Kulak arkası cihazlar daha güçlüdür. Kullanımı daha rahattır ve kolay bozulmazlar. Kulak içi cihazlar küçüktür, temizliği ve bakımı açısından kullanımı zor olabilir.
Başta kulak tembelleşmesi gibi yanlış bilinen pek çok noktada, işitme cihazı zararları varlığı tartışılmakta ve bahsettiğimiz gibi duyu kaybı yaşayan bireyler yanlış bilgilendirilerek sosyal hayattan giderek uzaklaşmaktadır. Sanılanın aksine işitme cihazları zararlı değildir.
İşitme kaybı türü ve derecesi: Kulak içi işitme cihazları, genellikle hafif ila orta derecede işitme kaybı olan bireyler için uygundur. Ancak, ciddi veya ileri derecede işitme kaybı olan bireyler için genellikle daha güçlü işitme cihazları veya alternatif tedavi yöntemleri önerilir.
Si-Ser İşitme Merkezlerinde, işitme kaybınıza uygun dünyanın en iyi işitme cihazları, doğru uygulama ile deneniyor. Uzmanların tavsiyesi olan Earnet firmasının Aria, Nano, Elite ve Royal serileri ve Nano3, Aria, Smart, TIE, TIE-X, BiyoniX serileri bu alanda en kaliteli işitme cihazı grubundadır.
Kulak İçi İşitme Cihazları
Her yaştan işitme kaybı yaşayan bireyler kulak içi işitme cihazlarını kullanabilmektedir. En doğru işitme cihazı türünü belirlemek için Edi İşitme Cihazları Satış ve Uygulama kliniğimizi ziyaret edebilirsiniz.
İlgili 28 soru bulundu
İşitme cihazları iç kulakla ilgili olan işitme kaybı sorunları ya da orta kulakta ortaya çıkan ve işitme kaybına neden olan durumların giderilmesinde kullanılır.
SGK 5 yılda bir işitme cihazı için katkı ödemesi yapmaktadır. 5 yıl dolduğunda tekrar rapor çıkarttırılarak yeni bir cihaz alınabilir.
2024 yılı itibarıyla kulak içi işitme cihazı fiyatları, 24.000 TL ile 47.500 TL arasında değişmektedir. Fiyat, işitme kaybının derecesine ve tipine, kulak kanal yapınıza, estetik tercihlerinize ve teknolojik özelliklerine göre farklılık gösterebilir.
Cihaz kullanıcısı duyduğu sesin kaynağını bulmaya çalışmalı (trafik sesi mi?, süpürge sesi mi?). TV' de haberler izlenmeye başlanmalıdır. 1. hafta; Cihaz kullanıcısı işitme cihazını günde en az 5 saat takabilir. 3-4 kişilik konuşma gruplarında cihazını kullanmaya başlayabilir.
Cihazı kulağınıza yerleştirmeden önce cihaz bütünlüğünden emin olunmalıdır. Cihaz kulağın arka tarafına yerleştirilmelidir.
İşitme cihazı kulağın arkasına yerleştirilmelidir. Cihazın kulağın arkasına yerleştiğinden emin olduktan sonra kalıp kulak içine doğru yavaşça ittirilerek yerleştirilir. Cihazınız ötüyorsa ya da kalıp kulağınıza tam oturmadıysa takma işlemi başarılı olmamıştır.
Uzun zamandır bir işitme kaybı var olduğu için işime cihazı ile beraber konuşmaları algılamamız cihazı taktığımız anda gerçekleşmiyor maalesef. Konuşmayı daha rahat ve konforlu algılayabilmemiz için beynimizi sürekli beslemeliyiz bunun içinde işitme cihazını sürekli kullanmalıyız.
İşitme cihazı tercih edilirken estetik kaygısıyla hareket edilmemelidir. Cihazın işitmenize sağlayacağı faydalar ön planda tutulmalıdır. Kulak arkası cihazlar daha güçlüdür ve daha rahattır ve kolay bozulmazlar.
Koklear İmplant (Biyonik Kulak) Tanısı
Biyonik kulak ya da Koklear İmplant duyma yetisi hiç olmayan ya da ileri derecede işitme güçlüğü çeken kişilere ses hissi sağlamaya yardımcı olmak için kullanılan bir cihazdır.
Ayrıca, bazı işitme cihazları, ses kayıt özelliği ile konuşmaları kaydeder ve bunları daha sonra tekrar dinlemek veya not almak amacıyla akıllı cihazlara aktarır.
İşitme cihazlarının pil ömrü cihazdan cihaza ve cihazın boyutundan türüne göre değişmektedir. Örneğin; boyut 10'un 3 ile 7 gün kadar pil ömrü vardır. 312 numara ise 3 ile 10 gün kadar dayanırken boyut 13, 6 ile 14 gün kadar dayanabilir. Son olarak boyut 675 ise 9 ile 20 güne kadar pil ömrüne sahiptir.
55-70 dB arasında ise Orta derecede İşitme Kaybı, Düşük ve orta şiddetteki sesleri duymakta sıkıntılar yaşanır, gürültülü ortamlarda konuşulanları anlamak çok zordur. Mutlaka işitme cihazı kullanılmalıdır. 70-90 dB arasında ise İleri Derecede İşitme Kaybı, Sadece yüksek şiddetteki sesleri duyar ama anlayamaz.
Emeklilere işitme cihazı ödemesi 2024
Emeklilere işitme cihazı ödemesi güncel Sut (Sağlık Uygulama Tebliği)' ne göre kulak başına 3028 TL olup, cihazın bedeli ne kadar olursa olsun bu tutarda ödeme yapılmaktadır. İşitme cihazı ödemesi alacak olan emeklinin beş yılda sadece bir kez geri ödeme hakkı bulunmaktadır.
Oticon marka işitme cihazlarının fiyatı 17.500 TL den başlamaktadır.
SGK 18 yaş üzeri kişiler için BRÜT 750 TL* işitme cihazı katkısında bulunmaktadır. Yaşa ve emekli/çalışan durumuna göre yapılan net SGK katkısı ise aşağıda yer almaktadır: 0-4 yaş için veli çalışıyor ise net 1.080 TL, veli emekli ise 1.215 TL. 5-12 yaş için veli çalışıyor ise net 960 TL, veli emekli ise 1.080 TL.
SGK tarafından işitme cihazı alma süresi 5 yıl olarak belirlenmiştir.
Son güncellemeler ile birlikte işitme cihazı ile ya da cihazsız olarak bir kişinin işitme engelli raporu alması için şart koşulan oran %40 olarak belirlenmiştir. Eğer kişi işitme cihazı kullanıyor dahi olsa yapılan testlerde %40 oranında işitme kaybı yaşıyorsa işitme engelli raporu alabilme imkanı elde eder.
Kariyer.net kullanıcılarının anket doldurarak paylaştığı maaş verilerine göre, İşitme Engelliler Öğretmeni maaşı aylık ortalama 19.000 TL seviyesindedir. Paylaşılan en düşük İşitme Engelliler Öğretmeni maaşı 17.000 TL iken, en yüksek ise 22.500 TL'dir. Gösterilen maaş verileri, aylık net maaşlardır.
Evet, Türkiye'de kulak işitme cihazı temini için Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından belli bir ödeme karşılanmaktadır. SGK, sağlık sigortası kapsamında olan kişilere işitme cihazı alımında bir miktar destek sağlamaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri