Kırmızı ve mavi antifriz karışırsa çamurlaşma yapabiliyor.
Antifriz satın almadan önce daha önce kullandığınız antifrizin özelliklerini de dikkate almalısınız. Çünkü yeni antifrizin koruyucu özelliklerini kaybetmemesi için eski antifriz ile karıştırılması önerilmiyor. Özellikle organik ve inorganik antifrizleri birbiriyle karıştırmamaya özen göstermeniz gerekiyor.
Piyasadaki antifrizler arasında en yaygın olanlardan biri mavi antifirizdir. Klasik üretim teknolojili inhibitörler eklenerek üretilmiştir. Diğer yaygın tür olan kırmızı antifriz ise organik üretim teknolojili inhibitörler eklenerek üretildiğinden maviye göre üç kat daha uzun ömürlüdür.
Sakın olaki kırmızılı sisteme mavi ya da yeşil ilavesi ya da tam tersini yapmayın. organik antifriz ile inorganik antifriz karıştırıldığında kimyasal tepkimeye girip jelleşme (çamur kıvamı) oluşup öncelikle devirdaimde hasar ardından motor için ölümcül sonuçlar yaratabilir.
Genel olarak “Dizel araçlara hangi renk antifriz kullanılır?” sorusu için kırmızı olduğunu söylemeliyiz. Özellikle daha düşük donma noktasına sahip olduğu için eksi dereceye düşen bölgelerde kullanılabilir. Organik olarak üretilen antifrizlerin kırmızı renkte olduğu bilinmektedir.
İlgili 45 soru bulundu
Otomobil ya da ticari aracın yaşı var ise kırmızı antifriz, araçta arızalara yol açabilir. Güçlü bir etken maddedir ve zarar verebilir. Antifriz renklerinden bir diğeri ise yeşil olandır. Yeşil renkli antifrizler inorganiktir ancak kireçlenme ve donma konusunda iyi bir iş çıkarır.
Mavi antifiriz fiyatı, ürünün gramajına ve markasına göre değişiklik gösterir. Mavi antifiriz tavsiyelerine bakıldığında, raf ömrü 5 yılı geçmiş ürünlerin tercih edilmemesi gerektiği görülür.
Kırmızılar organik, daha yeni teknoloji ve daha geç ısınma daha geç donma özelliğine sahiptir... Mavi-yeşiller eski teknoloji inorganik antifrizlerdir... karıştırmamanızı tavsiye ederim.
- 55 derece donma noktasına kadar dayanıklı, mavi renkli, kullanıma hazır karışım antifrizdir.
Yaz aylarında, su tek başına buharlaşabilir ve kışın ise donarak işe yaramaz hale gelebilir. Çoğu otomobil üreticisi, radyatörünüzde bir 50/50 oranında su ve antifriz karışımı kullanılmasını önermektedir.
hiç bir antifiriz yeni bir radyatörü öyle şıp diye delemez. dolayısıyla burada belli bir markayı karalamak doğru değil. yani zaten yıpranmış ve ömrünün sonuna gelmiş bir radyatöre opet değil başka x bir marka antifiriz de koysanız bu durum oluşabilirdi ya da oluşacaktı.
Buna göre her yıl ya da iki yılda bir antifriz değişimi gerekebilir. Süreyi belirlemek için 50.000 km sınırı referans alınabilir. Her 50.000 kilometrede bir antifriz değişimi ideal olarak kabul edilir.
Radyatör kaç litre su alır sorusunun tüm araçlar için ortak yanıtı %50 su, %50 antifiriz şeklindedir. Böylece sıklıkla merak edilen sorulardan olan “Arabaya tamamen antifiriz konulur mu?” konusunda da cevap aynıdır. Antifiriz değişim zamanı geldiğinde yarı yarıya su ve antifiriz koymak gerekir.
Antifriz MAVİ STANDART -38 organik desteklidir. Kış şartlarında donmaya karşı güvenilir koruma sağlamanın yanı sıra yaz şartlarında aşırı ısınmalara karşı motorunuzu ve korozyonu önler en az 2 yıl etkilidir.
Eskiden kırmızı antifiriz kullanıyorsanız sonradan değiştirip mavi yada yeşil koysanız ne olabilir derseniz kırmızı antifirizi boşaltıp üzerinde mavi yada yeşil antifiriz koyarsanız yeni antifiriz eski kırmızı antifirizin oluşturduğu koruyucu tabakayı söküp çamurlaşma yapabilir.
İşte bu yüzden motorların aşırı ısınmalarını önlemek için soğutma sistemleri geliştirilmiştir. Antifriz kullanımı kışın soğutma sistemini donmaya karşı koruduğu gibi yazın da sıcaklığın yüksek olduğu bölgelerde aracın su kaynatmasını, hararet yapmasını önlemede çok büyük önem taşır.
Boyut seçenekleri: 1 lt 103,90 TL/lt. 3 lt 62,33 TL/lt. 18 lt 42,56 TL/lt.
Burada şunu belirtmekte fayda var: Pembe renkli antifriz (B12) yeşil renkli antifrizlere göre ısıyı daha iyi taşırlar.
Süper Antifriz -74 Derece Mavi 1 lt.
Türkiye'de, alternatifi olmadığı için antifiriz olarak etilen glikol kullanılmaktadır.
Bazı antifrizler kırmızı olup suyla karıştırıldıktan sonra yeşile yakın renklere dönüşüyor. Bazen da inorganik ve organik antifriz karıştırılıyor, bu da saçma bir hatadır. Bu durumda sistemi tamamen boşaltıp antifrizi komple yenilemek gerekir.
Hibrit organik antifriz, inorganik ve organik antifrizin karışımı gibidir. İçerisinde fosfat yoktur fakat silikat vardır. Çeşme sularının sertliğine daha iyi uyum sağlayabilmesi amacıyla geliştirilmiş bir antifriz çeşididir.
Konsantre bir üründür. 3 Litre su ilave ederek 6 Litrelik -40C antifriz elde edersiniz. Diğer karışım oranları için ürünün arkasındaki tablodan yararlanabilirsiniz. Motorların radyatörlerinde kullanılmak üzere, pas, korozyon, aşınma ve köpük önleyici katıklar içeren etilen glikol esaslı üründür.
Antifiriz sıvının daha hızlı soğumasını sağlar ve su pompasının daha rahat çalışmasını sağlar. Soğutma sıvısının ideal değişim süresi bir yıldır. Değiştirilmesi dışındaki yapılan kontrollerde soğutma sıvısında eksiklik varsa saf su/antifriz ilave edilerek soğutma suyu seviyesi tamamlanır.
bütün sıfır araçlarda antifriz vardır,antifriz sadece kışın değil,yaz kış motorun yararı için kullanılması gerekir,bu yüzden fabrikadan çıkan her araca koyulur,ancak,bulunduğun yere göre yetersiz gelebilir,ölçüm yaptırıp,gerekirse ilave ettirmen gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri