Bahsettiğimiz krema pasta kreması veya krem şanti ile karıştırılmamalıdır. Süt kreması olarak bilinen şekersiz, biraz kıvamlı, genelde küçük karton kutularda satılan kremadan bahsedeceğiz. Açılmış veya son kullanma tarihi geçmiş kremanızı hemen aşağıdaki yönlendirmeleri dikkatlice okumadan kesinlikle kullanmayınız.
Buzolabınızın bir köşesinde bekleyen kremanın bozulup bozulmadığını anlamak istiyorsanız size bir önerimiz var. Bir bardak sıcak suya bir kaşık krema koyup karıştırın. Krema suyun içerisinde beyaz pullar oluşturuyorsa bu bozulduğuna işarettir. Kaliteli ve bozulmamış bir krema suyun içerisinde homojen kalmalıdır.
Ambalaj açıldıktan sonra 1 hafta içerisinde tüketilmektedir. Açıldıktan sonra streçle sarılmalı veya hava almaz bir kap içine konulmalıdır. Ambalaj açıldıktan sonra 1 hafta içerisinde tüketilmektedir. Uzun süre bekletilmemeli ve buzdolabında muhafaza edilmelidir.
Koroplast Streç Film kullanarak pastacı kremanızı, buzdolabında 1 haftaya kadar saklayabilirsiniz. Kremayı bir kaba boşaltın, streç filmi hava almayacak şekilde üzerine örtün.
Bildiğimiz üzere krema genellikle süt, şeker, yumurta sarısı ve vanilya gibi içeriklerin pişirilmesiyle ortaya çıkan bir üründür. Kremanın içinde bulunan yumurta sarısının proteinleri, ısının etkisiyle birbirlerine fazlaca yapışarak pıhtılaşır ve kremanın kesilmesine neden olur.
İlgili 36 soru bulundu
Bahsettiğimiz krema pasta kreması veya krem şanti ile karıştırılmamalıdır. Süt kreması olarak bilinen şekersiz, biraz kıvamlı, genelde küçük karton kutularda satılan kremadan bahsedeceğiz. Açılmış veya son kullanma tarihi geçmiş kremanızı hemen aşağıdaki yönlendirmeleri dikkatlice okumadan kesinlikle kullanmayınız.
Ekşi Krema Nasıl Saklanır? Buzdolabında iki haftaya kadar dayanır.
Crème Princess: (okunuşu: krem Prinsıs) Prenses Kreması, Pastacı Kreması ve Çırpılmış Krema Karışımıdır. Krem Madam diğer ismidir. Crème Bavaroise: (okunuşu: krem baverua) Crème Anglais gibi akışkan olan sosa jelatin ve çırpılmış krema ilave edilmesi ile yapılır.
Hazır paketlerde satılan sıvı krema, çorba, makarna, et ve tatlı tariflerinde kullanılarak yemeğin lezzetini arttırmaktadır. Özellikle ağır yemeklerin tadını hafifletmek ve aroma katmak amacıyla kullanılır.
Ancak, çırpma işlemine devam edilirse, yağ damlacıkları koloidi tahrip ederek tereyağı oluşturacak şekilde birbirine yapışacaktır. Az yağlı krem (ya da süt) iyi kırılmaz, daha yüksek yağlı krem daha kararlı bir köpük üretir. Krem genellikle bir çırpıcı, elektrikli veya el mikseri, veya bir mutfak robotu ile çırpılır.
Derin bir kaseye yumurta sarısı, un, tuz ve limon suyunu ekleyin. Güzelce karıştırın. Ardından sütü azar azar ilave edin ve topaklanmaması için sürekli olarak mikser ile karıştırın. Yaklaşık 10 dakika yüksek devirde çırpılınca kıvam alacak.
Krema, homojenizasyondan önce süt yüzeyinden toplanan yüksek yağ içeriğine sahip kaymak veya süt ürünü.
Elde ettiğiniz kremayı Süt kremasından misler gibi bir ekşi krema yapmanız da mümkün. Kendisi tek malzemeden yani sütün kaymağından elde edilen bir ürün. Her süt kaynatışınızda bir kabın içine kaymakları toparlayın ve buzdolabında dondurun.
*Kremanın kıvamı çok koyu olursa istediğiniz kıvama getirmek için süt ekleyebilirsiniz. *Sütü fazla eklemeyiniz çünkü buzdolabında kalınca katılaşıyor.
Double cream yağ oranı daha da yüksek bir türdür. Double cream içerdiği yağ oranı %48'den daha yoğun olan kremaları tanımlar. Heavy cream hem tatlı hem de tuzlu tariflerde lezzeti ve tarifin yoğunluğunu arttırmak amacıyla sık kullanılır.
Yemek kreması, unlu krema ve sütlü krema olarak da anılan beyaz krema, tuzlu lezzetlerde en yaygın kullanılan krema çeşididir.
Ağır krema, en az yüzde 36 yağ içeren bir süt ürünüdür. Kremanın içindeki süt yağı süt ile iyice karıştırılır. pürüzsüz bir tutarlılık yağların ayrılmaması için. Ağır kremanın nasıl üretildiğine bağlı olarak, yağ içeriği yüzde 36'dan daha yüksek olabilir.
Sıvı kremanın en çok kullanılan tarifleri ise sıvı kremalı tatlılar ve pastalardır. Özellikle yaş pastalarda kullanılan kremaların, cheesecakelerin, milföylü tatlıların, trileçelerin, sıvı kremalı sütlü tatlıların mutlaka olması gereken malzemesidir. Yoğun süt yumuşaklığıyla tariflere eklendiği anda lezzetini katlar.
Şeflerin tercihi %18 süt yağlı İçim Şef Krema çorba, yemek ve soslarınızda artık sizin de vazgeçilmeziniz olacak. İçim Şef Krema hem soslarınız ve yemekleriniz hem de pasta ve tatlılarınızda mutfağınıza lezzet katan yardımcınız.
İçim Şef Krema %18 Yağlı çorba, yemek ve sos yapımında vazgeçilmez yardımcınız olurken; İçim Şef Krema %35 Yağlı tatlı ve pastalarınıza eşsiz bir lezzet katmaya devam ediyor.
Örnek olarak; kremanın yağ oranı % 40 isteniyorsa; 100 lt sütten (3,6-0,1) / 0,40= 3,5/0,40= 8,75 kg krema alınır. edilir.
Elenmiş un ve mısır nişastasını derin bir tencereye alın. Üzerine süt, yumurta, şeker ve vanilya özütü ekleyip tüm malzemeyi topaklanmaması için bir mikser yardımıyla karıştırın. Ocağa aldığınız krema karışımını kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
Sos ve çorbalarınızın daha lezzetli olmasını istiyorsanız krema yerine düşük yağlı sütle pişirin. Aradaki lezzet farkını hemen fark edeceksiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri