Kışın Hangi Kokular Kullanılır? Kış mevsiminde amber, odunsu, misk, vanilya ve baharatlı kokular tercih edilir. Portakal özleri ve balkabağı esansları da kış mevsimine çok yakışır. Kış parfümü notaları genellikle kalıcılığı yüksek olan esanslardan tercih ediliyor.
Özellikle amber, misk, vanilya, balkabağı, tarçın ve baharatlı kokular çok daha yoğun olduğu için kış mevsimi için son derece uygunlar. Bu egzotik kokular, soğuk havalara rağmen çok daha kalıcılar. Yazın hafif kıyafetler içinde ferah bir görüntü ve his yakalamaya çalışırken kullandığımız parfüm de daha fresh olur.
EAU DE PARFUM (EDP)
Genel olarak EDP'ler kış aylarında veya gece aktivitelerinde daha çok öneriliyor.
Kış aylarında genel olarak amber, tarçın, misk, vanilya, balkabağı, ağaçsı ve baharatlı kokular tercih edilmektedir. Bu kokular daha yoğun ve egzotiktir. Kullanılan parfümler gidilecek yer ve mekanlara göre de değişiklik göstermektedir. Günlük hayatta çok ağır kokular tercih edilmemelidir.
Yaz parfümlerinin notaları daha az güçlüdür ve bu yüzden hafif bir kokuya sahiptirler. Kış parfümleri ise tam tersi şekilde daha güçlü notalardan oluşurlar. Bu yüzden ilkbahar ve yaz ayları geldiğinde daha az güçlü notalardan oluşan parfümlerin tercih edilmesi gerekir.
İlgili 17 soru bulundu
Bu tarz kokuların kış ve sonbahar aylarında tercih edilmesinin başlıca nedeni yaz kokularına kıyasla daha yoğun olmalarıdır. Yaz aylarında kullanılan fresh kokular daha uçucu özellikteyken kış kokuları daha kalıcıdır. Bu nedenle bu tarz kokular yaz mevsiminde kullanmak için ağır kalabilir.
Eau De Parfum (EDP) ile Eau De Toilette (EDT) parfüm arasındaki en önemli fark kokuların konsantrasyonlardır. EDT parfüm yaklaşık 4-6 saat süren %8-15 oranında koku esansına sahip olur. Buna karşın EDP parfüm ise koku esansı %30'a kadar çıkabiliyor. EDP parfümler 8-10 saat arasında kalıcılık gösteriyorlar.
EAU DE TOILETTE (EDT)
Koku yoğunluğu yüzde 4 ile 10 arasında değişir. En çok tercih edilen kategoridedir ve dört mevsim kullanıma uygundur. Gündelik kullanımlarda en çok öne çıkan parfüm çeşidi olduğunu söyleyebiliriz.
Oryantal kokular, kalıcı ve yoğun aromaları sayesinde daha çok kış ayları için popüler bir seçim olurken, elbette kullanmayı tercih edenler için yaz aylarında da devreye girebilir. Oryantal parfüm içerikleri, genellikle Hindistan ve Mısır gibi lokasyonlardaki ilk koku kreasyonlarından ilham alır.
EDP ve EDT arasındaki temel fark, kokuların konsantrasyon oranlarıdır. EDP parfümlerde %30'a kadar varan esans oranı, EDT'lerde en fazla %15 ile sınırlıdır. Satın aldığınız her parfümün üzerinde ürünün içerik ve yoğunluk bilgilerini bulabilirsiniz.
Eau de toilette ve parfüm arasındaki fark oldukça belirgindir. Aslında her ikisinin içeriğinde de alkol, koku bileşenleri ve su bulunur. Ancak ikisi arasındaki temel fark eau de parfumdeki koku bileşenlerinin konsantrasyonunun daha yüksek yoğunlukta olmasıdır. EDP'lerdeki koku konsantresi oranı %15-20 aralığındadır.
Dr. Çoksüer, "Parfüm terli iken kötü kokuyu bastırmak için değil, temizken terlediğinizde bu ter kokusunu daha hafif yaymak için kullanılmalıdır. Ayrıca parfümlerin çok yakından sıkılması cilt problemleri ile karşılaşmalarına neden olacaktır.
İsveç'teki Karolinska Enstitüsü ve Oxford Üniversitesi iş birliğiyle yürütülen araştırma, insanların kültürleri ne olursa olsun koku alma konusunda benzer tercihleri paylaştığını ortaya koydu. Sonuçlara göre en hoş koku vanilya olurken onu şeftali takip etti.
Buğday Tenliler: Misk ve şipre imzanız olacak!
Buğday tenli ve kumral kadınların misk ve şipre kokularını tercih etmeleri doğru bir seçim olacaktır. Baharatlı ama çiçeksi kokuların yanı sıra, buğday tenli kadınlar parfümlerinde vanilya ve paçuli gibi notaları denemelidir.
adında anlaşılacağı gibi eau de toilette kıyafet üzerine sıkılırken eau de parfum tene sıkılır. boyun,göğüs arası, el bilekleri içleri. en ideali, evden çıkmadan 45 dk ila 1 saat önce elbisenize 4-5 kez sıkmanız. bir de mümkünse ağır kokular kullanmayın.
Soğuk havalar parfümün etkisinin üzerinizden daha çabuk gitmesine neden olur. Bu nedenle yaz aylarında kullandığınız hafif kokuların kış aylarında kullanımı önerilmez. Kış aylarında ağır ve oryantal esansları olan kokular tercih edilmelidir.
EDC ürünler genellikle 1 – 2 saate kadar, EDT'ler 3 – 5 saat aralığında, EDP'ler 6 – 8 saat süre ile tende kalır. Extrait de Parfum ürünlerinin kalıcılığı ise 12 saate kadar uzayabilir. Her parfüm herkeste aynı kokmayacağı gibi, her tende de aynı sürede kalmaz.
Açık parfüm terimi basitçe mevcut markaların en beğenilen kokularının diğer açık parfüm firmaları tarafından gerekli kalite standartları gözetilerek, insan sağlığına uygun olarak, sıkı denetimlerin ardından yeniden üretilmesi ve daha ekonomik olarak müşteriye sunulması olarak tanımlanabilir.
Parfümün gerçek rayihasını denemenin en iyi yolu direkt cildinize sıkmaktır, tercihan da bileğinize veya parmak uçlarınıza. Bu iki nokta güçlü nabız noktalarıdır, kan akışı yoğun olduğu için de teninizin ısısı yüksektir. Bu da kokunun yayılmasının başlıca sebeplerindendir.
Parfümlerin etiketlerinde o parfümün içeriği hakkında bilgiler bulunmaktadır. Ayrıca parfümlerin etiketlerine dikkat edilerek kalıcılık derecesini de öğrenmek mümkündür. Parfümlerde üç farklı kalıcılık derecesi bulunmaktadır. Bu dereceler; EDP, EDT ve EDC olarak ortaya çıkmaktadır.
Parfümlerin daha kalıcı olmasını sağlamak için mutlaka banyo ve duş sonrasında cilde uygulanması önerilir. Banyo sonrası açılan cilt gözenekleri parfümün tene nüfuz etmesini sağlar ve uzun süre kalıcılık etkisi korunur. Parfüm nereye sıkılırsa kalıcı olur konusu da önemlidir.
Sabuncu, parfümün doğrudan tene sıkılmaması gerektiğini ve içeriğindeki maddelerin iyi bilinmesi gerektiğini söyledi. Parfüm sıkılan cildin, güneşe maruz kalmaması gerektiğine dikkati çeken Prof.
Kışın daha ağır kokular size yakışırken, yazın daha hafif kokular sizi eşsiz kılacaktır. Çünkü mevsimler hem giydiğimiz kıyafetlerin rengine, hem de yediğimiz ve içtiklerimize yansır. Kışın daha sıcak içecekleri tercih ederken, yazın dondurmalı, soğuk ürünleri tercih ediyoruz. Aynı şey parfümlerde de geçerlidir.
Yalnızca tenin rengiyle de sınırlı kalmayıp, cildin yağlı ya da kuru olmasının da parfüm seçiminde etkili olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Örneğin kuru ciltlerde hafif, ferah ve çiçeksi kokular daha hoş ve kalıcı olacakken, yağlı ciltlerde odunsu, baharatlı kokular daha güzel duracaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri