Hamam böcekleri kış aylarında çok görülmez. Genellikle havaların ısınmasıyla birlikte yeryüzüne çıkarlar. Tesisat borularından ve merdivenlerde kolayca giriş yapabilir. Her ne kadar küçük olsalar da çok hızlı böcek türleri arasında yer alıyor.
Radyasyona dahi dayanıklı olan hamam böcekleri, insanların bile donabilecekleri soğuk havalarda bile yaşayabilirler.
Kalorifer Böceği Kışın Olur Mu? Kalorifer böceklerinin soğuk ve kuru ortamlarda yaşaması mümkün değildir. Bu sebeple kış aylarında soğuk ortamlarda kalorifer böceklerini pek görmeyiz. Yani, hava sıcaklığının düşmesiyle bu böcek türlerinin azalışı aynı orandadır.
HAMAM BÖCEKLERİNE KESİN ÇÖZÜM KARBONAT VE SOĞAN
Bir adet soğanı rendeleyip 1 yemek kaşığı karbonat ile karıştırın. Hamam böceklerinin çıktığı noktaları tespit ederek bu noktalara sürün. Kısa süre içerisinde tüm hamam böceklerinin kaybolduğunu fark edeceksiniz.
"Hamamböcekleri yaklaşık olarak 250 milyon yıldır yaşadıkları halde hiçbir değişime uğramamışlardır."
İlgili 41 soru bulundu
Havaların ısınmasıyla birlikte gün yüzüne çıkarlar. Yer altı da havanın sıcaklığıyla birlikte ısınarak, böceklerin gün yüzüne çıkmasına neden olur. Bu sebepten dolayı hamam böceklerini yaz aylarında görmek daha mümkündür. Hamam böcekleri caddelerde, evlerde veya iş yerlerinde görülebilir.
Özellikle defne yaprağı ve limon kabuğu hamam böceklerinin en sevmediği kokulardır. Evinize bunları koyarak hamam böceklerinin gelmesini engelleyebilirsiniz.
Hamam böceklerinin özellikle evlere girme sebepleri sıcak alanları sevmesinden dolayıdır. Bu sebeple hamam böcekleri ocak altlarında, buzdolabı arkalarında ve evin sıcak yerlerinde yuva yapmayı severler. Dolayısıyla özellikle bu alanlarda hamam böcekleri ile karşılaşma ihtimali oldukça yüksektir.
En çok merak edilen konular içerisinde çamaşır suyu hamam böceklerini öldürmek için kullanabilir mi sorusu geliyor. Bu soruya evet cevabını vermek mümkün. Özellikle hamam böceklerinin yuva yaptığı ve ürediği bölgeye çamaşır suyu dökmek suretiyle bu zararlıdan kurtulma şansı elde edilir.
Kalorifer böceği olarak adlandırılan böcek türü Alman Hamamböceğidir. Bu zararlılar karanlıkta ve sessiz ortamlarda hareket ederler. Onun için gece mutfağa su içmeye gittiğimizde daha sık görürüz.
Bazı insanlar çürük meyve kokusunun bu böcekleri kaçıracağını düşünmektedir. Lavanta yağını da hamam böceklerini yok etmek için kullanabilirsiniz. Narenciyeler, sarımsak, kırmızı biber, biberiye yağı gibi keskin kokular kalorifer böceklerinin en haz etmediği kokulardır.
Hamam böceği gün boyunca yuvalarında saklanır ve özellikle ortam karanlık olduğunda geceleri aktif hale gelir. Çok yoğun bir istila varsa gündüz de görülür.
Hamam böceklerinin bazı ilginç özellikleri de vardır. Hamam böcekleri kafaları olmadan yaşayabilirler. Bir hamam böceği kafası olmadan bir haftaya kadar hayatta kalabilir. Çünkü hamam böceği vücudundaki küçük deliklerden nefes alıp verir ve açık bir dolaşım sistemine sahiptir.
Bu canlılar yoğun olarak, mutfak, banyo ve tuvalet borularında, diğer su borularında, evdeki su giderlerinde, havalandırmalarda, çamaşır ve bulaşık makinesi giderlerinde, lavabo giderlerinde yuva yapar.
Temiz bir ev tüm haşereler için olduğu gibi hamam böcekleri için de elverişsiz bir yaşam alanıdır. Atılmayan çöpler, kurumuş bulaşıklar, düzenli olarak silinip süpürülmeyen ev, yere düşen yemek kırıntıları hamam böcekleri için davetkar birer unsurdur.
Soğan ve karbonat: Bir adet soğanı ince ince doğrayın. İçerisine 1 çay kaşığı karbonat ekleyin ve karıştırın. Hazırladığınız karışımı hamam böceği yuvalarına dökün. Kısa sürede hamam böceklerinin yok olduğunu göreceksiniz.
Rüyada hamam böceği görmek, birçok farklı şekilde yorumlanmaktadır. Örneğin bir kaynakta çevresinde sürekli kendisi hakkında gıybet yapan biri olduğu şeklinde yorumlanırken bir kaynağa göre hayatınızda yaşadığınız önemsiz sorunların üzerine çok fazla düştüğünüz anlamında da yorumlanmaktadır.
Hamam böceklerinin büyük bir kısmı giderden gelmekte ve insan sağlığını tehdit etmektedir. Ortama girebilecekleri farklı yerler de olabilir ancak giderden gelen hamam böceklerini yok etmek için böcek ilacı kullanılsa bile bu kısa süreli bir çözüm olacaktır.
Hamam böceği, nemli ve sıcak ortamlarda yaşamayı seven haşere olması nedeni ile ev ve işyerlerinde en çok görülen böcek türüdür. Yiyeceğin bol olduğu ev, fırın, mutfak, pastane, çöplük ve lokanta gibi alanlarda çok sık görülen bu haşereler, hamam böceği ilaçlama yapılmadığı sürece hızlı şekilde üremeye devam eder.
Kahverengi bantlı hamam böcekleri , ortamın sıcaklığına bağlı olarak yaklaşık 37 ila 103 gün arasında bir kuluçka süresi ile bir seferde yaklaşık 10-18 yumurta bırakır. Dişi, ömrü boyunca yaklaşık 14 oothecae veya ortalama olarak yaklaşık 200 yavru bırakabilir.
Hamamböceği İstilası İşaretleri
Hamamböceği Dışkısı - Hamamböcekleri yaklaşık olarak 2 mm uzunluğunda ve siyah/kahverengi dışkı üretirler. Lekeler - Eğer su bol ise hamamböcekleri kahverengi ve gelişi güzel lekeler oluşturur. Hamamböceğinin olabileceği yatay yüzeyleri ve duvar zemin bağlantı noktalarında görülebilir.
Aktarlarda satılan Borik Asit ve soğan karışımıda hamam böceği ile mücadele de etkili yöntemlerden biridir.Orta boy soğan, bir miktar un, 1 tutam şeker 4 yemek kaşığı borik asit karışımı kullanılarak hamam böceklerinin yemesi için yuvalandığı yerlere tutam tutam bırakılır.
Hamam böcekleri; kuşlar, memeliler ve sürüngenler için önemli besin kaynaklarının başında gelir. Ayrıştırıcı madde tüketirler ve dışkıları bitkilerin büyümesi için en gerekli elementlerden biri olan azotla doludur. Yok olmaları durumunda hem hayvanların besin kaynağı hem de bitkilerin besin kaynağı yok olacak.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri