*Bal, zeytinyağı, argan yağı, Hint yağı, Hindistan cevizi yağı, yumurta sarısı, yoğurt, mayonez ve muz gibi ürünler ve bitkisel yağlarla yapacağınız saç maskeleri sayesinde saçlarınız hem yumuşak hem de daha dirençli olacağından kırık oluşumunu da önlemiş olacaksınız.
Yıpranmış saçlara evde bakım yaparken doğal yağlar ve ev yapımı saç maskeleri kullanılabilir. Argan yağı, jojoba yağı ve hindistan cevizi yağı saça iyi gelen yağlardır ve saçın onarılmasına yardımcı olur. Ev yapımı saç maskeleri, yumurta, yoğurt, bal gibi besleyici maddeler içerir ve saçı onarır, nemlendirir.
Oryaldenya da açıcılardan yanan saçları kurtarmanın tek bir yolu vardır. İçeriği oldukça iyi olan bir keratin ile keratin bakımı ya da diğer bir adı ile saç botoksu uygulaması yapılmasıdır.
Yıpranmış saçları onarmak için ilk olarak yıpranmış saçlara uygun bir şampuan ve saç kremi kullanabilirsiniz. Özellikle keratin içeren şampuanlar ve kremler saçlarınıza iyi gelecektir. Haftada bir defa, saç probleminize uygun bir maske kullanabilirsiniz. Saçlarınız nemliyken bitkisel serumlardan faydalanabilirsiniz.
İlgili 21 soru bulundu
Yıpranmış saçlara hangi yağ iyi gelir? Yıpranmış saçlar için; hindistan cevizi yağı, argan yağı, avokado yağı, üzüm çekirdeği yağı, jojoba yağı, tatlı badem yağı, shea yağı kullanılabilir.
Yıpranmış saçlar, kötü bir görünüme yol açar. Saçların çok sık yıkanması, boyanması ve tarakla taranması da saçların yıpranmasına neden olur. Bu nedenle zeytinyağı, badem yağı, argan yağı gibi bitkisel özlü yağlarla saç diplerinize masaj yaparak saçlarınızın eski pürüzsüz ve canlı haline kavuşmasını sağlayabilirsiniz.
Sirkeli suyun etkisiyle saçınız yumuşayacağı ve kaygan hale geleceği için, birbirine dolanan saçı açmanız daha kolay hale gelecektir. Zorlanmanız durumunda saçınıza döktüğünüz sirkeli suyu biraz daha saçınızda bekletmeniz işe yarayacaktır. Dolaşan saçınızı açtıktan sonra saçınızı şampuanla yıkamalısınız.
Kuru veya sert saçlar için elektriklenmeyi azaltan, saçın kırılmasını önleyen ve yumuşatan doğal yağlar arasında avokado, zeytinyağı, jojoba yağı, E vitamini yağı, argan yağı veya hindistancevizi yağı en çok işe yarayanlardan. Bu yağları karıştırarak kendinize haftalık bir bakım rutini oluşturabilirsiniz.
Birkaç nemlendirici saç kremi ile saç dokunuzdaki kütiküllerin yumuşamasına yardımcı olabilirsiniz. Gliserin ve protein açısından zengin ve nemlendirici bir saç kremi (hindistancevizi yağı veya shea yağı içerenler gibi) kullanarak saçlarınızın parlamasını ve öncekinden hafif hissettirmesini sağlayabilirsiniz.
Ancak özellikle kırıklar veya yıpranan saç uçları saç uzamasını yavaşlatabilir. Bu sebeple, eğer saç uçlarınızın yıprandığını düşünüyorsanız veya saç kırıklarınız rahatsız edici ölçüde fazla ise, saç bakımına başlamadan önce uçlardan bir miktar kestirmenizi öneririz.
Yapılan çalışmalarda; balık yağı, havuç ve domateste bulunan likopen, maydanoz, yabanmersini, siyah çay, kakao ve yerfıstığında bulunan flavonoidlerin tüketilmesinin kırıkların iyileşmesinde önemli role sahip olduğu tespit edilmiştir. Memorial Tıbbi Yayın Kurulu tarafından hazırlanmıştır.
Saç Bakım Rutini: Haftada en az iki kez saç maskesi uygulamak, saçın sağlığını korumaya yardımcı olabilir. Ayrıca, saçı sık sık fırçalamak yerine nazikçe taramak ve saç lastiklerini sıkıca bağlamamak da kırıkların oluşmasını engelleyebilir.
Aloe vera jeli ve badem yağını bir kabın içinde eşit miktarda karıştırın. Ardından tüm saçınıza uygulayın. Yaklaşık 20-30 dakika sonra saçlarınızı bu karışımdan arındırın. Aloe verayı haftada 2 kez uygulayarak hem kırıkları engelleyebilir hem de var olan farklı saç sorunlarını da giderebilirsiniz.
A vitamini, saç derisinin saç köklerini ve tellerini beslemek için gerçekleştirdiği sebum üretimini destekler. Antioksidan etkili bir vitamin olması sayesinde, saçlara güçlü bir nem desteği sağlar. A vitamini eksikliğinde saç derisinde kuruluk, pullanma ve kaşıntı gibi sorunlar meydana gelebilir.
Bir yumurtanın akı, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, bal ve badem yağını karıştırın. Saç maskesi olarak uygulayın ve 30 ila 45 dakika sonra yıkayın. Yumurta, saç kırıklarını onarmaya yardımcı olur. Alternatif olarak; olgun muz ve portakal suyu ile yumurta akını karıştırabilirsiniz.
Duştan sonra saç bakımı yaparken nemlendirici bir saç kremi veya maske uygulayın. Bu işlem, saçınızı nemlendirmeye, beslemeye ve yumuşatmaya yardımcı olacaktır. Saç tipinize uygun bir ürün seçin ve saçınıza uygulayın. Ürünü saç diplerine değil, saçın orta ve uç kısımlarına uygulamanız tavsiye edilir.
Vazelini avuç içine yedirerek saçlara sürmek banyo sonrası saçlarda kırık meydana gelmesinin önüne geçebilir. Vazelin, saç derisindeki kaşıntı, pullanma, bit ve sirke için etkilidir. Saç derisindeki pullanmayı gidermek için ince bir tabaka halinde vazelini gece boyunca bekletmek yeterlidir.
Saçlarınızın yapısına uygun bir saç kremi kullanmak, saçlarınıza nem desteği sağlayarak ipeksi yumuşaklığı yakalamanızı kolaylaştırır. Duş esnasında şampuanla derinlemesine temizlediğiniz saçlarınızın uçlarına ve boylarına saç bakım kremi uygulayabilir, birkaç dakika bekledikten sonra saçlarınızı durulayabilirsiniz.
Saç Açma Yöntemleri Nelerdir? Papatya suyu, oksijenli su, elma sirkesi ve limonlu su gibi doğal yöntemlerin yanı sıra açıcı spreylerle de saç renginizi kolaylıkla açabilirsiniz. Evde doğal saç rengi açma yöntemlerine ek olarak oksidan da kullanabilirsiniz.
Argan yağı, hindistan cevizi yağı ve badem yağı gibi saç yağlarını, saç uçlarına uygulayarak saçların yumuşamasını sağlayabilir ve kabarıklığı azaltabilirsiniz. Düzenli Saç Kesimi: Saçlarınızın sert ve kabarık görünmesini engellemek için düzenli olarak saçlarınızı kestirmek önemlidir.
Argan yağı, hindistan cevizi yağı, jojoba yağı, lavanta yağı, tatlı badem yağı saçın nemini korumaya odaklı, besleyiciliği yüksek ve saçın elastikiyetini artırır özelliktedir. Kuru saç için bu saç bakım ürünlerini tercih edebilirsiniz.
Saç köklerini güçlendiren gıda takviyeleri kullanmak (biotin, çinko, C ve E vitaminleri vb.), Saç ürünlerini duş esnasında masaj yaparak uygulayıp saç köklerinin uyarılmasını sağlamak, Yüksek ısı ile saça uygulanan işlemlerden kaçınmak, Saç mezoterapisi ile saç köklerini içeriden beslemek.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri