TÜVTÜRK - Muayenede dikkat edilen hususlardan birisi de araç stop lambalarıdır. Stop lambasının camı kırık olmamalı ve lambaların mutlaka yanması gerekmektedir. | Facebook.
3. stop lambası ağır kusur sayılıyor!
Far Camı Çatlak Muayeneden Geçer mi? Araçlarda far camı çatlakları bazı durumlarda risk oluşturur. Farların ışık açısını değiştiren veya yolu görmeyi engelleyen herhangi bir durum varsa aracın muayeneden geçmesi mümkün olmayabilir. Buna far camı içerisinde buğulanma gibi ışığı değiştiren durumlar dahildir.
Arka stoplar karartırmış olunca ne oluyor ? Far tutulunca reflektör yansıtıyorsa, parkların ve fren lamban yeterli derecede parlaksa ve sinyal verdiğinde yeteri kadar aydınlık uyarı veriyorsa, muayenede takılmaması gerekir.
İlgili 43 soru bulundu
Kesinlikle çok yararlı bunun yanında eğer aracınızda var ve çalışmıyorsa ağır kusur sayılıyor yani muayeneden geçmiyor...
Stop lambası zamanla eskiyip yenisi ile değişimi sağlandığında renklere dikkat etmek gerekiyor. Bu lambaların yanlış renkte yanması aracınızın muayene tekrarına kalmasına sebep olabilir.
Stop far cam filmi yasaktır. Muayeneden geçip geçmeyeceği ise filmin derecesine göre değişiklik gösterebilir. Bunun net bir kuralı bulunmadığından dolayı görevlinin göz muayenesi esnasında vereceği karara bağlıdır. Örneğin çok koyu renkte stop filmi yasak olarak görülüp, ağır kusurla kalabilir.
Kayar sinyallidir, kodlama gerekmez muayeneden geçer.
Muayene sırasında araçta yedek lastik bulunmaması ağır kusur olarak kabul edilmektedir.
Araç muayene sırasında cam hasarı kontrolü sadece ön cam için yapılmaktadır. Ön camda bulunan ve sürücünün görüş alanı içinde görüşü engelleyen çatlak, kırık, aşırı derecedeki çizilmeler ağır kusur olarak tanımlanmaktadır. Bu araçlar muayeneyi geçememektedir.
Araç muayeneden geçer. Geçmeli. ön far çatlağı geçmez.
Stop lambası (fren): Aracın arkasındaki diğer sürücü veya kullanıcılara, sürücünün servis frenini kullandığını gösteren lambadır. 1 Ekim 2001'den itibaren otomobillerde üçüncü stop lambası kullanılması zorunlu hale getirilmiştir.
Park lambaları hiçbir şekilde muayeneden geçmez bilgisi doğru değildir. Bununla birlikte dikiz aynası, camlar, yay kurmalı el freni sistemi, kısa huzmeli far gibi park lambaları da hafif kusurlu sayılır.
Stop lambası nedir sorusu, araçların arka kısmında bulunan ve fren yapıldığında senkronize bir şekilde içerisindeki ışıkları aktive eden ekipman olarak cevaplanabilir. Megane 1, 2, 3 stop lambası, Megane model araç sahiplerinin araç nesline bağlı olarak tercih edebileceği seçenekler içerisinde yer alır.
Park, fren, sinyal, geri vites, sis lambalarının görünür şekilde yanmasını engellemediği sürece mantıken geçer hocam.
Far camında folyo,film vs ile karartılmışsa ağır kusur ama içten karartılmışsa geçer.
Ön cama ya da sürücünün sol ve sağ tarafında kalan ön camlara renkli cam filmi uygulanması yasaktır. Ancak herhangi bir renk bulunmayan şeffaf cam filmi bu camlara takılabilir. Emniyet çıkış camlarına herhangi bir film uygulaması yapılması yasaktır.
Sonradan Takılan Mercekli Far Muayeneden Geçer Mi? Farlara takılan mercekler, günümüzde araçların muayeneleri için herhangi bir sorun teşkil etmezler. Araç farlarının led olması ve ledlere mercek takılması muayenelerde sorun yaratmaz ve araçlar ağır kusurlu olarak yazılmazlar.
TÜVTÜRK - Muayenede dikkat edilen hususlardan birisi de araç stop lambalarıdır. Stop lambasının camı kırık olmamalı ve lambaların mutlaka yanması gerekmektedir. | Facebook.
Hafif kusur olarak geçiyor.
Araç muayenede ilk yardım çantası yoksa bu durum “hafif kusur” olarak kabul edilir. Aynı şekilde yangın tüpü ve reflektörün bulundurulmaması da “hafif kusur”dur. Buna rağmen, araç ilk yardım kiti bulundurmak hayati bir durum olduğu unutulmamalıdır.
Emniyetsiz: Yapılan muayene sonrasında aracın, can ve mal emniyeti ile trafik güvenliği açısından tehlike oluşturacak derecede kusur ve eksiklerinin tespit edilmesi halidir. Bu durumda, aracın durumu en yakın "Trafik Zabıtası"na bildirilir. Aracın "Emniyetsiz" olduğuna dair rapor verilir.
Aracın 1 aylık süre içerisinde eksikliklerini tamamlayıp gelmesi gerekmektedir. 1 aylık süre geçirildikten sonra muayene tekrarına gelindiği takdirde, ücretsiz muayene tekrar hakkını kaybetmiş olacak, dolayısıyla yeniden ücretli-genel muayene yaptırmak durumunda kalınacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri