Kısırlaştırılmış kedi mamasında yağ oranı düşük olmalıdır. %10 yağ oranı kısır kediler için idealdir. Magnezyum oranı çok düşük olmalıdır. Fosfor, kalsiyum ve magnezyum oranları dengeli olmalıdır.
Eğer kediniz kısırsa en doğru yöntem özel mama kullanmanızdır. Bu özel mamaların içeriği kısır kedilere özeldir. Bu sayede kilo almaları daha zordur. Kedinizin sağlığı açısından operasyon sonrası mutlaka veteriner hekiminizle görüşmenizi tavsiye ederiz.
Kısırlaştırılmış kedi mamalarında yağ oranı azaltılmıştır ve kas kaybının önlenip enerji ihtiyacının karşılanması için yüksek oranda protein bulunur. Kısırlaştırılmış kedi mamalarının normal mama ile arasındaki önemli farklılıklarından biri mineral dengesidir.
Ancak bu beslenme düzeninin benimsenmesi ne doğru ne de faydalı olacaktır. Normal kedilerin, hangi yaşam evresinde olurlarsa olsunlar, spesifik bir sağlık sorunları bulunmuyorsa, kısırlaştırılmış kedilere özel mamalar ile beslenmeleri önerilmez.
✓ Mama Çeşidi: Kısırlaştırılmış kediler için kullanılacak olan mama kesinlikle onlara özel formalize edilmiş mamalar olmalıdır. Diğer kedi mamalarından kullanmak içeriğinin zenginliği ve kalori miktarı bakımından kısır kediler için uygun değildir.
İlgili 34 soru bulundu
Kısırlaştırılmış kedilerde kuru mama tüketiminde tıpkı yaşlı kedilerde olduğu gibi kilogram başına 10 gram azaltılması önerilmektedir. Elbette her kedinin genel sağlık durumu özelinde günde kaç gram mama tüketmesi gerektiğine veteriner hekimin karar vermesi gerekmektedir.
1 çay bardağı 125 gramdır.
Normal Kedi Maması ve Kısır Kedi Maması Farkları
Kısır olmayan normal bir kediye kısır kedi maması verildiğinde yeterli olarak beslenemez ve zayıf düşmesine yol açabilir. Sağlık açısından yetersiz beslenme ileriki süreçlerde bazı hastalıkların ortaya çıkmasına neden olabilir.
Proplan Kısır Kedi Maması
Eğer kısırlaştırılan bir kediyi normal mamayla beslemeye devam ederseniz. Onun hızla kilo almasına ve sağlık sorunları yaşamasına sebep olursunuz. Kısır kedilerin mamaları daha düşük yağ içeriklerine ve yüksek lif oranlarına sahiptir.
Kısır kedi mamaları kısır kedilerin besin ihtiyaçlarına göre üretilmektedir. Kısır kedilerde beslenme oldukça dikkat edilmesi gereken önemli bir konudur. Gerek kedinizin sağlığı gerek kilo problemi yaşamaması için kısır kedilerin kısır kedi maması ile beslenmesi gerekmektedir.
Ameliyattan 6 ile 8 saat sonra kediniz mama yiyebilir duruma gelebilir. Fakat bazı kediler 8 saat sonrasında bile iştahsız olabilir. Bu durum oldukça doğaldır ve endişe etmenize gerek yoktur.
Yavru kedi 6 aylık olana kadar günde 3-4 öğünle beslenmelidir. Bundan sonra günde 2-4 öğün tavsiye edilir. 12 aylık olduklarında, yavru kediler günde iki öğün şeklinde yetişkin mamaları için hazırdır.
Kedinizin kısırlaştırıldıktan sonra, tükettiği besinlerin değişen enerji ihtiyacını desteklemesini sağlamak için bir diyet değişikliği gerekebilir. ROYAL CANIN® Sterilised 37 uygun miktardaki yağ oranıyla, kedinizin kısırlaştırmadan sonra ideal vücut ağırlığını korumasına yardımcı olur.
Gıda Standartları Ajansı (FSA), Nisan 2021'den bu yana 130'u aşkın kedinin pansitopeni hastalığı nedeniyle öldürüğünü belirterek, kedi sahiplerini Fold Hill Foods tarafından üretilen mamaları evcil hayvanlarına vermemeleri konusunda uyardı.
Bu süre zarfında kedi, nesnelere sürtme ve artan ses çıkarma gibi davranışlar gösterebilir. Bununla birlikte, kısırlaştırma kızgınlık döngüsünü ortadan kaldırır ve kedi artık adet görmez veya kızgınlığa girmez.
Kedinize ameliyat süresi üzerinden 24 saat geçmeden mama ya da su vermemelisiniz. Aksi taktirde kediniz verdiğiniz suyu ya da mamayı kusacaktır.
Kısır kedi/köpekler çiftleşir mi? Kısırlaştırılmış hayvan genellikle çiftleşmez. Ancak çok nadir olmak üzere böbrek üstü bezlerinden salgılanan cinsiyet hormonlarının etkisiyle çiftleştikleri görülebiliyor fakat hiçbir şekilde yavrusu olmayacaktır. Dişilerde çiftleşme için kızgınlık dönemine girilmesi gerekir.
Erkek Kedi Kısırlaştırma: 1250 TL. Erkek Köpek Kısırlaştırma: 1100-1500 TL. Dişi Kedi Kısırlaştırma: 1800 TL. Dişi Köpek Kısırlaştırma: 2450-3900 TL.
Kedinizin yemek yerken tıkandığı için veya ot yediği için kusması önemsiz bir sorundur. Ancak kediniz sürekli olarak mamasını kusuyorsa, size en yakın veteriner kliniğine başvurmanız gerekmektedir.
Süt ve süt ürünleri kediler için uygun olmayan besinler grubunda en üst sıralarda yer alır. Süt ve süt ürünü tüketen kedilerin ishal ya da kabızlık gibi farklı sindirim problemlerini yaşadığı gözlemlenmektedir.
Kedinizin ağırlığına göre değişir. Ağırlık 1.5-2.5kg arasında kediniz için 20-30gr/gün mama verilmelidir. Ağırlık 2.5-4.5Kg arasında kediniz için 30-50gr/gün mama verilmelidir. Ağırlık 4.5-6.5Kg arasında kediniz için 50-70gr/gün mama verilmelidir.
Kedilerin mama tüketimi günlük 30 – 50 gram arasıdır. Bu durum kedinin iştahına, yavru ve yetişkin olup olmamasına göre değişkenlik gösterir. Ortalama olarak ayda bir kedi 1 – 3 kg kadar mama yiyebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri