Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yayımlanan 2022 KPSS sınav takvimiyle birlikte ÖABT sınavı tarihi belli oldu. Buna göre; KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) 2 Ekim'de saat 10.15'te, ÖABT İmam-Hatip Lisesi Meslek Dersleri Alanı Sınavı ise 14.45'te yapılacak.
Bu puan; Genel Kültür-Genel Yetenek+Eğitim Bilimleri bileşenlerinden oluşmaktadır. Bu adaylarımızın 23 Temmuz 2023 tarihinde yapılacak olan 2023 KPSS (Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri) Cumartesi Sabah+Cumartesi Öğlen oturumlarına katılmaları yeterlidir.
2023 ÖABT (DKAB-İHL) Sınavı Ne Zaman Yapılacak? 2023 yılı Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) 6 Ağustos 2023 tarihinde yapılacaktır.
Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Genel Yetenek-Genel Kültür-Eğitim Bilimleri oturumları 23 Temmuz'da yapılacak. Alan Bilgisi 1. gün oturumları 29 Temmuz'da 2. gün oturumları 30 Temmuz'da yapılacak. KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) 6 Ağustos'ta düzenlenecek.
2023-KPSS, sadece A Grubu Kadrolar ve Öğretmen Kadroları için yapılacaktır. Sınav, lisans düzeyindedir. Öğretmen kadroları için bu sınava başvuran adayların, sınavın Genel Yetenek-Genel Kültür ile Eğitim Bilimleri oturumlarına ve alanlarına bağlı olarak Öğretmenlik Alan Bilgisi Testine (ÖABT) katılmaları zorunludur.
İlgili 23 soru bulundu
Sınav 2 senede bir olur. Başvurular Nisan-Mayıs aylarında olur. Bu devlete düz memur alımı içindir. Sınavda tarih, coğrafya, vatandaşlık ve Güncel Konulardan Genel kültür sınavı ve matematik, Türkçe ve geometri konularından genel Yetenek Sınavı olur.
Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) oturumu 6 Ağustos 2023 tarihinde uygulanacaktır. KPSS ÖABT 6 Ağustos Pazar günü saat 10.15'te başlayacak. ÖABT İmam-Hatip Lisesi Meslek Dersleri sınavı ise saat 14:45'te başlayacak.
Öğretmenler, mezun olduktan sonra KPSS'ye girebilirler. Mezuniyet sonrası KPSS'ye girme hakkı tanınan bir süre bulunmaktadır. Bu süre, genellikle 2 ila 5 yıl arasında değişebilir ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenir.
KPSS 2021 sınavınıza 3 Ay kala Genel Yetenek Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri derslerinizin tamamını bitirmek istiyorsanız bu çalışma programını kullanabilirsiniz.
ÖSYM 2024 KPSS SINAV TARİHLERİNİ DUYURDU
KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) 4 Ağustos, KPSS Ön Lisans 1 Eylül, KPSS Ortaöğretim 15 Eylül, KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) ise 22 Eylül'de yapılacak.
KPSS Ön Lisans 1 Eylül, KPSS Ortaöğretim 15 Eylül, KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) ise 22 Eylül'de yapılacak.
Mezunların DİB'in bünyesindeki bu kamu görevlerine gelebilmeleri için KPSS ve DHBT (Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi) sınavlarına girerek yeterli puanları almaları gerekmektedir.
ÖSYM'nin 2023 takvimi incelendiğinde, DHBT sınavına yer verilmediği görülüyor. Bu durum, sınavın bu yıl gerçekleştirilmeyeceğine işaret ediyor.
KPSS ÖABT SINAV YERLERİ AÇIKLANDI!
DİKKAT! 6 Ağustos 2023 tarihinde uygulanacak olan 2023-KPSS-ÖABT sınavında adaylar, sabah oturumu için saat 10.00'dan sonra, öğleden sonra oturumu için ise saat 14.30'dan sonra sınav binalarına alınmayacaktır.
Lisans düzeyinde kamu personeli seçme sınavı her yıl yapılmaktadır. Tekli yada çiftli yıl ayrımı yapılmamaktadır. 2022 yılında yapılacak KPSS sınavı aşağıdaki takvimde yapılacaktır.
KPSS'ye çalışılması gereken toplam süre adayların seviyesine ve girecekleri sınavın yoğunluğuna göre değişkenlik gösterse de ortalama seviyedeki bir adayın en az 5-6 ay düzenli bir şekilde çalışması şarttır. Bu zaman diliminde önemli olan çalışmaları aksatmamak ve günü gününe çalışmaktır.
Öğretmenlik mesleğine başvurmak için belirli bir yaş sınırı bulunmamaktadır. Yaş sınırlaması yerine, adayların eğitimini tamamlamış olması, sınavlardan geçmesi ve diğer mesleki gereksinimleri karşılaması önemlidir.
Çocuk Gelişimi lisans mezunu olanların, Lise çocuk gelişimi öğretmenliği için KPSS Genel Kültür, Genel Yetenek ve Eğitim Bilimleri oturumlarına girmesi gerekir. Ayrıca, pedagojik formasyon eğitimi almanız da önemlidir.
Bütün adaylar gibi öğretmen adayları da GY- GK (Genel Yetenek / Genel Kültür) + Eğitim Bilimleri + ÖABT (Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi)'ne girmek zorundadır.
Hangi Puan Türü Kullanılmaktadır? Öğretmen atamaları için P10 ve P121 puan türü kullanılmaktadır. Her branşın taban puanı, atama döneminde bakanlıkça ilan edilmektedir. Bu taban puanlar genel olarak ataması yapılacak öğretmen sayısına ve branşa bağlı olarak değişmektedir.
KPSS önlisans sınavları 2 yılda bir düzenlenmektedir. Adaylar puanlarıyla 2 yıl boyunca açılan kadrolara başvuru yapabilir. KPSS önlisans sınavı geçtiğimiz yıl (2022) yapıldığından bu yıl organize edilemeyecek. Bir sonraki oturum 2024 yılında ÖSYM tarafından yapılacak.
ÖABT, öğretmen kadrolarına atanmak isteyen adayların girdiği sınavdır. Lisans düzeyinde 75 sorudan oluşmaktadır ve 18 farklı alanda yapılmaktadır. Öğretmen kadrolarına atanmak isteyenler, ÖABT dışında Genel Yetenek-Genel Kültür ile Eğitim Bilimleri testine de girmelidir.
Puanlamaya bakacak olursak;
Görüldüğü gibi Genel Yetenek ve Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri testleri puanlamaya toplam %50 oranında etki ederken ÖABT testi de geri kalan %50'yi belirliyor. 2,5 EB neti = 1 ÖABT neti gibi bir durum karşımıza çıkıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri