Kışın fazla yağ birikmesi nedeniyle saçlar yağlanır
Saçlarınızı çok yağlı görünmeden nemli tutmak kışın zorlu bir iştir. Soğuk hava ve nem eksikliği saç tellerini kuruturken, saç deriniz yağ üretmeye devam eder. Ve saçınızı yeterince sık yıkamadığınızda, bu yağ, kir, toz saçınıza yapışarak yağlı görünmesine neden olur.
Saç bakım rutini nasıl olmalıdır sorusuna cevap arayanlar için verilecek en doğru yanıt şu şekildedir. Saç bakım rutini saçı temizlemekle başlar, adından saç boyu ve uçları kremlenerek durulanır. Sonrasında ise ihtiyaca yönelik saç bakım maskesi ya da saç bakım yağı sürülerek saça istenilen nem sağlanır.
Kış aylarında sürekli olarak soğuk ve sıcak havaya maruz kalmak saçlar üzerinde olumsuz etkiler oluşturabilir. Sıcak alanlardaki ısıtma etkisi saçların kurumasına sebep olabilir. Sürekli farklı ısıya maruz kalmak saçlarda yıpranma, kuruma ve pullanan bir saç derisi oluşmasına etki edebilir.
İlgili 38 soru bulundu
Normal şartlarda saç yıkama rutini 2 günde bir olmalıdır. Saçları her gün yıkamak temizlemek yerine daha çok yağlanmasına ve kurumasına sebebiyet verir. Saç derimizde, saçlarımızı daha sağlıklı hale getirecek doğal ve faydalı yağlar bulunur.
Her gün saçları yıkamak ayrıca saç köklerini besleyen maddeleri de götürüyor. Saçlar, saç tipine ve derisine uygun olarak yıkanmalı. Uzmanlar, normal saç tipi olan kişilerin haftada 3 kez, yağlı saçları olan kişilerin ise günlük ya da gün aşırı gün saçlarını yıkayabileceğini ifade ediyor.
Uyurken saçlarınızı açık bırakmamak ve saçlarınızı bağlamamak daha iyidir. Saçlarınızı at kuyruğu yaparak uyumak elbette iyi bir fikir değildir ve saçlarınıza zarar verebilir, bu yüzden saçlarınızı atkuyruğu yapmayın.
Hyaluronik asit içeren şampuan, saç kremi, maske kullanmak nemsiz kalan saçına yoğun nem vererek dolgun görünmesine yardımcı olur. Nemsiz saça iyi gelen ürünlerden biri de durulanmayan saç serumu kullanmaktır.
A vitamini, saç derisinin saç köklerini ve tellerini beslemek için gerçekleştirdiği sebum üretimini destekler. Antioksidan etkili bir vitamin olması sayesinde, saçlara güçlü bir nem desteği sağlar. A vitamini eksikliğinde saç derisinde kuruluk, pullanma ve kaşıntı gibi sorunlar meydana gelebilir.
Saçlarınızı her duş sonrasında kırılma ve yıpranmaya karşı koruma altına almaya saç uçlarınızdan başlayabilirsiniz. Duş sonrası saç kremi ya da saç bakım yağı kullanmak, saç uçlarınızı güçlendirmek ve beslemek için oldukça pratik bir yöntemdir.
3.Saçlarını duşta tara
Saçlarını nemliyken, banyodan sonra taramak yerine, banyoda saç kremini uygulayıp duruladıktan sonra taramanı öneririz.
Saçlarınızı banyodan sonra evde olsanız bile mutlaka kurulayın. Saçlarınız ıslak olarak acil sokağa çıkmanız gerekiyorsa baş, ense ve kulaklarınızı mutlaka bir bere ve atkı ile kapatın. Açık alanlarda ve hava akımının yoğun olduğu yerlerde bulunmaktan kaçının.
Kuru veya hasarlı saçlar: Bunun hasar ve kuruluk seviyesine bağlı olduğunu belirtmek ile birlikte, her beş ila yedi günde bir şampuanlamayı öneriliyor. Kıvırcık saçlar: Maksimum saç büyümesi için haftada bir kez saç yıkama önerilir. Temizlemenin ardından saç kremi ile saçları nemlendirmek de önemlidir.
Aşırı yağ salgısı olan saçlar bir günde, hatta birkaç saatte yağlanabilir. Ama kesinlikle saçlar günde bir den fazla yıkanmamalı, hatta yıkama sıklığı gün aşıya çekilmeye çalışılmalıdır.
Saçın Doğal Nem Dengesini Sağlar.
Saçı yağlı bırakmak, saçın doğal nem dengesini korumasına yardımcı olur. Nemini kaybeden saç kurur. Bu nedenle saçı yağlı bırakmak, saçın nem dengesi için faydalıdır.
Saç telleri esnemeden hemen kopuyorsa protein fazla neme ihtiyaç var demektir. Önce fazlaca esneyip uzuyor, sonra kopuyorsa nem fazla proteine ihtiyacı vardır. Saç tellerinizi çektiğinizde ve çok fazla güç kullanmadığınız sürece gerçekten kopmuyorsa, eski haline geri dönüyorsa, o zaman saçınız dengededir.
Yıpranmış saçları onarmak için ilk olarak yıpranmış saçlara uygun bir şampuan ve saç kremi kullanabilirsiniz. Özellikle keratin içeren şampuanlar ve kremler saçlarınıza iyi gelecektir. Haftada bir defa, saç probleminize uygun bir maske kullanabilirsiniz. Saçlarınız nemliyken bitkisel serumlardan faydalanabilirsiniz.
Vazelin yoğun kıvamlı bir yağdır. Bu yüzden uygulama sırasında saçın dip kısımlarına sürüldüğünde saç köklerinin tıkanmasına yol açabilir. Bu da saçta yağlanmanın hızlanmasına ve artmasına neden olur. Vazelinin saça sürülmesinde uygun teknik vazelinin benmari usulü eritildikten sonra saça sürülmesidir.
Toka ya da saç bandı ile uyumak
Uyurken sizi rahatsız ettiğini düşündüğünüz saçları dizginlemek için bağlayarak uyumak yaygın yapılan bir yanlıştır. Saçlarınız kökleri yoluyla birçok doku ve kılcal damar ile bağlantılıdır. Bu şekilde uyuduğunuz bir gecenin sabahında bir türlü şekil almayan saçlarınıza suç bulmayın.
Saçı Örmek Saçı Uzatır Mı? Saçların uzaması, saçların köklerinde meydana gelen bir etkidir. Saçları örmek doğrudan saç köklerinize bir katkı sağlamasa da onları koruma ve yıpranmasını engelleme gibi faydaları vardır.
Gece yatmadan önce saç tellerimize uygun şampuan ile saçlarımızı yıkayabiliriz. Bunun dışında saç tellerinize uygun saç kremi de kullanabilirsiniz. Saç kremi sürerek gece yatabilir ve saçlarınızın güçlenmesine katkıda bulunabilirsiniz. Ayrıca tüm bu bakımların dışında kuru şampuan da saçlarınız için kullanabilirsiniz.
2) Saçları yıkamamak sağlıklı bir yaklaşım
Ancak saçı uzun süre yıkamamak da sanılanın aksine hiç sağlıklı değil. Çünkü dış ortamdan saçımıza yapışan toz ve kir gibi maddeler saçların sağlıklı yapısını bozarak donuk ve mat görünmesine, zor şekillenmesine ve koparak dökülmelere yol açabiliyor.
Saçlarda bulunan yağın tam anlamıyla çözünmesi için saçların banyoda en az iki kez şampuanlanması gerekmektedir. Aşırı şampuan kullanımında ya da her gün şampuanlanan saçlarda ve saç derisinde yan etkiler görülmesi mümkündür.
SAÇLAR ÇOK DAHA ÇABUK YAĞLANIR
Temiz saç için şampuan gerekli olsa da uzun vadede saçları daha çabuk yağlandırır. Saçınızı ne kadar çok yıkarsanız, saç deriniz o kadar çok yağ üretir. Saçınızı daha az sıklıkta yıkamak aslında yağlanmayı geciktirmenin anahtarıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri