Peki, cam temizliğinde yumuşatıcı kullanmak ne işe yarar? Buğulanmayan ve parıldayan bir cam görünümüne sahip olmak için yumuşatıcı kullanabilirsiniz. Yapmanız gereken şey ise cam silmek için hazırladığınız suya çamaşır yumuşatıcısı ilave etmek.
2 su bardağı su, Yarım su bardağı beyaz sirke veya elma sirkesi, 2 tatlı kaşığı izopropil alkol veya bulaşık deterjanı.
Bilindiği üzere sirke, temizlikte en çok kullanılan sıvılardan birisi. Sirke, etkili bir temizlik sunmasıyla hemen hemen her evde bulunmaktadır. Sprey şişesine 3 su bardağı su, 2 su bardağı beyaz sirke, bulaşık deterjanı koyarak sileceğiniz camların ışıltısına şaşıracaksınız.
Yaklaşın 1.5 litre suyun içine 3 yemek kaşığı kadar şampuan ekleyip iyice köpürtün. Şampuanla cam silme hem lekelerin daha kolay çıkmasına hem de camların daha parlak bir görüntüye kavuşmasına yardımcı olur. Ayrıca şampuan sayesinde ortama güzel bir koku yayılır.
İlgili 31 soru bulundu
Camlar sirke, bulaşık deterjanı veya sirke ile temizlenmektedir. Ayrıca cam üzerinde herhangi bir kalıntı var ise cam jiletleri kullanılabilir. İşte cam temizliği ile ilgili detaylar. Evlerde ve ofislerde temizliğin en önemli yerlerinden birisi de cam temizliğidir.
Çamaşırlar yıkanırken yumuşatıcı kullanılmazsa çamaşırlar sertleşip yıpranabiliyor. Bunu önlemek için ve kıyafetlerdeki statik elektriğin azaltılması için ürün etkili bir çözüm oluyor. Yumuşatıcı kullanırken tasarruf etmek isteyen kullanıcılar konsantre ürüne yönelebilir.
Mikrofiber bez, iki farklı bez ya da gazete kağıdı kullanın
Camları lekesiz bir biçimde silebilmek için suyu iyi emen, tüy bırakmayan mikrofiber türü bezleri tercih etmelisiniz. Bu tür bezler marketlerde satılıyor ve hakikaten de fark yaratıyorlar, bu nedenle satın almaya değer.
Cam temizleyici, tuvalet temizleyici, bulaşık deterjanı gibi kimyasal temizlik ürünleri asla çamaşır suyuyla karıştırılmamalı. Bu karışımla ortaya çıkan klorine gazına en ufak derecede bile maruz kalmak ciddi solunum ve göz problemlerine yol açabilir. Sirke asidik, karbonat ise zayıf bir madde.
Cam temizleme suyuna birkaç damla elde yıkama bulaşık deterjanı ya da bulaşık makinesi parlatıcı ilave edilmesi temizlenen camların ışıl ışıl parlamasını sağlar.
Sirke, karbonat ya da limon ile cam silme suyu hazırlayabilirsiniz.
Bir sprey şişesine 3 su bardağı sirke, 3 su bardağı su koyup çalkalayın. Bu karışımı cam, ayna gibi yüzeylere sıkarak temiz ve yumuşak bir bezle silin. Camlarınızı silmek için yine bir sprey şişesine 3 su bardağı ılık su, 2 su bardağı sirke ve 1 yemek kaşığı kadar bulaşık deterjanınızdan koyup çalkalayın.
Lekelerin kolayca çıktığını göreceksiniz. - Camları silmek için bir başka yöntem ise hazırladığınız cam silme suyunun içine biraz yumuşatıcı ve birazda sirke ekleyip camlarınızı tertemiz yapabilirsiniz.
Leke tutmayan cam silme tarifi Beğenip kaydetmeyi. unutmayın Malzemeler; 2 su b kaynar su 1 yemek k. sirke 1 tatlı k bulaşık deterjanı 1 çay kaşığı zeytinyağı
bir tatlı kaşığı bulaşık deterjanı. bir çay kaşığı zeytinyağı. 2 su bardağı da kaynar su. hazırladığımız karışımı. camlarımıza sıkıp. istediğiniz herhangi bir cam bezi olur.
Cam silmek için hazırladığınız suyun içerisine ekleyeceğiniz biraz tuz, camlarınızın eskine nazaran daha temiz, pırıl pırıl olmasını sağlayacaktır. Camları sildikten sonra çabuk toz tutmasını ve buhar oluşmasını engellemenin yolu basit.
Banyo yüzeylerinde (lavabo, fayans ve seramik, klozet, küvet, duş kabini, armatür, duş başlığı v.b.) cam, plastik yüzeyler, krom, paslanmaz çelik alaşım yüzeylerde etkilidir. Çay, kahve makinesi, su ısıtıcı yüzeyindeki su lekelerini & kireci söker, parlaklık verir.
Gece gece cam silinmez. . Cam silme saati gündüzdür diye . Temizliğin saati mi olur hiç .
Cam ve benzeri yüzeylerdeki tadilat ve hafriyat kalıntılarını temizlemek için Porçöz Pas ve Kireç Çözücü'yü doğrudan uygulayabilirsiniz. Uyguladığınız yeri bol suyla birkaç defa durulamayı unutmayın.
Pencerenin iç ve dış yüzeyi deterjanla ıslatılmış bezle camın silinmesi gibi birkaç kez sürülerek yapılmalı ve ardından bastırmadan kurulanmalıdır. Pencerelerin dış etkenlerden alacakları zararı en aza indirgemek için , pencere iç ve dış yüzeyleri ortalama 15 günlük periyotlarla temizlenmelidir.
Deterjan ve su ile temizleme: Bulaşık deterjanına suya ekleyin. Suyun ılık olması aynadaki lekelerden kurtulmanızı daha da kolaylaştıracaktır. Deterjanlı su ile aynayı sildikten hemen sonra kurulayın. Kurulama işleminde mikrofiber bez kullanmanız durumunda su lekesi veya herhangi bir iz olmasını engelleyecektir.
Yumuşatıcılar yıkama esnasında çamaşıra gereğinden fazla proton yükler. Bu sayede çamaşırımız yumuşar fakat üzerimize giydiğimizde muhtaç olduğu elektronları vücudumuzdan aldığı için bizi halsiz, bitkin ve agresif hissettirir.
Makineye Yumuşatıcı Ne Zaman Konur? Makinenizi çalıştırmaya başlamadan evvel, ilgili gözlere deterjanla birlikte leke çıkarıcı ve kireç koruyucu gibi yardımcı ürünlerin yanı sıra yumuşatıcıyı da koymanız gerekir.
Yumuşatıcı, kıyafetlerinizin kumaşını yumuşatır. Bunun avantajı, yumuşatıcının ayrıca kıyafetlerinizdeki statik elektriği azaltmasıdır! Bu yüzden çamaşırlarınıza yumuşatıcı ekleyin veya kıyafetlerinize biraz püskürtün, bu şekilde elektriklenme çok daha azalacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri