Son yıllarda sıklıkla tercih edilen Hindistan cevizi yağı hem kokusu hem de nemli içeriğiyle tam cildine göre. Çatlak görülen yerlere masaj yaparak uyguladığında rahatladığını hemen fark edeceksin.
Vücut çatlaklarına hangi yağ en iyi gelir diye sorulunca zeytinyağı denilir. Karın, kol ya da bacaklarınıza zeytinyağını masaj yaparak sürmek çatlaklarınıza iyi gelebilir. Zeytinyağını kullanmadan önce biraz ısıtarak sürmeniz çatlakların daha hızlı bir şekilde tedavi edilmesini sağlayabilir.
Cilt bakım yağları arasında hyaluronik asit ya da bitkisel bir bileşen olan centella içeren ürünler çatlakların görünümünü azaltmada birebirdir. Bunun yanı sıra, hamile çatlakları için yağlar arasından sıkça tercih edilen argan yağıdır. Sıkça kullanılan bir başka yağ da, doğumdan sonra önerilen acıbadem yağıdır.
İlgili 39 soru bulundu
Hamilelik süresince bol bol su içmeniz ve dinlenmeniz hamilelik sonrası çatlak oluşumunu bir nebze azaltan taktikler olabilir. Hamilelik sonrasında çatlak tedavilerinde ise lazer tedavileri ile kimyasal peeling öne çıkan etkili tedavi yöntemleri arasında yer alıyor.
Kalça, karın bölgesi ve memede meydana gelebilecek çatlaklar için düzenli olarak bu bölgelere badem yağı, kakao yağı veya çatlak kremleri sürülerek masaj yapılması önemlidir. Ciltte meydana gelen renk değişiklikleri ve lekeler çoğunlukla kalıcı değildir ve doğumdan sonra geçerler.
Vücut çatlaklarının kesin olarak tedavi edilmesi söz konusu olmasa da görünümlerinde büyük oranda değişimler sağlanabilir. En etkili kırmızı çatlak tedavi yöntemi ise lazer olacaktır. Lazer yöntemleri ile kılcal damarlarda oluşan bu çatlaklar ideal bir şekilde tedavi edilebilir.
Cildinizi nemli tutun. Hamileliğinizin başından itibaren çatlak kremlerini kullanabilirsiniz. Kremler, deriye elastikiyet kazandırdığından oluşumları engellemeye yardımcıdır. Ancak bu tür kremler alınamıyorsa vitamin ve mineral içeren yağlarla, badem, shea ve kakao yağı gibi losyonları kullanabilirsiniz.
Egzama ve sedef gibi sıkça yaşanan cilt rahatsızlıklarının da iyileşme sürecini hızlandırıyor. Lavanta yağı ciltte oluşan çatlakların görünümünü de azaltıyor.
Cilt çatlaklarına ilk oluştuğu evrede müdahale edilmesi tedavi açısından yararlı olur. Sıklıkla kendiliğinden gerilemesi beklenmemeli artış yapmaması açısından gerekli önlemler alınmalıdır. Çatlakların giderilmesinde en uygun zaman ilk bir yıldır. İlk evresinde kırmızı olan çatlaklar daha sonra beyaz renge dönüşür.
Yani kırmızı çatlaklar tedavi edilmezse beyaz rengine döner. Bu aşamada ise tedaviler daha zorlayıcı olabilir. Çatlakların hiç oluşmaması için cildi nemli tutmak önemli bir konudur. Cilt kuru kaldığı takdirde çatlak riski artabilir.
Çatlak oluşumunun gözlemlendiği bölgeye çay ağacı ya da badem yağları ile müdahale edilebilir. Çatlak tedavilerinin en önemli püf noktası cildi beslemek ve kan dolaşımını artırmak olduğundan, besleyici yağlar ile çatlak oluşan bölgelere masaj yaparak uygulama tamamlanabilir.
İlaç ve Kremler
İçerisinde C vitamini bulunan ve kollajen üretimini artıran kremler çatlak tedavisini desteklemek için kullanılır. Destekleyici bir yöntem olarak kullanılan ilaç ve kremler, çoğu zaman diğer tedavi yöntemleriyle birlikte kullanıldığında daha etkili sonuçlara ulaşılmasını sağlar.
Özellikle çok sık rastlanan nasır ve topuk çatlakları için de sarı kantaron yağını deriye iyice yedirerek masaj yapıp sürmek yararlı olacaktır.
Argan yağı cildi ve saçı nemlendirir. Çatlakları önlemek ve azaltmak için kullanılabilir.
Hamileler: Hamile kişilerin kantaron yağı kullanması rahmin kas tonusunu artırabilir. Bu durum düşük yapma riskini artırabilir. Bu nedenle hamilelerin kantaron yağı kullanması önerilmez.
Kırmızı çatlaklar neden oluşur araştırmalarında cildin dermis tabakasının dış etkenlerden dolayı aşırı gerilmesi ile ortaya çıktıkları görülebilir. Cilt aşırı bir gerilme yaşadığında kolajen liflerin yırtılması söz konusudur. Gerilen bu tabaka yer yer yırtılmaya başlar.
Ürün hem yeni oluşmuş hem de halihazırda bulunan çatlaklar üzerinde etkilidir. Mor, kırmızı ve beyaz renkli çatlaklar için Lierac çatlak kremi kullanılabilir.
Genel koşullar altında çatlaklar daima kırmızımsı, mor, pembemsi ve gri renklerdedir. Hızlı kilo alıp vermeye bağlı olarak ortaya çıkan çatlakların görünümünün azaltılması, lazer tedavisiyle mümkün olabilmektedir.
Lazer ve ışık terapileri, çatlak izlerinin görünümünü önemli ölçüde iyileştirmenin kanıtlanmış yollarıdır. Lazer tedavisi, kolajen üretimini artırarak, çatlak görünümünü azaltmada etkili olan en yeni tedavilerdendir. Bunlardan en yenisi Icon lazer sistemidir.
Gebelik Çatlaklarını ÖnlemekKarın çatlaklarını önlemek için su içmek, iyi beslenmek, çatlak önleyici krem kullanımı etkili olabilir. Gebelik Çatlaklarını GidermekSpor, sıvı tüketimi, çatlak kremi kullanımı gibi uygulamalarla çatlakların görünümünü azaltmak mümkün.
Hamilelerin ihtiyaçlarına göre özel olarak formülize edilmiş bu ürün, organik badem yağı ve jojoba yağlarından oluşan bitkisel yağ bileşimi sayesinde cildi yumuşatarak çatlak oluşumunu önlemeye ve gidermeye yardımcı oluyor.
Ne zaman görülür? Çatlaklar genel olarak gebeliğin 3. ayından itibaren kendini göstermeye başlar. 3. aydan sonra çatlaklar giderek artmaya başlar ve gözle görülür büyümeler meydana gelir. 6.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri