Lisans) Kadroları Nelerdir? Mühendis, mimar, veteriner, psikolog, sosyolog, hemşire, ebe vb. tüm lisans kadroları KPSS B kadrolarıdır. Kaymakam, müfettiş, uzman, denetmen ve kontrolör yardımcılığı gibi kadrolar ise KPSS A kadrolarıdır.
KPSS ÖĞRETMENLİK PUAN TÜRÜ NEDİR? KPSS P10 PUAN TÜRÜ: Eğitim fakültelerinden mezun olan lisans mezunu adayların öğretmenlik tercihlerinde kullandıkları puan türüdür. GK + GY + Eğitim bilimleri bileşenleri ile hesaplanmaktadır. Bu puan türü 1 yıl süreyle geçerli olmaktadır.
KPSS P3 puan türü Genel Kültür ve Genel Yetenek testlerinin eşit oranda ağırlığa sahip olduğu, Lisans B Grubu kadroların atamasında kullanılan puan türüdür. KPSS P3 puanının hesaplanmasında; Genel Yetenek yüzde 50, Genel Kültür yüzde 50 ağırlığa sahiptir.
KPSS B Memurluk (Lisans) Kadroları
A Grubu kadrolarından farklı olarak tüm lisans bölümleri B Grubu kadroları oluşturur. Mühendis, mimar, veteriner, psikolog, sosyolog, hemşire, ebe vb. tüm lisans kadrolarıdır.
HANGİ KURUMLAR P34 PUAN TÜRÜYLE ALIM YAPAR? Uluslararası ilişkiler ağırlıklı olan, lisans mezunlarının tercih ettiği puan türüdür. Özellikle uluslararası ilişkiler mezunları P34 puan türünde atanmaları mümkündür.
HANGİ KURUMLAR P14 PUAN TÜRÜYLE ALIM YAPAR? Hukuk ağırlıklı olan, lisans mezunlarının tercih ettiği puan türüdür.
KPSS Ortaöğretim sınavlarında 60 adet genel yetenek ve 60 adet genel kültür olmak üzere toplam da 120 tane soru çıkmaktadır. Sınava girecek kişilere sorulana bu 120 adet sorunun çözülmesi için 130 dakika süre veriliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri