Hidrojen gazı, kırmızı (RAL 3020) renkteki tüplerde saklanır. Helyum gazı, kahverengi (RAL 8008) renk kodunun yer aldığı tüplerde muhafaza edilir. Etilen Oksit + CO2 gazı, gri (RAL 7000) renk kodunun bulunduğu tüplerde saklanır. Ayrıca tüpün üzerinde büyük harflerle “ETİLEN OKSİT” yazısı yer alır.
Oksijen tüpleri mavi, Azot tüpleri yeşil, Asetilen tüpleri sarı, yanıcı gaz tüpleri kırmızı ve diğer bütün gazlara ait gri renk kodları ile boyanmaktadır. Tüplerin gerek renkleri, gerek uluslararası standartların öngördüğü diğer testler bakımından, müşteri istekleri aynen karşılanmaktadır.
Argon tüpü, sıvı ya da gaz argonun taşınması için kullanılan özel tüplerdir. Bu tüpler genellikle çelikten üretilir. Dikişsiz ve dikişli tüp olarak ikiye ayrılan argon tüpleri açık mavi renklidir.
Hidrojen tüpü rengi kırmızıdır.
Hastanın tam kan sayımı (hemogram) sonuçlarının test edilmesi amacıyla mor kapaklı EDTA içeren tüpler kullanılır.
İlgili 40 soru bulundu
Açık gri kapaklı tüpler: Sodyum florid ve potasyum oksalat içeren tüpler, antiglikolit ajanlar sayesinde glukoz 5 güne kadar korur. Glukoz testleri için kullanılır.
Helyum gaz tüpü rengi gri olmalıdır.
Azot tüp rengi yeşildir. Dik olarak muhafaza edilen veya taşınan RAL 6029 renk kodlu yeşil renkli tüplerin azot gazı taşıdığı, tüpün üzerinde görünür biçimde yazılı olmalıdır.
Azot, Yeşil (RAL 6029) renk kodu bulunan tüplerde saklanır. Argon gazı, açık mavi (RAL 5012) renkli tüplerdedir. Karbondioksit gazı, gri (RAL 7000) kodlu rengin bulunduğu tüplerde ihtiva edilir.
Kırmızı, sıcak, ateş, kan, şehvet, aşk, dinamizm, güç, heyecan, azim ve agresiflik gibi kavramları simgeler. Kan basıncını ve solunumu hızlandırabilir. İnsanları çabuk karar almaya ve beklentileri arttırmaya teşvik edici bir etkisi vardır. Kırmızı, dikkat çekici bir renktir.
Tehlikeli ve yüksek zehirleyici özelliği olan Karbonmonoksit-(CO) gazı, yangındaki zehirlenmelerin en önemli nedenlerindendir.
Karbondioksit tüp rengi RAL 7000 kodlu gridir. Bu tüplerin üzerine tüpün içerisinde olan gazın cinsi de yazılır. Böylece karbondioksit gazı tüpü rengi ile diğer tüplerden ayrılır. Yangın söndürme cihazlarında kullanılan karbondioksit tüplerinin rengi ise kırmızıdır.
Kırmızı Kapaklı Tüpler: Biyokimya laboratuarlarında yapılan testler için gerekli olan kanı almakta kullanılır. Bu tüpler plazmanin hızlı, net ve kolay bir şekilde ayrışması için tasarlanmıştır.
Kırmızı kapaklı tüp boş tüptür yani içerisinde katkı maddesi içermez. Altüst çevirmeye gerek yoktur.
Heparinli (Yeşil) tüpler; NT-ProBNP ve Plazma gerektiren diğer analizler biyokimya analizleri için kullanılır. Lityum düzeyi için sodyum heparin kullanılır. Amonyak düzeyi için sodyum veya lityum heparin kullanılır. Glikoz Tüpleri (Gri); Glikoz ölçümü ve ethanol gibi bazı maddelerin uzun süre saklanmasında kullanılır.
Hastadan kan alındıktan sonra hiç bekletilmeden mor kapaklı edta'lı tüplere (tüpteki işaretli çizgiye kadar) yaklaşık 2 ml kan konulur. Kanın tüpe aktarılmasındaki gecikme pıhtılaşmaya ve yanlış sonuçlara neden olabilir.
Bazı özel analizler ( koagülasyon testleri, D-dimer vb.) için gereklidir. Antikoagulanlı tüpe alınan kandan elde edilir.
Kök Hücre Bağışçısı olmak için;
Ardından kan grubunuzun belirlenmesi, enfeksiyon hastalıkları açısından test edilmesi (HIV, Hepatit ve Sifiliz) ve doku tipleme testlerinin yapılabilmesi için 3 tüp kan örneği alınır.
Propan genellikle tüplü ızgaralarda kullanılır ve birçok evde bulunabilir. Propan son derece yanıcı bir gaz olduğu için açık havada güvenli bir şekilde depolanması gerekir. Uygun depolama tekniklerini kullanarak tüpünü yıllarca kullanılabilir durumda tutabilirsin.
Doğalgazın bulunmadığı konutlarda, 12-24-45 kg'lık Lpg ve Propan tüpleriyle kombinizi problemsiz olarak çalıştırmanızı sağlayan eksiksiz bir settir. Tercihe göre bir veya iki adet tüp bağlanabilir. PİYASADAKİ 12 KG SİBOPLU ŞİŞMAN TÜPLERDE KULLANMAK İÇİN LİNKTEKİ REDÜKTÖR VALF ÜRÜNÜMÜZÜ KULLANMANIZ GEREKMEKTEDİR.
Yakıt olarak ifade edilen propan gazı, restoranlarda ya da sanayi sitelerinde depolarda muhafaza edilen gazı ifade eder. Bu tarzda kullanılan propan gazı, basınç düşürücü gaz özelliği sergileyen aparatlarla birlikte kullanılır. Propan Gazı Nerelerde Kullanılır? Taşınabilir ocaklarda ve barbekü cihazlarında kullanılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri