Akıllı telefon veya tablet bilgisayar gibi bir mobil cihazı kullanarak müşterilerinin uzaktan finansal işlem yapmalarını sağlar. İnternet bankacılığının aksine, bu amaç için finansal kurum tarafından sağlanan uygulama ve yazılım kullanır. Dijital bankacılık da bir mobil bankacılık türüdür.
Mobil Bankacılık, akıllı telefon veya tablete yüklenen banka uygulaması üzerinden müşteri olarak giriş yapılarak fatura ödeme, alışveriş, para transferleri gibi işlemlerin yapılmasıdır.
Uzun süredir bankaların mobil ya da internet bankacılığı uygulamaları üzerinden para transferi, fatura ödemeleri, kredi işlemleri ve daha birçok farklı finansal çözüm sunulabiliyordu. 1 Mayıs 2021 tarihinden itibaren, şubeye gitmeden, uzaktan banka müşterisi olmak ve hesap açmak da mümkün hale geldi.
İnternet Bankacılığı, cep telefonunuz veya bilgisayarınızın tarayıcısı üzerinden, güvenle ve kolaylıkla her türlü bankacılık işlemlerinizi gerçekleştireceğiniz bankacılık uygulamasıdır.
İnternet bankacılığı, banka şubesine gitmeden, internet erişimi olan bir bilgisayar aracılığıyla yapılan bir uygulama olup birçok bankacılık işlemini kapsar. Çevrimiçi bankacılık sistemi tipik olarak ana bankacılık sistemine bağlanır veya onun bir parçası olur.
İlgili 15 soru bulundu
Mobil bankacılık, bir banka veya başka bir finans kurumu tarafından sunulan bir hizmettir. Akıllı telefon veya tablet bilgisayar gibi bir mobil cihazı kullanarak müşterilerinin uzaktan finansal işlem yapmalarını sağlar.
Müşterisi olunan bankanın çağrı merkezi aranarak, müşteri temsilcisine bağlanmak suretiyle veya otomatik tuşlama yoluyla tek kullanımlık internet bankacılığı şifresi alınabilir. Bankada kayıtlı olan cep telefonuna gelen şifre ile internet bankacılığına giriş yapılabilir.
Dünyanın saygın finans yayın gruplarından Euromoney'nin “Awards for Excellence 2019 - Mükemmellik Ödülleri 2019” kapsamında Akbank “Dünyanın En İyi Dijital Bankası” seçildi.
İnternet Şubemiz ile 7 gün 24 saat, İnternet erişimine sahip herhangi bir yerden tüm bankacılık işlemlerinizi yapabilirsiniz. Birçok bankacılık işlemini, şubeye kıyasla çok daha düşük ücretlerle ve avantajlı oranlarla İnternet Şubemizden gerçekleştirebilirsiniz.
Bir tek telefonla internet şifresi alınabildiği gibi, ankesörlü telefonlarla dahi telefon bankacılığı yapılabiliyor. Oysa sizin belirlediğiniz en fazla üç adet telefon numarası ile telefon bankacılığı yapılabilmeli. Ör. ev, iş, cep telefonu. Banka bu numaraları gördükten sonra size işlem yetkisi verebilmeli.
e-Devlet Kapısı'na internet bankacılığı ile giriş yapmak artık çok kolay! e-Devlet Kapısı İşCep ve İnternet Şubesi ile çok yakınınızda! e-Devlet Kapısı'na giriş yapmak için artık ayrıca e-Devlet Şifresi almanıza gerek yok.
- Rumuz ve parolanızı belirli aralıklarla değiştiriniz. Parola seçerken doğum tarihi ve telefon numarası gibi kolay tahmin edilebilir bilgileri kullanmayınız. Diğer uygulama ve sitelerde kullandığınız şifrelerden farklı olmasına özen gösteriniz. - İnternet Şubesine giriş yaparken sanal klavye kullanmayı tercih ediniz.
Tarayıcınızın adres çubuğu kısmına http://www.ziraatbank.com.tr yazarak erişim sağlayınız. İnternet Bankacılığı adresinin "https://bireysel.ziraatbank.com.tr" olmasına dikkat ediniz. Ana sayfada, internet bankacılığına son giriş tarih ve saatiniz hakkında bilgi alabilirsiniz.
İnternet ya da mobil telefonu üzerinden işlem yapmak için uygulamaya girişte kullanılan şifre. Banka internet şubesi ilk defa kullanılacağı zaman alınır. Müşteri ya da bankanın istediği zamanda değiştirilir. Bankacılık şifresi, çağrı merkezi sesli ya da görüntülü aranarak alınır.
Para gönderme, para alma, vadeli hesap açma, kredi alma, kredi kartı ödemesi, altın, döviz yatırımı yapma, fatura yatırma, vergi ödeme gibi onlarca online bankacılık işlemini yapmanızı sağlar. Şubeden yapılan işlemlere göre mobil bankacılıkta komisyon ücretleri daha düşüktür.
Müşteri hizmetlerini arayarak işlem yapılabilir veya internet/mobil bankacılık üzerinden kredi kartlarınızı internet alışverişine açtırabilirsiniz. **SMS ile kredi kartlarınızı internet alışverişine açtırmak için bankada kayıtlı cep telefonunuzdan sms göndermeniz gerekmektedir.
Mobil bankacılığa nasıl başvurabilirim? Ziraat Mobil uygulamasını cihazınıza indirdikten sonra giriş ekranında yer alan “Hemen Başvur” seçeneğinden ya da “ Başvurular” ekranından Bankamızda kayıtlı iletişim numaranız ve kart bilgileriniz ile Online Başvuru yapabilirsiniz.
Ayrıca, SIFRE yazıp aralarında boşluk “Kartınızın son 6 hanesi, Doğum Yeriniz, kartınızın arkasındaki 3 haneli güvenlik kodu” bilgilerinizi ekleyip 4757'e SMS göndererek de şifre alabilirsiniz.
Temel anlamda bloke, banka hesabına değil; hesap içerisindeki paraya konulur ve hesapta bulunan paranın harcanmasına kısıtlama getirir. Hesap blokeleri, borç sebebi dışında banka kredi borçları, iflas, kefaret, kredi teminatı, vergi borcu, sermaye artırımları gibi sebeplerden ötürü de gerçekleşebilir.
Bankamız müşterileri için Ziraat'in Dijital Kanallarına Şubeye Gitmeden Başvurabilmek Artık Mümkün!
Bankacılara Orta büyüklükteki özel bankalar arasında “En İyi Mobil Bankacılık “uygulaması hangisinde sorusu da soruldu. Bu soruya yanıt veren bankacıların yüzde 39'u QNB Finansbank yanıtını verdi. Bankacıların yüzde 29'u Denizbank derken, TEB mobil banka uygulamasına yüzde 25 en iyi dedi.
Bankacılık işlemlerinizi hızlı ve kolayca gerçekleştirmenizi sağlayan MobilDeniz'i App Store, Google Play Store veya AppGallery uygulamaları üzerinden ücretsiz olarak indirerek hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.
İnternet bankacılığı üzerinden e-Devlet Kapısına girişi güvenli bulmayan veya çeşitli sebeplerle internet bankacılığı üzerinden girişi kapatmak isteyen kullanıcılar e-Devlet Kapısı profil alanında bulunan “Erişim Kısıtlamaları”nı tıklayarak internet bankacılığı üzerinden erişimi kapatabilmektedir.
Ziraat bankası internet bankacılığı hesap kapatma işlemleriniz için https://bireysel. ziraatbank.com.tr/ sitesini kullanabilirsiniz. Döviz, esnek ve mevduat hesaplarınızı da hesap iptal etme yöntemlerini kullanarak ya da ziraat bankası şubenize giderek kapatabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri