KPSS 50 PUANLA NEREYE ATANILIR? KPSS Lisans sınavından 50 veya 55 alan adaylar belediyelerin memur alımı kontenjanlarına katılabilir. Sağlık ve normal memur alımları da KPSS puan sınırı olmayan bölümler arasında yer alıyor. Jandarma sivil memur alımında KPSS 55 puan şartı bulunuyor.
KPSS Puanı ile alımlar Memur ve Kamu Personeli statüsünde yapılmaktadır. Bu yönde Belediyeler genelde 60 KPSS Puanı ile, Üniversiteler 50 KPSS Puanı ile ve Bakanlıklar 60 - 70 KPSS Puanı ile alım yapmaktadır.
KPSS 50, 55 PUANLA NEREYE GİRİLİR? KPSS 50, 55, 60 puan alan kişiler belediyelerin memur alımları ile jandarma alımlarını tercih edebilecekleri gibi öğretmenevi, polis evi ve misafirhaneler için memur başvurusunda bulunabilirler. Öte yandan tercih kılavuzu, tercih işlemi için önemlidir.
KPSS puan sınırı olmayan bir bölümde üniversitelerin sağlık ile normal memur alımları, Öğretmenevleri, polisevleri, kamu misafirhaneler de 50-55 puan bandında memur alımı yapıyor, Sözleşmeli öğretmenler ise KPSS'den 60 ve üzeri puan alması gerekir.
Şurada Paylaş! MEMURLUK İÇİN KPSS'DEN KAÇ PUAN ALMAK GEREKLİ? KPSS ortaöğretim puanı ile memurluk başvurusu yapacak adayların en az 65 puan almaları gerekmektedir. Fakat geçtiğimiz dönemlerde 78 puan ile yapılan atama bu dönem 69 puan ile belirlenebilir, bu genel başarı durumuna bağlıdır.
İlgili 44 soru bulundu
MEMUR OLMAK İÇİN KAÇ PUAN GEREKİYOR? Kamu kurumlarında memur olabilmek için adayların sınavdan elde ettikleri puanlar belirleyici bir rol üstleniyor. Genel olarak kamu kurumları 60-70 puan arasında alım yapmaktadır.
Bu kapsamda, kamu görevlilerinin maaşlarında net 8 bin 77 lira artış yapılmasına ilişkin kanun teklifinin görüşmelerine TBMM'de başlanacak. Bu düzenlemenin yasalaşması halinde aile yardımı ödeneği dahil en düşük memur maaşı 11 bin 848 liradan 22 bin 17 liraya yükselecek.
Merkezi atamalar ise KPSS P3 puan türü baz alınarak gerçekleştirilir. B Grubuna; memur, koruma ve güvenlik görevlisi, hemşire, mühendis, psikolog, sosyolog, mimar, ebe gibi kadrolar örnek verilebilir. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı.
KPSS-B, Türkiye'de devlet kadrolarına personel almak amacıyla yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı sonucuna göre yapılan bir atama ve kadro türüdür. Kpss'de lise, önlisans ve lisans mezunları Kpss B sınavına katılırlar. Sınav 2 senede bir olur. Başvurular Nisan-Mayıs aylarında olur.
KPSS Ortaöğretim sınavından 80 puan almak için ise 67 – 72 arasında net yapmanız gerekir. 90 puan alabilmek için ise 87-92 arasında net yapılması gerekiyor. Genel Yetenek sınavında yapılan netler avantaj olarak sayılır.
KPSS 50 PUANLA NEREYE ATANILIR? KPSS Lisans sınavından 50 veya 55 alan adaylar belediyelerin memur alımı kontenjanlarına katılabilir. Sağlık ve normal memur alımları da KPSS puan sınırı olmayan bölümler arasında yer alıyor.
KPSS lisans oturumlarından 50 ila 60 puan arasında alan adaylar daha çok belediyelerin memur alımları ve jandarma alımlarını tercih ediyor. Bunun yanında bu puan aralığına sahip olan adaylar öğretmenevi, polis evi ve misafirhanelerde de açılan memur alımı ilanlarına müracaat edebilirler.
KPSS 50, 55 PUANLA NEREYE GİRİLİR? KPSS 50, 55, 60 puan alan kişiler belediyelerin memur alımları ile jandarma alımlarını tercih edebilecekleri gibi öğretmenevi, polis evi ve misafirhaneler için memur başvurusunda bulunabilirler.
MEB KPSS ŞARTSIZ MEMUR ALIMI BAŞVURU TARİHLERİ
İŞKUR aracılığı ile yayımlanmış olan ilanlar kapsamında başvurular 4 Eylül 2023 tarihi ile başlamış olup en geç 8 Eylül 2023 tarihine kadar başvuruların yapılmış olması gerekmektedir. Başvurular sadece İŞKUR üzerinden yapılacaktır.
Düz Memur Ne İş Yapar? Düz memur, çalıştığı kamu kuruluşunda temel bilgisayar kullanma becerilerini gerektiren görevlerden ya da kurumun çeşitli hizmetleri sağlamak amacıyla yaptığı saha faaliyetlerinden sorumludur.
KPSS lisans oturumlarından 50 ila 60 puan arasında alan adaylar daha çok belediyelerin memur alımları ve jandarma alımlarını tercih ediyor. Bunun yanında bu puan aralığına sahip olan adaylar öğretmenevi, polis evi ve misafirhanelerde de açılan memur alımı ilanlarına müracaat edebilirler.
KPSS sınavına başvuru yapabilmek için ortaöğretim kurumlarından, ön lisans programlarından ve lisans programlarından mezun olmak ya da mezun olabilecek durumda olmak (son sınıf öğrencileri) gereklidir. Sınav sonrasında tercih yapabilmek için başvuru kılavuzunda belirtilen şartları yerine getirmek gerekir.
Ülkemizde devlet memurluğu olabilmek amacıyla KPSS'ye girmiş olma şartı aranmaktadır. Bu koşul istisnai memurluk için geçerli olmamaktadır. Sınavsız memur olma konusunu merak edenler istisnai memur kadrolarını tercih etmelidir.
Bu çerçevede, düz memurluk, kurum avukatlığı, mühendis, tekniker, teknisyen, memur, psikolog, mimar, veteriner vb. tüm kadrolar KPSS-B kadrolardır. Bu kadrolara yapılacak atamalar için müracaat edecekler KPSS-B'ye girmektedir.
KPSS P10 puan türü, öğretmen olmak isteyen adayların atama için yeterli puanı alması halinde öğretmen olarak devlet okullarında görev almalarını sağlayabilecek bir KPSS öğretmenlik puan türüdür.
Polis alımı başvurularında kullanılacak puan türü P3 olacak. KPSS P3 PUAN TÜRÜ NEDİR? KPSS P3 puan türü Genel Kültür ve Genel Yetenek testlerinin eşit oranda ağırlığa sahip olduğu, Lisans B Grubu kadroların atamasında kullanılan puan türüdür.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, memur ve emekli maaş zammının temmuz ayında meclisten geçeceğini ifade ederek; en düşük memur maaşının net 22 bin olacağını daha önce hatırlatmıştı. Bugün itibarıyla zam teklifi meclisten geçti ve en düşük memur maaşı 22 bin 17 TL oldu.
"En düşük memur maaşı 33 bin lira olacak"
Bakan Işıkhan, "Memur ve memur emeklilerimiz için enflasyon hedeflemelerine göre Ocak 2024'te yapılacak artış yaklaşık yüzde 50'ye yaklaşacaktır. En düşük devlet memuru maaşı 22 bin 17 liradan yaklaşık olarak 33 bin lira seviyelerine çıkacaktır." ifadelerini kullandı.
(Ocak 2013-Ocak 2023)
2023'ün aynı döneminde 22 bin 938 lira oldu. 10 yıl önce memur maaşının asgari ücrete oranı 2,5 iken 2023'ün aynı döneminde 2 oldu. 2023'ün ilk yarısında bu oran 1,4 seviyesindeydi. 1/4 kıdeme sahip uzman doktora maaşı da bu dönemde 4 bin 43 liradan 54 bin 959 liraya yükseldi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri