Krinkıl kumaş, kendinden kendinden kırışık bir şekilde görünürler. Son yıllarda da çok fazla tercih edilen bu kumaş türü en fazla ev tekstil sektöründe perde üretiminde kullanılmaktadır.
Perde olarak kullanımının yanında krinkıl kumaş günümüzde giyim sektöründe çok sık kullanılmaktadır. Kullanımı oldukça kolay olan krinkıl kumaş ütü gerektirmez ve bakım kolaylığı sağlar. Krinkıl kumaş sentetik bir malzeme olan polyesterden üretildiğinde vücudu oldukça sıcak tutabilir.
Nefes alabilen: Krinkıl kumaş, genellikle pamuklu veya polyester ipliklerden yapıldığı için nefes alabilen bir yapıya sahiptir. Bu özellik sayesinde, giyildiğinde ciltte nemlenme veya terleme gibi rahatsızlıkların önüne geçebilir. Dayanıklı: Krinkıl kumaş, sağlam bir yapıya sahiptir ve uzun ömürlüdür.
Cevap: Su geçirmez.
Kumaş yapısı gereği iç göstermez .
İlgili 25 soru bulundu
İnce ve hafif bir kumaş olan krinkıl yüzde 100 polyester ve ya naylon ise ciltte terleme ve yakma yapabilir. Bunun yanı sıra viskon kumaş ile karıştırılan krinkıl kumaş yaz aylarında terletmeden rahat bir şekilde giyilebilir.
Krem Krinkıl Keten, keten elyafından elde edilen özel bir kumaş türüdür. Genellikle bahar ya da yaza özgü kıyafetlerde kullanılır.
Kilolu kadınlar kıyafet seçiminde krep, viskon, şifon, kaşmir ve pamuk gibi kumaşlardan yapılmış modelleri tercih ederek daha ince ve şık görünebilirler.Doğru renk ve model uyumu da çok önemlidir. Bu yazdıklarımız zayıf gösteren kumaşlar arasında gösterilmektedir.
Kumaş ve model özelliği - Krinkıl kumaştan üretilmiştir. Kumaş kalınlığı ortadır. 30°C'de makinede yıkanır. Ağartıcı kullanılmaz.
Su geçirmeyen kumaşın halk arasındaki ismi poşet, paraşüt kumaşıdır. Bazı kesimler bu kumaşa su geçirmez kumaş ismi vermişlerdir. İngilizcede Waterproof Fabric ismi ile tabir edilir.
Hadi yazımıza krinkıl ne demek bununla başlayalım. Kelime anlamıyla ingilizcedeki kırışık kelimesinden evrilen bir türkçeleşmiş kelime. Buradan da anlayacağın üzere kırışık tarzda olan kumaşlara, ürünlere denmeye başlayan bir kelime krinkıl.
Nerede Kullanılır: Bebek Kundağı, Bebek Puset Örtüsü, Bebek Çarşafı, Bebek Örtüsü, Bebek Ağız Silme Bezi, Bebek Ter Silme Bezi, Çocuk Pijama Takımı, Çocuk Tulumu Ve Çocuk Gömleklerinde Kullanılmaktadır.
Bir kumaşın polyester olduğu nasıl anlaşılır? Yakma testi kumaşın içeriğini anlamak için en basit testtir. Polyester kumaşın bir kenarını yaktığınızda yanan plastik gibi kokar ve koyu bir duman çıkartır. Yandıktan sonraki kalıntı da sert plastik gibidir..
crinkle [crinkled|crinkled] {fiil}
buruşmak {fi.} kırışmak {fi.}
Günümüzde en sağlıklı kumaş türü pamuklu kumaş olarak bilinmektedir. Keten, Pamuklu, İpek, Yünlü, Kaşmir, Angora, Akrilik, Lateks, Naylon, Polyester. Pamuklu kumaş, kumaş türleri arasında maksimum kullanılan maksimum kullanılandır.
Sağlıklı kumaşların en önemli özelliği doğal ham maddeler ile üretilmesidir. Pamuk, keten, kenevir, ipek, yün, alpaka, angora, kaşmir, tiftik, rami ve aluyot gibi doğal liflerden elde edilen kumaşlar sağlıklıdır.
Özellikle pamuk, yün ve keten gibi kumaşların yıkama sonrasında çekme riski son derece yüksektir. Polyester gibi kumaşlardan yapılan kıyafetlerde hiç çekme yapmamaktadır.
Poplin, 15. yüzyılda Fransa'da ortaya çıkmış bir terimdir. Adını, Avignon kentinde bulunan ve genellikle o dönemin en popüler ham maddesi olan ipekten üretilen papelino adı verilen kumaştan alır. Bu materyal 20. yüzyıla kadar yoğun olarak kışlık elbise yapımında tercih edilmiştir.
Bunun yanı sıra keten kumaş, doğal elyaf olarak tanımlanmaktadır. Diğer kumaş çeşitlerine göre oldukça kaliteli olan bu kumaş türü nemi çekme özelliğine de sahiptir.
Zayıf görünmenin altın kuralı; soğuk renkler zayıf, sıcak renkler kilolu gösterir. Sarı, turuncu ve kırmızı sıcak renklerdir. Mavi, yeşil ve mor ise soğuk renklerdir. Bu bilgiden yola çıkarak giysi seçimlerinizde özellikle bu renklere dikkat etmenizi öneririz.
Yüksek kaliteli kumaşlar, düzgün dokunmuş, sıkı ve ince bir dokuya sahiptir. Ayrıca, kumaşın dokuma yöntemi, dayanıklılık, esneklik ve hava geçirgenliği gibi özelliklerini de etkiler. Renk ve desen: Kaliteli bir kumaşın renkleri canlı olmalı ve ayrıca düzgün bir şekilde boyanmalıdır. Desenler net ve keskin olmalıdır.
Dolayısı ile hangi kumaş daha zayıf gösterir? Sorusunun yanıtı kesinlikle ince kumaşlar olmalıdır. Siz de daha ince bir görünüme sahip olmak isterseniz, kalın kumaşlar yerine ince ipliklerden üretilen kumaşları tercih etmelisiniz.
Kışın kullanılabilecek kumaş çeşitlerini şu şekilde sıralayabiliriz; yün ve her türlü yün karışımlı kumaşlar, kaşmir kumaşlar, tiftik kumaşlar, kadife kumaşlar, tüvit kumaşlar, serj kumaşlar, kaba ve yüzeyi tüylendirilmiş kumaşlar kış ayları için tercih edilebilir.
Yün Kumaşlar
Kışlık giysiler için kumaş söz konusu olduğunda, yün kesinlikle en başta gelmektedir. Yün, koyunlardan elde edilen doğal bir elyaftır ve oldukça şaşırtıcı özelliklere sahiptir. Birincisi, yün harika bir yalıtkandır, bu da sizi soğuk havalarda sıcak tutması anlamına gelir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri