Hesap kesim tarihiniz kredi kartı ekstrenizde yer alır. Kredi kartı borcunuzun son ödeme günü ise hesap kesim tarihinin 10 gün sonrasıdır. Hesap kesim tarihinden itibaren yaptığınız alışverişler bir sonraki dönem borcuna yansır.
Hesap kesim tarihi, bir ay içerisinde yapılan harcamaların toplamlarının hesaplanmasını ve o günden sonra yapılacak harcamaların bir sonraki ayın hesabına geçmesini ifade eder. Son ödeme tarihi ise kartın kesilen borcunun ödenmesi gereken son gündür.
Hesap Kesim Tarihinde Yapılan Harcama Ne Zaman Ekstreye Yansır? Hesap kesim tarihi, harcama döneminin sona erdiği gün olarak kabul edilir. Bu günden sonra yapılan harcamalar, bir sonraki dönemin ekstresine yansır. Yani o gün yaptığınız harcamanın ödemesini 40 gün sonra yaparsınız.
Son Ödeme Tarihi
Hesap ekstresinde belirtilen borcunuzu ödemeniz gereken en son tarihtir.
Kredi kartınızın borcunun son ödeme tarihi geçtiği takdirde, ödemediğiniz her gün için gecikme ve akdi faiz ödersiniz. Söz konusu faiz günlük olarak hesaplandığından dolayı 1 günlük gecikmeler için de geçerlidir. Bu nedenle bir gün geç ödediğinizde, bir günlük gecikme ve akdi faiz ödemiş olursunuz.
İlgili 29 soru bulundu
Toplam borcun ödenmeyen kısmı için hesap kesim tarihinden son ödeme tarihine kadar alışveriş faizi, son ödeme tarihinden itibaren asgari tutarın ödenmeyen kısmı için gecikme faizi, kalan hesap bakiyesinin asgari tutarı aşan ödenmeyen kısmı için ise alışveriş faizi uygulanır.
Kredi kartı ödemelerinizi son ödeme tarihinde şubelerimizden saat 17:00'ye kadar yapabilirsiniz. Garanti BBVA Mobil, Garanti BBVA Müşteri İletişim Merkezi veya Garanti BBVA İnternet Bankacılığı'ndan ise saat 00:00'a kadar ödeme yapabilirsiniz.
Hesap kesim tarihinizden önce borcunuzu ödemek istiyorsanız bunun avantajı, karttaki harcama limitinizin artacak olmasıdır. Yatırdığınız tutar borçtan düşecek, yine hesap kesim tarihinde ödemeniz gereken borç azalacaktır. Bazı bankalar erken ödeme yapan kişilerin hesabına artı para puan tanımlar.
Takvim yılı içerisinde 3 kez asgari tutar ödemesi geciktirilen kredi kartı nakit kullanıma kapatılır. Üst üste üç kez asgari ödemesi yapılmayan kredi kartı kullanıma tamamen kapatılır. Kapatılan kredi kartının kullanıma açılması için dönem borcunun tamamının ödenmesi gerekir.
Kredi kartı borcunuzun asgarisini ya da tamamını ödeyemediğinizde öncelikle borcunuza kredi kartı geç ödeme faizi uygulanmaya başlar. Bir takvim yılı içerisinde, borcunuzun asgari ödeme tutarını üç kez ödemezseniz kartınız nakit kullanımına kapatılır. Üst üste üç kez borcunuzu ödemezseniz de kartınız tamamen kapatılır.
Kredi kartı dönem borcu, kredi kartınızın hesap kesim tarihine kadar oluşan borç ve alacak kayıtlarının bakiyesi ve önceki dönem hesap özeti bakiyesinin toplamı şeklinde tanımlanabilir. Borç kayıtları, dönem boyunca kredi kartı ile yapılan tüm harcamaları, ödemeleri ve nakit avans olarak çektiğiniz tutarları kapsar.
Dönem borcu bir ay boyunca hesap kesim tarihine kadar yapılan harcamalar sonucu ortaya ve daha önce taksiti yapılmış ve o dönem içerisine yansıyan borç tutarını ifade eder. Yani dönem borcu hesap kesim tarihine kadar olan 30 günlük zaman dilimini kapsar.
Bunun için bankanızın şubesine gidebilir, telefonla müşteri temsilcinizi arayabilir ya da internet bankacılığından işleminizi kolayca halledebilirsiniz. Bu seçeneklerden herhangi birini seçerek, hangi tarihte hesap kesimi olmasını istiyorsanız bunu bankanıza bildirirsiniz.
KREDİ KARTI BORCUNUZU VADESİNDEN ÖNCE ÖDEYİNÖdemelerin gecikmesi durumunda müşterisine ekstra faiz uygulayan bankalar, kredi borcu erken ödendiği halde indirim yapmazlarsa, gerekli indirim tutarını faiziyle birlikte müşterilerine ödemek durumunda kalacaklar.
Ödeme Kolaylığı
Birden fazla borcunuz varsa her ay farklı yerlere ödeme yapmanız gerekir. Borç transferi yaparak birden fazla borcunuzu tek bir kredi altında birleştirebilir ve her ay tek bir ödeme yapabilirsiniz.
Hesap Kesim Tarihi Nedir? Kredi kartının harcama döneminin sona erdiği gündür. Müşteri hesabın kesileceği günü kendisi belirler. Bundan sonra her ay aynı gün hesap kesimi yapılır.
Kredi kartı borcunun asgari ödeme tutarının altında ödeme yaptığında ise %3,96 oranında gecikme faizi kalan borcuna uygulanır. Kredi kartı gecikme faizi, genellikle aylık olarak hesaplanır ve önceki dönemde ödenmeyen bakiyenin üzerine uygulanır.
Son ödeme günü hesap kesim tarihinden 10 gün sonrası olarak belirlenir. Hesap kesim tarihinde yapılan alışverişler bir sonraki dönem borcuna yansır. Düzenli olarak son ödeme tarihini geçirmeden kredi kartı ödemesi yapmak kredi notu açısından çok önemlidir.
Kart sahibi belirtilen son ödeme tarihinde borcun tamamını ya da asgari ödeme tutarını ödemez ise ödeme yapılan güne kadar borç miktarına göre günlük faiz uygulamaktadır. Kredi kartı borcuna göre belirlenen bu faiz oranına ise kredi kartı faizi adı verilmektedir.
Kredi kartı dönem borcu, kredi kartı ekstresi içerisinde yer alan ve kullanıcıların bir önceki hesap kesim tarihinden son hesap kesim tarihine kadar yapmış olduğu harcamaların ve daha önceki dönemlerden gelen (taksit vb.) harcamaların ve geçmiş dönemden kalan borçların toplamını gösteren borç tutarıdır.
Kredi Kartı Devreden Bakiye (Son Ekstreden Kalan Borç)
Devreden bakiye, bir dönem önceki hesap özetinden kalan borcun bir sonraki döneme aktarılmasına yani devredilmesidir.
Borç ödenmezse ve yapılandırma için bir anlaşmaya varılmazsa borçlu için haciz başlatılır. Haciz başlatıldıktan sonra borçlunun 3 gün içerisinde mal beyanında bulunması gerekmektedir. Mal beyanında bulunulduktan sonra borçlunun mal varlığının borcu kadar olan bölümüne ya da maaşına el konulur.
●Yurt dışı seyahatinizde kredi kartınızı direkt olarak kullanmaya başlayabilir, limitiniz kadar alışveriş yapabilirsiniz. ●Yurt dışında yaygınlık gösterdiği için harcamalarınızda altyapı ödeme sistemi; Mastercard ya da Visa olan kredi kartlarınızı kullanın.
Kart Son Kullanma Tarihi Nedir? Kredi kartının kullanıma açık olduğu son tarihtir. Kart üzerinde ay ve yıl olarak gösterilir. Bu tarihten sonra kart kullanıma kapatılır.
Kredi kartlarında yer alan son kullanım tarihi, kartı o tarihe kadar kullanabileceğini işaret ediyor. O tarihten sonra kart sahibine yeni kart gönderiliyor. Son kullanım tarihini çoğunlukla internet alışverişlerinde kullanıyoruz. Son Kullanım tarihi kredi kartlarının ön yüzünde yer almaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri