Üzerine süt, yumurta, şeker ve vanilya özütü ekleyip tüm malzemeyi topaklanmaması için bir mikser yardımıyla karıştırın. Ocağa aldığınız krema karışımını kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan aldığınız kıvam alan krema karışımına tereyağı katıp mikserle karıştırarak soğutun.
Öncelikle derin bir kaseye süt hariç tüm malzemeler kaseye koyularak karıştırılır. Ardından yavaş yavaş süt eklenerek mikserle önce kısık sonra yüksek devirde 10 dakika çırpıyoruz. Hazırlanan krema bu şekilde hazır olmuş bulunmakta. Afiyet olsun.
Derin bir kaseye yumurta sarısı, un, tuz ve limon suyunu ekleyin. Güzelce karıştırın. Ardından sütü azar azar ilave edin ve topaklanmaması için sürekli olarak mikser ile karıştırın. Yaklaşık 10 dakika yüksek devirde çırpılınca kıvam alacak.
Krem genellikle bir çırpıcı, elektrikli veya el mikseri, veya bir mutfak robotu ile çırpılır. Çırpılmış krema genellikle şeker, vanilya, kahve, kakao, çikolata, portakal vb. ile tatlandırılır. Ticari stabilizatörlerde jelatin ve difosfat (E450) dahil olmak üzere diğer çeşitli maddeler kullanılmaktadır.
Süt, un ve tuz derin bir kabın içine eklenir. Karışım, katılaşıncaya kadar çırpılır. Katılaşma olayı gerçekleştikten sonra beş dakika boyunca mikrodalga fırında ısıtılır. Çiğ krema, bu şekilde hazır hale gelmiştir.
İlgili 40 soru bulundu
Biriktirdiğiniz kaymakları bir kabın içine alın. Çırpıcı yardımıyla orta derecede çırpın. Krema hafif akışkan ve pürüzsüz bir kıvam aldığında çırpma işlemini bırakın. Elde ettiğiniz süt kremasını ağzı kapalı bir kaba koyun ve buzdolabında muhafaza edin.
Soğumaya bırakın soğuyan kremayı mikserden 5 dakika geçirin. Krem şantiyi sütle birlikte mikserle 5 dakika çırpın ve kremayı krem şanti ye ilave edin.
Mikserle en yüksek hızda 3-5 dk veya telle 10 dk çırpınız. Çırpıldığında 3 katına kadar kabarır! Yemekler için; Doğrudan kullanılabilir.
Eğer düdüklü tencereniz yoksa tencereye 1400 ml su ekleyip 13-14 dk orta ateşte de pişirebilirsiniz.
Kremanın içinde bulunan yumurta sarısının proteinleri, ısının etkisiyle birbirlerine fazlaca yapışarak pıhtılaşır ve kremanın kesilmesine neden olur.
12 saat buzdolabında sakladığınız İçim Şef Krema'yı dolaptan çıkardıktan sonra tatlılarınız ve pastalarınız için çırparak kullanabilirsiniz. İçim Şef Krema'nın sütten gelen dolgun lezzeti ve yoğun kıvamı tatlılarınızın lezzet sırrı olacak.
Kahve kreması, kahvenin acı tadını yumuşatarak kahveye lezzet katar. Bu özelliği nedeni ile de pek çok kahve sever kremalı kahveleri tercih ediyor. Sade kahve içemeyen kişiler genellikle toz ya da sıvı krema ile hazırlanmış olan kahveleri içmeyi tercih ediyor.
Hazır paketlerde satılan sıvı krema, çorba, makarna, et ve tatlı tariflerinde kullanılarak yemeğin lezzetini arttırmaktadır. Özellikle ağır yemeklerin tadını hafifletmek ve aroma katmak amacıyla kullanılır. 'Sıvı krema' ve 'süt kreması' ismiyle de bilinen bu krema, fesleğen, nane gibi farklı tatlarla birleştirilir.
Hazır ya da ev yapımı mamullerde çiğ krema iyi sonuç verir.
KREMA NASIL SAKLANIR
Paket açılıp temiz bir kaşık ile tüketilecek kadarı alınmalı, kalan kısım kapağı kapalı olarak buzdolabında bekletilmelidir. Ambalaj açıldıktan sonra 1 hafta içerisinde tüketilmektedir.
50 g yumuşak margarin veya tereyağ ve 300 ml (1,5 su bardağı) soğutulmuş süt ile çırpılarak hazırlanır. Bir paket hazırlanmış ürün 26 cm çapındaki pişmiş bir pandispanyanın ara katmanı, üstü ve yanları için yeterlidir. Daha hafif bir krema için yağ kullanılmadan sadece süt ile de hazırlanabilir.
Püf Noktası:
Kremayı eklerken yavaş yavaş eklemelisiniz. Yahut bir kaseye çorbanın suyundan alarak, içerisine kremadan ekleyip, kremanın ılımasını sağlayabilirsiniz. Böylelikle kremanızın kesilmesinin önüne geçmiş olursunuz.
Makarnalar sıvı krema ile pişiyor ve orijinalinde parmesan peyniri ile hazırlanıyor. Dilerseniz siz farklı peynirler ile de yapabilirsiniz.
Krem tartar muadili olan limon suyu, her zaman taze kullanılmalıdır. Kek ya da diğer unlu yiyecekler için önerilen krem tartar yoksa; kabartma tozunun üzerine birkaç damla limon suyu sıkarak tarifinize devam edebilirsiniz.
Tencereye kuru malzemeler alınır ve süt yavaş yavaş eklenir. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirilir ve arada bir karıştırarak soğumaya bırakılır. Soğuduğu zaman 2 paket toz krem şanti eklenip mikserle on dakika çırpılır. Yaş pasta için kullanılabilir veya puding gibi de yenilebilir.
Sütaş Krema'nın ambalajı açılmamak şartı ile raf ömrü 4 aydır. Sütaş Krema açıldıktan sonra ne kadar süre içinde tüketilmelidir? Sütaş Krema açıldıktan sonra buzdolabında saklanmalı ve 2 gün içerisinde tüketilmelidir.
Buzdolabında soğutulmuş 200 ml (1 su bardağı) süt veya 150 ml (1,5 çay bardağı) suyu bir çırpma kabına alın ve üzerine paketin tamamını boşaltın. Mikserin çırpıcı uçları ile önce düşük, sonra yüksek devirde kıvam alıncaya kadar yaklaşık 3-4 dakika çırpın.
Yumurta aklarının içerisine sarısından karışmamış olmalı. Yumurta aklarını tuz ile koyulaşıp beyaz köpük olana kadar çırpmalısınız. Su ve şeker karışımını sıcakken ilave etmelisiniz. Döktükten sonra 10 dakika kadar çırpmalısınız.
Krem Şanti (Whipped Cream)
Pastacılıkta oldukça yaygın kullanılan bir diğer krema çeşidi ise krem şantidir. Kremaya şeker ilave edilerek çırpılması sonucu elde edilen krem şanti, özellikle meyveli tatlılarda, pastalarda ve dondurma tariflerinde tercih edilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri