KPSS'den 80, 81, 82, 83, 84 puan alan adaylar uzman erbaş ve astsubay alımına başvuru yapabilmektedir. Ön lisans KPSS ile POMEM'lere her sene binlerce polis alımı yapılmaktadır. Yapılan polis alımında 65 şartı var. KPSS'den 80, 84 arasında alan adaylar POMEM'lere başvuru yapabilecek.
EnesVRR dedi: 80 puan atanmak için iyi bir puan genelde taban puan 60-70 arası oluyor sizinki 80 iyi.
71-75 net arası; 82-84 arası puan getirecektir. 76-80 net arası; 83- 85 arası puan getirecektir. 81-85 net arası; 85-87 arası puan getirecektir. 86-90 net arası; 87-90 arası puan getirecektir.
80-84 KPSS puanı ile çok sayıda kamu kurumu memur alımı yapmaktadır. Bu paun aralığında olan adaylar mezuniyet şartları uyan hemen hemen tüm lise mezunu memur alımlarına başvuru yapabilmektedir.
Kamu Personel Seçme Sınavı KPSS'de 85 puan üstü almak bazı bölümler hariç adayların birçoğuna atanmak için yeterli olmaktadır. KPSS'den 85 ve üzeri puan almak aslında ilk bakışta zor gibi görünse de düzenli bir çalışma programıyla rahatlıkla üstesinden gelinebilir.
İlgili 30 soru bulundu
mat ve tarih daha çok puan getiriyor. yani bu kesin dimi. matematik ve tarih sadece bu iki konunun getirisi daha fazla demek..
80 VE ÜZERİ ALIM YAPAN KURUM VE KURULUŞLAR
Bu kamu kurumları , Zabıta ve İcra katibi, infaz koruma memuru, düz memur, mübaşir, şoför, zabıta memuru, veri hazırlama ve kontrol işletmeni, hizmetli, destek personeli, aşçı, temizlik personeli, büro memuru, danışma memuru gibi kadrolara memur alımları yapılmaktadır.
KPSS 80 ve 85 puan ile başvuru yapılacak ilanlarda şansınız oldukça yüksek olur. Belediyelere memur alımı, üniversitelere personel alımı, İKM, katip, mübaşir, alımları, temizlik personeli, güvenlik görevlisi şoför alımlarına başvuru yapabilirsiniz.
Şurada Paylaş! MEMURLUK İÇİN KPSS'DEN KAÇ PUAN ALMAK GEREKLİ? KPSS ortaöğretim puanı ile memurluk başvurusu yapacak adayların en az 65 puan almaları gerekmektedir. Fakat geçtiğimiz dönemlerde 78 puan ile yapılan atama bu dönem 69 puan ile belirlenebilir, bu genel başarı durumuna bağlıdır.
KPSS Ortaöğretim sınavından 70 puan almak için 40 -45 net yapmak gerekiyor. Şurada Paylaş! KPSS Ortaöğretim sınavından 80 puan almak için ise 67 – 72 arasında net yapmanız gerekir. 90 puan alabilmek için ise 87-92 arasında net yapılması gerekiyor.
KPSS 'den 85 üzeri alan aday,ar MSB, Diyanet, Jandarma, Sahil Güvenlik , Danıştay, Yargıtay ve daha birçok kurumun memur alımlarına başvuru yapabilecek.
KPSS'den 70, 71, 72, 73, 74 puan alan adaylar uzman erbaş ve astsubay alımına başvuru yapabilmektedir.
Geçmiş yıllarda yapılan sınavlarda alınan puanları değerlendirerek bu sınavda da kaç netin kaç puan getirdiğini tahmin edebiliriz. Puanınız ne faza artı 2 ya da eksi 2 oynayacaktır. 35-40 Net arası; 67-70 arası puan getirecektir. 40-45 net arası ; 70-73 arası puan getirecektir.
Herkesin yapma oranına bağlı. Ama 70 puan almak cok zor değil açıkçası az çok çalışıldığında rahatlıkla alınabilecek bir puan.
Bakanlıklar ve bağlı kuruluşların çoğu KPSS'den 60-70 puan alan adaylar arasından personel alımı yapmaktadır. Bu bakanlıklara 60-70 KPSS ile işçi ve memur alımları yapılmaktadır. KPSS'den 80, 81, 82, 83, 84 puan alan adaylar uzman erbaş ve astsubay alımına başvuru yapabilmektedir.
Düz Memur Ne İş Yapar? Düz memur, çalıştığı kamu kuruluşunda temel bilgisayar kullanma becerilerini gerektiren görevlerden ya da kurumun çeşitli hizmetleri sağlamak amacıyla yaptığı saha faaliyetlerinden sorumludur.
c) KPSS'de Bakanlıkça belirlenecek taban puan veya üzerinde puan almış olmak, (Lisans mezunları için 2021 veya 2022 yılları içinde yapılan KPSS lisans puanı P3 puan türünden (60,00), önlisans mezunları için 2022 yılı içinde yapılan KPSS önlisans puanı P93 puan türünden (65,00) taban puan veya üzerinde puan almış olmak. ...
KPSS lise puanı 70 üzeri olan adaylar bu ilanlara başvuru yapabilmektedir. DİĞER İLANLAR HANGİLERİ? Bakanlıklar ve bağlı kuruluşların çoğu KPSS'den 60-70 puan alan adaylar arasından personel alımı yapmaktadır.
KPSS PUANIYLA MEMUR ALIMI 2022!
Bu sebeple kurumların kendi belirlediği taban puanlarla işe alım yapılır. Belediyelerde açılan memur kontenjanları genellikle Resmi Gazete'de yayınlanıyor. Kamu kurumları genellikle 70 puan bandında memur alım şartı ekliyor.
Yayınlanan ilanda en az lise mezunu olma ve KPSS'den 70 puan alma şartı aranıyor.
Ancak yine de belirtmek gerekir ki; soruların zorluk derecesine göre her yıl ortalamalar ve standart sapmalar değişiklik gösterebilmektedir. KPSS'nin bir yarışma sınavı olduğunu düşünürsek soruların zor olduğu bir yılda daha düşük bir net yaparak daha yüksek puan alınabilir.
Yapılan anket sonuçlarına göre birçok kişi şimdiye dek yapılan en zor KPSS'nin 2009 yılına ait olduğu söylendi. Kesin bir netliği olmadan yapılan ankette yorumlarda en çok 2009 yılının söylenmesi adayların en çok zorlandığı senenin 2009 yılı olduğu yönündeydi.
KPSS'ye çalışılması gereken toplam süre adayların seviyesine ve girecekleri sınavın yoğunluğuna göre değişkenlik gösterse de ortalama seviyedeki bir adayın en az 5-6 ay düzenli bir şekilde çalışması şarttır. Bu zaman diliminde önemli olan çalışmaları aksatmamak ve günü gününe çalışmaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri