Yangın, patlama vb. acil durumlarda; 4444 arayarak Kırmızı Kod veriniz. Olay yeri hakkında bilgi veriniz Kırmızı Kod (İlk Müdahale Ekibi) en kısa sürede ulaşacaktır.
Yangın veya duman görüldüğünde ne yapılmalıdır? Yangını fark eden personel tarafından en yakın yangın alarm butonuna basar. Hastane güvenlik merkezine ait 5555 numaralı dâhili hat aranarak yangının yerini bildirir.
Tüm tedbirlere rağmen bebek/çocuk kaçırıldı ise pembe kod başlatılır. Yatan hasta katlarında olabilecek çocuk kaçırmalarında katta bulunan sorumlu hemşire hemen 3333 nolu telefonu arayıp Pembe Kod alarmı verilir.
Kırmızı Kod (Yangın/Duman)
Hastanede meydana gelebilecek bir yangın durumunda güvenlik personelinin durumdan haberdar edilmesi ve olay yerine yönlendirilmesini sağlamaktır.
Eğer yangının söndürülmesi tek kişi ya da kişiler tarafından olanaklı değilse, hemen yangın alarm butonuna basılarak KIRMIZI KOD çağrısı yapılır ve/veya en kısa zamanda ilgililer haberdar edilir. Dâhili telefonlardan 4444 tuşlanarak santrale bilgi verilir, genel anons sistemiyle KIRMIZI KOD ile herkese duyurulur.
İlgili 30 soru bulundu
➢ Alarm ve adresleme bilgileri Güvenlik Sorumlusu tarafından diğer güvenlik görevlilerine telsiz ile“…… Kırmızı Kod Durumu” diye anons geçilerek ve en yakın telefondan 4444 aranarak kırmızı kod başlatılır. ➢ Kırmızı kod telefonunu yanıtlayan personel hastane anonsundan kırmızı kod anonsunu yapar.
Beyaz Kod (1111): Hastanelerde çalışanlara yönelik şiddeti önlemeyi amaçlayan acil durum yönetim aracıdır. Mavi Kod (2222): Acil tıbbi müdahaleye ihtiyaç duyan hastalar, hasta yakınları ve tüm hastane personeline en kısa sürede müdahale edilmesini sağlayan acil durum yönetim aracıdır.
Kırmızı alan: Bu grup, öncelikli acil hastaları ilgilendirmektedir. Kırmızı alan birimi, hayati tehlike taşıyan ağır yaralanma ya da ağır hastalık geçirme durumları ile ilgilenmektedir. Kırmızı alana dahil edilen hastalar en acil durumu gerektiren sınıfta yer almaktadır.
Şiddet eğiliminin şiddet davranışına dönüşmesini önleyecek çözüm olarak GRİ KOD uygulamasını düşündük. BEYAZ KOD uygulaması aynı şekilde sürecek. Gri Kod verildiğinde, hastane güvenliği ve hastane polisi gerekli müdahaleyi yapmak üzere durumdan haberdar oluyor.
Turuncu Kod İhbar Numarası: Turuncu kod sisteminde “15400” olarak önceden tanımlanmış olan dâhili telefon numarasıdır. Turuncu Kod Müdahale Ekibi: Afet ve Acil Durum Yönetimi Birim Sorumlusu (Ekip Lideri), Afet ve Acil Durum Yönetimi Birim Çalışanları ve Güvenlik Görevlilerinden oluşur.
Beyaz Toros aydınlatılmamış faili meçhul siyasal cinayetlerin polis aracı süsü verilmiş suç aracıdır. 1993-1996 yılları arasında sloganı “ben devletim kaybederim!” olmuştur. "Yeşil” kod adlı adı Mahmut Yıldırım olarak bilinen kişinin mensubiyeti devlet içinde örgütlenmiş çetelerdir. Akıbeti ve cinayetleri meçhuldür.
Mavi Kod, ani dolaşım ve solunum durması olduğunda, hastaya en kısa sürede müdahale edilmesini sağlamaya yönelik acil durum yönetim aracıdır. Mavi Kod, dünyada aynı acil durum için aynı rengin kullanıldığı tek renkli koddur.
Bir hastada şuur kaybı, solunum durması, kalp ve/veya dolaşım durması durumlarında kullanılan bir koddur. Bu durumdaki hastayı bulan/gören ilk kişi en yakın telefonu kullanarak santrali arar acil durum çağrısı yapar santral görevlisi de mavi kod ve çağrının geldiği birimi anons eder.
Hastanemizde Afet Planı kapsamında deprem tatbikatı gerçekleştirildi. Tatbikatta, meydana gelen deprem ve deprem sonrası oluşabilecek dış toplu yaralanma (Turkuaz Kod) olay planlarının uygulanabilirliğini ve yeterliliğini test edildi.
Hastanede bulunan hasta/hasta yakını ve hastane çalışanlarının hırsızlık, fiziksel saldırı ve cinsel tacize maruz kalmaları halinde olay yerindeki sabit telefon(lar) aracılığıyla 1111 aranarak beyaz kod verilir.
PIN kodu değiştirilemiyorsa ne yapmalısınız? PIN kodunun kaybedilmesi durumunda, yenisini seçmek için [Kodu değiştir] seçeneği yerine “8888” kodu girilebilir. PIN kodunun üzerine “8888” yazılamıyorsa önceden seçilen tüm ayarları sıfırlamak için TV'yi yeniden yükleyin.
Acil yaşam desteği gerektiğinde (kalp ve solunum durması);
2222 arayarak Mavi Kod veriniz. Olay yeri hakkında bilgi veriniz Mavi Kod Ekibi en kısa sürede ulaşacaktır.
Mavi kod çağrıları mavi kod ekip çağrı cihazlarına pembe ve beyaz kod çağrıları güvenlik çağrı cihazlarına kırmızı kod sivil savunma cihazlarına adres bilgileri 5 saniye içinde mesaj olarak gönderir. Sistem hastanenin mevcut telefon alt yapısı kullanılarak çalışan, ekonomik, güvenli hastane acil kod yardım sistemdir.
180°RF darbesi sonrası bu sinyalin tekrar kazanıldığı ve TE süresinin sonunda, yani sinyal kaydının yapıldığı sırada maksimum ol- duğu görülmektedir.
Siyah (Olağan Durum): Acil bir müdahale gerektirmez. 5.7.Hayati Tehlike Durumu: Acil hastalar hastanemize müracaat ettiklerinde herhangi bir evrak istenmeksizin ilk müdahaleleri yapılır.
Kırmızı Alan: Hayatı tehdit eden ve hızlı agresif yaklaşım ve acil olarak eş zamanlı değerlendirme ve tedavi gerektiren durumlar. Bu durumlarda hasta hiç bekletilmeden kırmızı alana alınır. Ayrıca hayatı tehdit etme olasılığı yüksek olan ve 10 dakika içerisinde değerlendirilip tedavi edilmesi gerekli durumlardır.
Mesai Kaydırma veya Branş Polikliniği uygulaması kapsamında uzman hekimler tarafından yapılan branş poliklinikleri haricinde ihtiyaç oranında, "Yeşil Alan 2" kapsamında olmak üzere genel tabip poliklinikleri açılacak. Böylece hastaların acil servislerde birikmesinin ve beklemesinin de önüne geçilecek.
Beyaz Kod: Sağlık çalışanlarının, hasta veya hasta yakını tarafından şiddete, tehdide veya diğer suçlara maruz kaldıkları durumlarda olay yerine güvenlik görevlilerinin en hızlı şekilde intikal etmesi için verilen bir alarm sistemidir.
Şiddete uğrayan sağlık çalışanı tarafından “113” numaralı telefona doğrudan da bildirim yapılabilecektir. Bildirim üzerine Beyaz Kod Birimi, olayın adli makamlara intikal ettirilip ettirilmediğini araştıracak ve şayet ettirilmemiş ise olayı derhal adli makamlara bildirecektir.
2.1. Beyaz Kod ekibi, güvenlik, tüm hastane çalışanları ve olaya maruz kalan hasta/hasta yakınlarını kapsar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri