2/A sınıfı olarak öğretmen kelimesinin eş anlamlısı olan “muallim”i öğrendik 😀 | By Amerikan Kültür Özel Ege Atabey OkullarıFacebook.
Öğretmen kelimesinin eş anlamlı kelimesi muallimdir. Bu sebeple cümle içerisinde aynı anlam barındırdığından öğretmen ve muallim kelimeleri birbirlerinin yerlerine kullanılabilir.
Öğretmen kelimesinin eş anlamlısı 'muallim' olmakla birlikte, ' hoca' ve kadın öğretmenler için kullanılan ' muallime' de öğretmen sözcüğünün eş anlamlısı olarak kabul edilmektedir.
Muallim kelimesi ve öğretmen kelimesi aynı anlama gelmektedir. Birbirlerinin yerine kullanılmakta olan muallim kelimesi öğretmen sözcüğünün eş anlamlısı olarak kullanılabilir.
Öğretmen kelimesinin Türk Dil Kurumundaki eş anlamlısı 'muallim' olarak bilinmektedir. Yazılışları ve okunuşları farklı olsa bile her iki kelimeyi aynı anlam üzerinden cümle içerisinde değerlendirmek mümkün.
İlgili 41 soru bulundu
ÖZ: Osmanlı eğitim sisteminde öğretmenler; muallim, müderris, molla, hoca gibi adlarla anılmışlardır.
öğretmen - Nişanyan Sözlük. Türkiye Türkçesi öğret- fiilinden Yeni Türkçe +mAn ekiyle türetilmiştir.
Türkçedeki kullanımıyla muallim, bir kişinin eğitim verme veya öğretme görevini ifade eder. Kelimenin Anlamı: Muallim, bir öğretmeni veya eğitimciyi tanımlayan bir kelimedir.
Fayda kelimesi Arapça kökenli iken Türkçe dilinde ise bir eş anlamlısı bulunmaktadır. FAYDA NE DEMEK? Fayda kelimesinin Türk Dil Kurumu Resmi sitesine göre "Yarar" olarak tanımlanmaktadır.
Bir kelimenin tüm yapılarını öğrenmek için o kelimenin zıt anlamını da öğrenmek gerekir. Anlamından detaylı olarak bahsettiğimiz sual yani soru kelimesinin zıt anlamı ise 'cevap' kelimesidir. Cevap kelimesi, kelime anlamı olarak ; 'bir soruya, bir isteğe ya da bir yazılan verilen karşılık, yanıt' anlamına gelir.
Yazılışları ve okunuşları aynı olsa bile anlamları farklı olan kelimeler eş sesli olarak bilinmektedir. Diğer bir ifade ile sesteş olarak da bilinmektedirler.
Yazılış ve okunuşları aynı olan; ama anlamları birbirinden farklı olan sözcüklere eş sesli (sesteş) sözcükler denir. Bunlar yalın hâlde olabildikleri gibi ek almış hâlde de olabilirler.
Farklı anlamlara gelseler dahi yazılış ve okunuşları aynı olan sözcükler eş sesli sözcükler olarak bilinir. Aynı zamanda sesteş sözcükler olarak da dile getirilmektedirler. Bu sözcüklerde aynı harfler kullanılır ve aynı şekilde kelime oluşturulur.
Yazılışları farklı, anlamları aynı olan kelimelere eş anlamlı kelimeler denir.
Kent kelimesinin eş anlamlısı şehir olarak değerlendirilir.
Kalp, “yürek, hayat merkezi sayılan organ, duygu ve teessür merkezi olan gönül, bir şeyin ortası, merkezi, kalp hastalığı, sevgi, gönül olarak tanımlanmıştır.
Öğrencilerin okuduğu alana ise okul denir. Aynı zamanda okul kelimesi Türk Dil Kurumu'na göre, 'mektep' eş anlamlı sözcüğü üzerinden de değerlendirilmektedir.
Hediye kelimesinin Türkçe kökenli bir karşılığı bulunmaktadır. Türk Dil Kurumu'na göre; Hediyenin eş anlamlısı Armağandır.
Doktor kelimesinin eş anlamlısı tabip kelimesidir. Bir diğer eş anlamlı kelimesi ise hekim kelimesidir.
Herhangi bir konu hakkında diplomalı eğitim almış olarak öğretim gösteren kişilere muallim denir. Özellikle Okullardaki öğretmenler için eski dönemlerde kullanılan bir kelime olduğunu dile getirmek mümkün.
Türk Dil Kurumu sual kelimesinin anlamını soru olarak değerlendirmiştir. Sual kelimesi soru anlamına gelmesi sebebiyle kolaylıkla cümle içerisinde kullanabilirsiniz.
Esas olarak “haberleşme, iletişim” anlamlarına gelen muhabere sözcüğü; Kara Kuvvetleri Komutanlığında, muhabere sınıfının başlıca görev sahalarını ifade etmek maksadıyla, “Muhabere, Elektronik ve Bilgi Sistemleri (MEBS)” olarak kullanılmaktadır.
2. Muallim-i Evvel: Aristoteles. “İlk Öğretmen (Muallim-i Evvel)” olarak adlandırılan ve felsefe dünyasına yaptığı katkılarla da tanınan Aristoteles, eğitimin ve öğretmenlerin önemini her zaman vurgulamış.
MEB öğretmenliğe ilk kez atanacaklar için 40 yaş sınırını kaldırdı.
Öğretmen, toplumun eğitim hedefleri doğrultusunda bireylere eğitim ve öğretim sunmakla görevli kişiye verilen mesleki ünvandır. Türk Dil Kurumu sözlüğünde, 'Mesleği bilgi öğretmek olan kimse' olarak tanımlanan öğretmenlik, alan eğitimi ve pedagojik formasyon gibi süreçlerin ardından edinilebilen bir meslektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri