Saç bakım yağları saç diplerine kullanıldığında saç köklerini güçlendirir, saç boy ve uçlarına kullanıldığın da ise saçlara nemlendirir ve canlandırır. Saç diplerine haftada 1-2 kez uygulanması önerilirken saç uçlarına istenilen sıklıkta uygulanabilir.
Saç bakım yağı, saçların ihtiyacına göre haftada birkaç kez kullanılır. Normal saçlara sahip kişilerin haftada bir kez kullanması yeterli olurken daha kuru veya hasarlı saçlar için bu sayı ikiye çıkabilir. Yani saç bakım yağı kullanım sıklığı kişisel tercihe ve saçın durumuna göre değişkenlik gösterir.
Bir bone yardımı ile saçlar kapatılır. En az 1 saat bu şekilde bekletilir , sonrasın şampuan kullanılarak saçlar yağdan arındırılır.
Saç bakım yağı nasıl kullanılır sorusunu merak eden kullanıcılar, bu yağları ıslak saça uygulanabileceği gibi kuru veya nemli saça da uygulanabilmektedir.
Yağın saçta saatlerce kalmasına izin vermeyin
Yağı 6 ila 8 saatten fazla saçınızda tuttuğunuzda, kir toplama eğilimi gösterir ve saç derinizin doğal yağıyla karışır.
İlgili 38 soru bulundu
Doğal Yağ Bakımı Yapın
Saç tipinize bağlı olarak, ayda bir veya iki kez doğal yağlar ile saç maskesi yapmanızı öneriyoruz. Uyumadan önce hindistan cevizi, zeytinyağı, argan yağı gibi doğal yağlarla saçınıza maske yapın ve sabaha kadar saçınızda bekletin.
Saçın tellerine ve saçlı deriye uygulanan bakımlar farklı kozmetiklerdir. Daha sağlıklı saç çıkması, dökülmenin durması ve daha hızlı uzaması için saç bakım yağlarını haftada 2 kez ve en az 3 ay boyunca uygulamanız gerekir.
Badem yağı saç bakımında en çok kullanılan yağdır. Saçları besler ve saçın ihtiyacı olan E vitaminini karşılar. İçeriğindeki mineraller sayesinde saçları güçlendirir. Badem yağı aynı zamanda kaş ve kirpiklere de uygulanabilir.
Kullanacağınız ürüne ve kullanım şeklinize göre saç bakım yağı sürdükten sonra yıkanıp yıkanmayacağı değişiklik gösterir. Maske olarak kullanacaksanız ve gece boyu bekletecekseniz saçlarınızı yıkamanız gerekir. Duş sonrası, saçlarınızı şekillendirmek ve bakım vermek için kullanacaksanız durulamanız gerekmez.
Kullanım: Kuru, ıslak ya da nemli saça ve saç derisine masaj yapılarak uygulanmaktadır. En az 30 dakika bekletildikten sonra doğal içerikli sabunlarımız veya şampuanlarımız ile yıkanılması önerilmektedir.
Banyodan sonra saç bakım yağı kullanmak, saçlarınızın daha hacimli ve güçlü görünmesini sağlamanıza yardımcı olur.
Yıpranmış saçlara hangi yağ iyi gelir? Yıpranmış saçlar için; hindistan cevizi yağı, argan yağı, avokado yağı, üzüm çekirdeği yağı, jojoba yağı, tatlı badem yağı, shea yağı kullanılabilir.
Saç bakımı sürekli yapıldığı zaman değil, düzenli ve aralıklı zamanlarda yapılırsa fayda sağlayacaktır. Sık sık yararlı olduğu düşünülerek yapılan saç bakımı saç derisine büyük ölçüde zarar vererek dökülme, pullanma gibi sorunlara da yol açabilir.
Peki, saç yağları nasıl uygulanmalıdır? Saçlarınızı ıslakken uygulamanız önerilmektedir. Ancak saç yağları şampuan, nemlendirici gibi ürünlerle de karıştırılabilir. Saçlarınıza fön çektikten veya maşa yaptıktan sonra uygularsanız bukleleriniz ve saç tutamlarınız daha parlak görünecektir.
Mısır Unu: Temiz bir makyaj fırçasıyla saç diplerine mısır unu uygulamak saçtaki yağların kamufle olmasını sağlayacaktır. Fön Makinası: Saç diplerindeki yağların kuruması için fön makinası ile saçları daha hacimli ve bakımlı görünmesi sağlanabilir.
Duştan sonra saç bakımı yaparken nemlendirici bir saç kremi veya maske uygulayın. Bu işlem, saçınızı nemlendirmeye, beslemeye ve yumuşatmaya yardımcı olacaktır. Saç tipinize uygun bir ürün seçin ve saçınıza uygulayın. Ürünü saç diplerine değil, saçın orta ve uç kısımlarına uygulamanız tavsiye edilir.
Saç bakım yağlarının kullanımı, düzenli bir şekilde yürütüldüğü takdirde; saçların kolay şekil almasına ve daha rahat aranmasına olanak tanımaktadır. Nem dengesini koruyan saç telleri; rüzgâr, güneş yoğun ısı ve soğuk hava gibi dış faktörlerden daha az etkilenmektedir.
Kuru bir saç derisini, zeytinyağı veya hindistancevizi yağı ile tamamen tedavi edebilirsiniz. Saç derinize birkaç damla yağı masaj ile uygulayın ve yıkamayın - bu doğal yağları yeniler, saçı nemlendirir ve besler.
Sağlıklı yağlarla dolu bir beslenme düzeni gür ve sağlıklı saçlar için olmazsa olmazdır. İyi kalite protein, iyi yağlar ve omega 3 bu anlamda doğru kaynaklardır. Somon, avokado, fındık, sebze ve meyve gibi temel besinler saçı gürleştirmek için destek alabileceğiniz gıdalardır.
Saçlarınızı toplarken hafif gevşek olacak şekilde toplayabilirsiniz. İnce telli saçlar için maske çeşitleri arasında; zeytinyağı- ezilmiş fındık, sarımsak ezme-bal gibi seçenekler görebilirsiniz. Bunlar dışında badem yağı, avokado yağı, shea yağı, aloe vera gibi seçenekleri de değerlendirebilirsiniz.
Yağı saçtan arındırmak için önce şampuanı elinize dökün ve ıslatmadan saçlarınıza direkt olarak masajla uygulayın. Bunun ardından suyla durulama işlemine geçebilirsiniz. Ardından ikinci kez normal şekilde saçlarınız şampuanlayarak yağı tamamen ve doğru şekilde arındırabilirsiniz.
Her banyodan sonra hindistan cevizi yağını rahatlıkla kullanılabileceğini söyleyen Gülsoy, “Duştan sonra antiseptik özelliği ve muhteşem kokuya sahip hindistan cevizi yağı ile bütün vücudun nemli ve sağlıklı kalmasına yardımcı olabilirsiniz.
Saç bakım rutini nasıl olmalıdır sorusuna cevap arayanlar için verilecek en doğru yanıt şu şekildedir. Saç bakım rutini saçı temizlemekle başlar, adından saç boyu ve uçları kremlenerek durulanır. Sonrasında ise ihtiyaca yönelik saç bakım maskesi ya da saç bakım yağı sürülerek saça istenilen nem sağlanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri