Kredi kartı, ödeme kolaylığı sağladığı için vergiye uyumlu mükellef sayısını artıracaktır. 200 bin TL olarak kullanılan ödeme limitinin günün ekonomi koşulları dikkate alınarak 500 bin TL'ye çıkartılması reel sektör açısından faydalı bir gelişme oldu.
Vergi ödemelerinde kullanılan kredi kartı limitleri 200 bin liradan 500 bin liraya çıkartıldı.
Ticari Kredi Kartlarınız ile T.C. Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından aşağıda belirtilen vergi türlerinden 50.000 TL'ye kadar olan borçlarınızı, www.gib.gov.tr adresi üzerinden erişilen “İnteraktif Vergi Dairesi” uygulaması üzerinden ödeyebilirsiniz.
Tüm vergi ödemelerinizi Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank'ın banka kartları ile İNTERAKTİF VERGİ DAİRESİ'nin web (ivd.gib.gov.tr) adresi veya mobil uygulaması (GİB Mobil) üzerinden ya da bu bankalarla birlikte Ziraat Katılım, Vakıf Katılım ve Emlak Katılım bankalarının online bankacılık hizmetlerinden yararlanarak ...
- Kampanya 1 Aralık 2022-31 Ocak 2023 tarihleri arasında geçerli olacaktır. - Taksit ayrıcalığı için 300 TL alt limit 200.000 TL üst limit bulunmaktadır. - Vergi ve Tapu Harç Ödemelerine Taksit Kampanyası Kapsamında; yapılacak ödemeler için sonradan faizsiz 2, 3 veya 4 taksit seçenekleri sunulacaktır.
İlgili 37 soru bulundu
Kira Gelir Vergisi Nasıl Ödenir ? Kira gelirlerine ilişkin vergilerin ilk taksitini 31.03.2023 gününde, ikinci taksitini ise 31.07.2023 Tarihinde ödeyeceğiz. Vergilerinizi kredi kartınız ile bankaların internet bankacılığı üzerinden veya gelir idaresinin sayfasından ödeyebilirsiniz.
Bu kural bu şekilde belirlenmiş durumda. ''Normal şartlarda eğer maliyeye borcunuz varsa hiçbir şekilde bankalardan kredi alamıyorsunuz.'' Eğer maliyeye olan borcunuzu öderseniz kredi çekebiliyorsunuz.
Bireysel kredi kartları ile 1 -31 Temmuz 2023 tarihleri arasında kampanyaya katılım sağlanarak Halkbank Mobil, Halkbank İnternet Şubesi ya da gib.gov.tr'den yapılacak Kira Gelir Vergisi ödemeleri 3 taksit olarak gerçekleşecektir.
İnternet Vergi Dairesi ile borç sorgulama
İnternet Vergi Dairesi'ne giriş yaparak borcunuzu görüntüleyebilir ve dilerseniz ödeme yapabilirsiniz . Giriş yapmak için TC Kimlik numaranızı, anne kızlık soyadının birinci ve ikinci harflerini, ayrıca anne-baba veya çocuğun TC kimlik numarasını bilmek yeterli oluyor.
Tarayıcınıza "www.gib.gov.tr" yazarak girişi yapılır. Daha sonra "borç sorgulama ve ödeme" sekmesi tıklanarak çıkan vergi borcunuzu kredi ya da banka kartıyla güvenli bir şekilde ödeyebilirsiniz. Dilerseniz bu işlemi e-Devlet üzerinden de yapabilirsiniz.
l 6183 sayılı yasa gereğince vergi borcu olanlar 6 aya kadar taksitlendirme imkanına sahiptir. Bu sayede bankalar kredi taleplerini taksitlendirme koşuluyla kredi sunabilir.
Defterdarlığımızdaki Vergi Dairesine bağlı veznelerimizde, vergi borçlarının Ziraat Bankası'na ait kredi kartları ve banka kartları ile ödeme dönemi başlamıştır. Böylelikle vatandaşlarımız, borçlarını nakit olarak ödeyebilecekleri gibi, Ziraat Bankasına ait kartlar ile de ödeyebileceklerdir.
Vergi borcu ödeme süresi içinde ödenmezse borç takipli hale gelir ve vergi gecikme cezası alınır. Takipli borcun bir süre daha ödenmemesi durumunda, var olan borca faiz eklenir. Ayrıca bu halde mükellefin, haciz ve banka hesaplarına el konma riskleri de söz konusu olabilir.
İşte detaylar... Kredi kartı kullanımıyla ilgili olarak, ilk yıl için toplam belgelenebilir gelirinizin en fazla 2 katı kadar kredi limitiniz olabilir. Ancak, ikinci yıl ve sonrası için toplam belgelenebilir geliriniz en fazla 4 katı kadar kredi limiti oluşturabilirsiniz.
Yapılandırılan borçlar, anlaşmalı bankaların banka ve kredi kartı ya da banka hesabından, yabancı ülkede faaliyet gösteren bankalara ait kartlardan, anlaşmalı bankaların şubelerinden, internet ve telefon bankacılığı ve mobil bankacılık gibi alternatif ödeme kanallarından, vergi dairesi veznelerinden ya da PTT ...
Kredi kartı limiti belirlenirken yapılan hesaplamalar son düzenlemeler doğrultusunda şu şekildedir: Bireye verilecek kredi kartının limiti ilk yıl için gelirinin maksimum iki katı, ilk yıldan sonra ise gelirinin maksimum dört katı olacak şekilde hesaplanır.
Eğer devletin vergi dairesi dahil herhangi bir kuruluşuna borcunuz varsa Maliye Bakanlığı'nın e haciz yapma imkanı ile maaş hesapları dahil tüm banka hesaplarınıza bloke konulabilir.
Borç son ödeme tarihine kadar ödenmezse takipli hale gelir. Eşzamanlı olarak ödenmeyen tutar için vergi gecikme cezası uygulanır. Takipli hale gelen borcun bir süre daha ödenmemesi halinde vergi cezası olarak faiz yaptırımı uygulanır. Vergi borcunun ödenmemesi durumunun devamında ise cezai yaptırımın boyutu genişler.
Buna göre, yapılandırma başvuruları 31 Mayıs'ta sona erecek. İlk taksit ve peşin ödeme de 30 Haziran 2023 tarihine kadar yapılacak.
Kamuya yönelik vergi ve idari para cezası gibi borçlarını yeniden yapılandıranların, uygulamadan yararlanabilmesi için ilk ve ikinci taksit tutarlarını belirlenen tarihe kadar ödemesi gerekiyor. Yapılandıran borçlar, yapılan tercihe göre peşin veya aylık dönemlerle azami 48 aya kadar taksitler halinde ödenebiliyor.
Kampanya kapsamında; QNB Finansbank web sitesinden, www.gib.gov.tr ya da İnternet/Cep Şubesi'nden ve tüm şubelerden kredi kartları ile ödeme yapılabilir.
Tahakkukundan itibaren 3 yılda ve her yıl Mayıs ve Kasım aylarında olmak üzere 2 eşit taksitte ödenir.
Yani ödemede bir gecikme yaşandığı zaman kredi notu riskli seviyede yer alacaktır. Bundan dolayı kredi yapılandırma işlemi yaptığınız takdirde kredi notunuz da düşecektir.
İcraya verilen borçlar, kredi notunu olumsuz etkiler.
Vergi borcu olan aracın satışı yapılamaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri