eleman.net verilerine göre, Kreş Öğretmeni 2023 yılında ortalama 24.600 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Kreş Öğretmeni , Ocak 2023 yılında ortalama 19.360 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 11.924 TL maaş alıyordu. Daha önceki yılların maaşları için eleman.net maaş geçmişi tablosunu inceleyebilirsiniz.
eleman.net verilerine göre, Anasınıfı Öğretmeni 2023 yılında ortalama 29.200 TL maaş alıyor.
eleman.net verilerine göre, Okul Öncesi Öğretmeni 2023 yılında ortalama 16.700 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Okul Öncesi Öğretmeni , Ocak 2023 yılında ortalama 13.090 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 8.052 TL maaş alıyordu.
eleman.net verilerine göre, Çocuk Gelişimi Öğretmeni 2023 yılında ortalama 17.500 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Çocuk Gelişimi Öğretmeni , Ocak 2023 yılında ortalama 13.640 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 8.404 TL maaş alıyordu.
Kreş Öğretmeni Olmak İçin Gerekenler
Kreş öğretmeni olarak kariyer planı yapıyorsanız üniversitelerin 4 yıllık eğitim veren; anaokulu öğretmenliği ve okul öncesi öğretmenliği bölümlerinin birinden mezun olmanız gerekir.
İlgili 18 soru bulundu
Eğitim: Kreş öğretmeni olmak için en az önlisans düzeyinde bir okul öncesi eğitimi bölümünden mezun olmak gerekmektedir. Sertifikalar: Kreş öğretmenleri, ülkeden ülkeye değişmekle birlikte, genellikle okul öncesi eğitim sertifikası veya diplomasına sahip olmalıdır.
Ancak, kesin bir rakam vermek zor olmakla birlikte, genel olarak aylık ortalama maaşlar 11.500 TL ile 13.000 TL arasında değişebilir. Yardımcı öğretmenlerin maaşlarındaki değişiklikler, çalışma saatleri, ek ders ücretleri, hizmet yılına bağlı zam ve özlük hakları gibi unsurlara bağlı olarak da farklılık gösterebilir.
Çocuk Gelişimi Önlisans Programını başarı ile tamamlayan mezunlar, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okul öncesi eğitim kurumlarında, özel eğitim kurumlarında, Sağlık Bakanlığına bağlı hastanelerin çocuk kliniklerinde, rehabilitasyon merkezlerinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı kurumlarda istihdam ...
Çoçuk gelişimi öğretmenliği atama puanları taban olarak 81 seviyesinden başlamıştır. 2 yıllık çoçuk gelişimi atama puanları da aynı seviyeden başlamaktadır. Atama taban puanları 2021 de sabit kalırken taban puanları 2022 de yukarıya çıkmaktadır.
ÖĞRETMEN MAAŞI ŞUAN NE KADAR? 2022 Ocak ayında 8.668 TL olan 1/4 öğretmen maaşı Temmuz ayı içerisinde 12.281 TL'ye yükseltilmişti. 2023 Ocak-Haziran döneminde uygulanacak olan yüzde 30 zammın ardından 1/4 öğretmen maaşı 15.965 TL oldu. Ocak zammından sonra en düşük öğretmen maaşı ortalama 12 bin 400 TL bandındadır.
Çocuk gelişimi öğretmeni olmak için ilk şart, üniversitelerin 2 yıllık ya da 4 yıllık eğitim veren eğitim bilimleri fakültesinde yer alan çocuk gelişimi bölümünden mezun olmaktır.
Çocuk Gelişimi Programı mezunları resmi ve özel okul öncesi eğitim merkezleri, çocuk kulüpleri, kreş ve yuvalarda, yetiştirme yurtlarında, anaokullarında eğitici yardımcısı olarak görev yapmaktadır.
Anaokulu Öğretmeni Olmak İçin Hangi Eğitimi Almak Gerekir? Anaokulu Öğretmeni olmak için üniversitelerin dört yıllık eğitim veren Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümleri'nden lisans derecesi ile mezun olma şartı bulunmaktadır.
eleman.net verilerine göre, Anaokulu Müdürü 2023 yılında ortalama 25.500 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Anaokulu Müdürü , Ocak 2023 yılında ortalama 19.800 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 12.232 TL maaş alıyordu. Daha önceki yılların maaşları için eleman.net maaş geçmişi tablosunu inceleyebilirsiniz.
Genellikle, yeni başlayan bir okul öncesi öğretmeninin maaşı 17.000 TL ile 20.000 TL arasında olabilir. Daha deneyimli bir öğretmenin maaşı ise 20.000 TL ile 24.000 TL arasında değişebilir. Ancak, bu rakamlar kesin değildir ve değişkenlik gösterebilir.
Okul öncesi öğretmeni olmak için üniversitelerin 4 yıllık Okul Öğrencisi Öğretmenliği ya da Ana Okulu Öğretmenliği bölümünden mezun olmak gerekmektedir. Geçtiğimiz yıllarda yapılan düzenleme ile birlikte art Ev Ekonomisi ve Çocuk Gelişimi bölümlerinden mezun olanlar da anaokulunda öğretmenlik yapabiliyor.
Çağımızın aranan meslekleri arasında yer alan çocuk gelişimi uzmanları; anaokulları, kreşler, rehabilitasyon merkezi ve eğitim kurumlarında çalışabilir. Bunun yanı sıra özel okullar ve devlet okullarında çalışma imkanları mevcuttur. Çocuk gelişim uzmanları gündüz bakım evleri ve hastane gibi alanlarda da çalışabilir.
Çocuk Gelişimi lisans mezunu olanların, Lise çocuk gelişimi öğretmenliği için KPSS Genel Kültür, Genel Yetenek ve Eğitim Bilimleri oturumlarına girmesi gerekir. Ayrıca, pedagojik formasyon eğitimi almanız da önemlidir.
Ayrıca çocuk gelişim uzmanları, hastanelerin yatan çocuk bölümlerindeki hastalarla gelişimsel ve eğitimsel etkinlik çalışmaları yapar. Çocukların sözel, kinetik, kişisel, sosyal, görsel, mantıksal, müziksel zekâlarını geliştirmelerine destek olmak da çocuk gelişim uzmanlarının ilgi alanındadır.
Üniversitelerin çocuk gelişimi bölümlerinden mezun olan kişilerin pedagojik formasyon alarak okul öncesi öğretmenliği yapmaları mümkündür.
Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır? Çocuk gelişimi, aynı isimle eğitimi verilmekte olan hem 2 yıllık önlisans, hem de 4 yıllık lisans bölümüne verilen addır. Çocuk gelişimi bölümünde çocukların zihinsel başta olmak üzere, sosyal ve duygusal her konuda desteklenmesi adına eğitim verilir.
AUZEF'e bağlı olan Çocuk Gelişimi Programı, iki yıllık açıköğretim ön lisans programıdır.
Yardımcı öğretmenler yalnızca anaokulunda değil, kreşlerde de çalışır. Bu tip eğitim kurumlarında gerekli eğitim materyallerinin hazır bulundurulmasından, öğrencilerin yemek ve tuvalet gibi temel ihtiyaçlarının karşılanmasından sorumludurlar.
Yardımcı öğretmen olmak için Anadolu Meslek Lisesi, Meslek Lisesi ve Anadolu Teknik Lise gibi ortaöğretim kurumlarının Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanında eğitim almak gerekir. Bunun dışında Pratik Kız Sanat Okulları, Kız Teknik Öğretim Olgunlaştırma Enstitüleri ve bazı özel kurslarla Çocuk Bakıcılığı eğitimi alınır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri