Bankanızın çağrı merkezini arayarak, kredi kartı hakkında gerekli bilgileri alabilirsiniz.
Günümüzde kart bakiyesi ile ödeme işlemleri gibi sayısız husus, online bankacılık uygulamaları sayesinde kolaylıkla takip edilebilmektedir. Yani online bankacılık uygulamasına giriş yapan kişiler, kartının kullanıma açık olup olmadığını ve diğer detaylı bilgileri görüntüleyebilmektedir.
Borcunuz Klasik yöntem ilk olarak banka şubesinden kartınızın kullanıma açık olup olmadığını sorgulayabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken en yakın banka şubesine Günümüzde nakit paradan ziyade kredi kartının tercih edilmesi, konu ile ilgili araştırmalarında çoğalmasına yol açıyor.
Yasal düzenleme gereği banka kartı ve kredi kartları internet alışverişlerine kapalı olarak basılmaktadır. İnternet alışverişlerinizi kolaylıkla tamamlayabilmek için işlem yapacağınız kartı internet alışverişlerine açmanız gerekmektedir.
Bir takvim yılı içerisinde, borcunuzun asgari ödeme tutarını üç kez ödemezseniz kartınız nakit kullanımına kapatılır. Üst üste üç kez borcunuzu ödemezseniz de kartınız tamamen kapatılır. Kapatılan kartınızın borcunu ödeyerek tekrar kullanıma açılmasını sağlayabilirsiniz.
İlgili 27 soru bulundu
Kredi kartınız borcunuzu ödemediğiniz için kapatılmışsa, kullanıma açtırmak ve yasal işlemlerle uğraşmamak için kartın borcunu ödemek gerekir. Eğer uzun bir süre boyunca kredi kartınızın borcunu ödemezseniz banka tarafınıza dava açacak ve borcunu haciz ya da yapılandırma yoluyla alacaktır.
Kredi kartı borcunun üç dönem üst üste ödenmemesi durumunda kart kullanıma kapatılır ve banka tarafından yasal işlemler başlatılır. Borcun ödenmemesi sebebiyle kapatılan kredi kartının tekrar kullanılama açılması için ödenmesi gerekenler şunlardır: borcun tamamı faizleri.
Müşteri hizmetlerinden kredi kartlarınızı internet alışverişine açtırabilirsiniz. Müşteri hizmetlerini arayarak işlem yapılabilir veya internet/mobil bankacılık üzerinden kredi kartlarınızı internet alışverişine açtırabilirsiniz.
Bankanızla yaptığınız anlaşma gereği ya da banka ile olan geçmişine bağlı olarak, bankanız size “gölge limit” oluşturabilir. Bu gölge limit sayesinde, limitiniz olmadığı durumlarda dahi harcama yapabilirsiniz. Ancak ipin ucunu kaçırmamakta fayda var.
Takvim yılı içerisinde 3 kez asgari tutar ödemesi geciktirilen kredi kartı nakit kullanıma kapatılır. Üst üste üç kez asgari ödemesi yapılmayan kredi kartı kullanıma tamamen kapatılır. Kapatılan kredi kartının kullanıma açılması için dönem borcunun tamamının ödenmesi gerekir.
Kartı aktifleştirmek için, bankanın en yakın şubesine gidebilirsin. Bankaya giderken yeni kart ve ehliyet gibi bir kimlik kartı yanında olsun. Banka memuruna yeni kartı ve kimlik kartını göster ve kartı aktifleştirmesini iste.
Kredi kartı, normal şartlar altında, ilgili borç tamamen ödendikten sonraki birkaç saat içinde kullanıma açılabilir. Ancak kartın yeniden kullanıma açılıp açılmayacağına ilişkin karar her bankanın kendi kredi politikalarına göre değişebilir.
Kartınızın kurye ile size gelmesini beklemeden Karekod ile Ödeme ve Mobil Temassız Ödeme sayesinde cep telefonunuzla POS cihazlarında hızlı ve temassız alışveriş yapabilirsiniz.
Kullanılmayan kredi kartlarını bankalar otomatik olarak iptal etme yetkisine sahip değildir.
Kullanıma kapatılan kartın borcunun tamamının ödenmesi halinde kart kullanıma tekrar açılır. Borcu ödenmeyen kart kullanıma açılamaz. Borcu yasal takibe düşmüş kartın da yeniden kullanılması mümkün değildir.
Kredi kartınızı nakit çekime açmanız için bütün borcunuzu ödemeniz gerekiyor. Ödeme yaptıktan sonra, bu ödeme banka kayıtlarına girer girmez nakit çekim hakkınıza yeniden kavuşabiliyorsunuz. Yalnızca asgari ücret ödemesi yapmanız halinde, bankalar genellikle sadece alışveriş yapmanıza izin veriyor.
“(3) İlk defa kredi kartı sahibi olacak bir gerçek kişinin tüm kart çıkaran kuruluşlardan temin ettiği kredi kartları için tanınacak toplam kredi kartı limiti, ilk yıl için, ilgilinin aylık ortalama net gelirinin iki katını, ikinci ve sonraki yıllar için ise dört katını aşamaz.
Kredi kartları limitleri, ilgili kanun ve yönetmelikler ile belirtilmiştir. Yönetmeliğe göre sahip olabileceğiniz toplam kart limiti; ilk yıl için aylık gelirinizin 2 katından, sonraki yıllarda ise 4 katından fazla olamaz.
İlgili yönetmelikte, ilk defa kredi kartı sahibi olacak kişiler için kullanılmaya başlanılan ilk yıl kredi kartları toplam limiti aylık net belgeli gelirin en fazla 2 katı, takip eden yıllarda ve daha önce kredi kartı sahibi olan kişiler için ise aylık net belgeli gelirlerinin en fazla 4 katı olabiliyor.
Bunun değişik sebepleri olabilir. Şöyle ki; kart limitinizin yetersiz olması, kartınızın internette yapılan işlemlere kapalı olması, hatalı kart numarası girişi, onay işlemi sırasında geçici bağlantı sorunları yaşanması gibi.
Kartlarınızla internet alışverişi yapabilmeniz için aşağıdaki kanallarımızdan bireysel kartlarınızın internet alışveriş yetkisini tanımlayabilirsiniz: Maximum Mobil üzerinden Kartlarım / Kart Seçimi / Kart Ayarlarım / İşlem İzinleri adımlarını izleyerek kartlarınızın internet alışveriş yetkisini güncelleyebilirsiniz.
İnternet Alışverişine İlişkin Yasal Düzenleme
Kartınızdaki kısıtları değiştirmek için 0850 220 00 00 Müşteri İletişim Merkezi, İnternet Şube ve Mobil Kanallarımız aracılığıyla işlem yapabilirsiniz.
Tekrar açılması için kredi kartının nasıl kapatıldığı önemlidir. Kredi kartını kullanıcı kendi isteğiyle kapatırsa kapatılan aynı kredi kartı yeniden tekrar açılamaz. Kredi kartı borçlar yüzünden kapatıldıysa borcun tamamen ödenmesi durumunda kredi kartı tekrar açılır.
Şubelere gidilmesi, ilgili bankanın çağrı merkezinin aranması ya da mobil bankacılık sistemi üzerinden kredi kartı iptalinin oluşturulması uygundur. Bu süreçte ilgili karta ait borçların ödenmesi ve kredi kartı kapatma nedeninin bankaya iletilmesi gerekmektedir.
Bankanızın çağrı merkezini arayarak durumu anlatabilirsiniz. Müşteri temsilcisi size güvenlik adına birkaç soru sorduktan sonra bu işlemi tamamlar. Böylelikle kartınız kullanıma kapatılır ve tüm bilgileriniz sıfırlanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri