Kısıtlı Profil Tanımı Bunu yapabilmek için önce kısıtlı tutmak istediğiniz yani paylaşımınızı görmesini istemediğiniz arkadaşlarınızı “Kısıtlı Profil” adındaki arkadaş listesine eklersiniz.
Kısıtlı profil, bir kullanıcının görebileceği özellikleri ve içeriği kontrol etmenize olanak verir. Örneğin, yetişkinlere yönelik içeriğin kullanılabilirliğini kısıtlayabilirsiniz. Çocuk kullanıcı, cihaza çocuk hesabı eklemenize olanak tanır.
Birisini kısıtlarsanız: Bu kişi ne zaman çevrimiçi olduğunuzu veya mesajlarını okuyup okumadığınızı göremez. Gönderilerinizdeki yeni yorumlarını sadece kendisi görebilir ve Yorumu gör'e dokunarak bu yorumları görmeyi seçebilirsiniz.
Ayarlar menüsüne girdikten sonra gizlilik yazan seçeneğe tıklanır. Gizlilik sekmesinden kısıtlı hesaplar bölümüne girilir. Kısıtlı hesaplar kısmında tüm takip ettikleriniz çıkacaktır.
-kısıtlı kişilere aldığınız kişilerin yorumları siz onaylamadan herkese gösterilmiyor, onaylamazsanız sadece ikiniz varlığını görüyorsunuz. -o kişinin kısıtlandığından haberi olmuyor.
İlgili 23 soru bulundu
Engelleyen kişinin profilini ziyaret etmeye çalıştığınızda, profil sayfasına erişiminizin engellendiğini göreceksiniz. Profil resmi görünmeyecek ve paylaşımlarına erişemeyeceksiniz. Bir kullanıcı tarafından engellendiğinizde, adınızı Instagram'da arattığınızda sonuçlarda görünmezsiniz.
Küfür, hatalı bir yorum ya da yanlış içerikli gönderi paylaşımında bulunulması, Takip istekleri kabul edilmediği halde devamlı olarak takip isteği gönderilmesi, Hesap yeni açılmasına rağmen çok aktif şekilde kullanılması, Kullanılan hesabın diğer kullanıcıların tarafından şikâyet edilmiş olması.
Bloke, bir ya da birden fazla banka hesabına konulabilir. Hesaplar içerisindeki bakiye tutarına göre konulan bloke sayısı değişiklik gösterebilir. Temel anlamda bloke, banka hesabına değil; hesap içerisindeki paraya konulur ve hesapta bulunan paranın harcanmasına kısıtlama getirir.
Sohbetler listenizde kişiyle aranızdaki konuşmayı görmezsiniz. Kişiye kendisini kısıtladığınızı söylemeyiz. Bu kişi ne zaman çevrimiçi olduğunuzu veya mesajlarını okuyup okumadığınızı göremez. Siz de bu kişinin ne zaman çevrimiçi olduğunu göremezsiniz.
Bunlardan ilki Instagram kullanıcısı yazan hesabın herhangi bir nedenden dolayı artık kullanılmıyor olmasıdır. Yani hesap kapanmıştır ve aktif değildir. Bir diğer nedeni ise karşı tarafın engellemesidir. Eğer Instgram kullanıcısı yazıyor ve hesap halen aktif durumda ise hesap tarafından engellenmiştir.
Instagram Hikaye Kısıtlama özelliği, yeni bir buton da getiriyor! Sosyal medya devi Instagram, üç adetten fazla hikaye paylaşan kullanıcılarının paylaşımlarını artık arka arkaya göstermeyecek. Platform, üç adet hikayeden sonra devamını izlemek isteyen kullanıcılar için “Tümünü Göster” adlı bir seçenek sunacak.
Ayarlar ve gizlilik'e dokunun. Profil türünüze bağlı olarak İşletme veya İçerik Üreticisi'ni seçin. Minimum yaş'a dokunun. Her yerde geçerli olacak bir varsayılan yaş ekleyebilirsiniz.
Birisini Kısıtlılar listenize eklediğinizde bu kişiyle Facebook'ta arkadaş kalmaya devam edebilirsiniz ancak kendisi sadece herkese açık bilgilerinizi (ör. herkese açık yapmayı tercih ettiğiniz gönderileriniz ve profil bilgileriniz) ve onu etiketlediğiniz gönderileri görebilir.
Engellediğiniz kişi Facebook profilinize mesaj gönderemez, profilinizi arayamaz veya bulamaz. Facebook arkadaşınız olan bir kişiyi engellediğinizde bu kişiyi arkadaşlıktan da çıkarmış olursunuz.
Karmaşık ve olağandışı büyüklükteki işlemle, uzun süredir hareket görmeyen ancak bir seferde yüklü miktarda işlem gören hesaplar yakından izleniyor. Bireysel müşterilerin son 3 ayda yaptığı nakit işlemlerin günlük işlem ortalamasının 5 katını bulması, EFT, swift, havale işlemlerinin de 3 katını aşması takip ediliyor.
Açık Hesap nedir? Firmanızın kısa vadeli nakit ihtiyaçları ile çek, fatura ve diğer düzenli ödemelerinizi yapabileceğiniz vadesiz hesabınıza tanımlanan kredi ürünümüzdür. Hesap bakiyenizin yetersiz olduğu durumlarda tanımlanan limit ölçüsünde ödemelerinizi yapma ve nakit kolaylığı sağlar.
Blokeli hesaptaki paranın kullanılabilmesi mümkün değildir. Bloke koyulan hesaptaki paranın kullanılabilmesi için öncelikle blokenin kaldırılması gerekmektedir. Blokenin kaldırılması için ise yukarıda açıkladığımız üzere MASAK'a itiraz edilmelidir.
Sessize almak istediğiniz kullanıcının profil sayfasına giderek, ekranın sağ üst köşesindeki ikonun altından 'Sessize Al' seçeneğini işaretlemeniz yeterli. Sessize alınan kullanıcıların paylaşımları haber akışınızda görünmeyecek ve onları sessize aldığınıza dair herhangi bir bildirim almayacaklar.
- Öncelikle Instagram uygulaması açılmalı ve kişi kendi hesabına girmelidir. - Daha sonra gönderileri gizlemek için paylaşım yapan kişinin profiline giriş yapılır. - Burada kişinin biyografisinin altında yer alan takiptesin botuna dokunur. - Sessize al seçeneği aktif hale getirebilir.
Hareket Durumunuz açık olduğunda takip ettiğiniz kişiler ve mesaj attığınız herkes en son ne zaman aktif olduğunuzu veya Instagram'da o sırada aktif olduğunuzu görür. Hareket durumunuzu istediğiniz zaman açıp kapatabilirsiniz.
Birini engellemek istemiyorsanız bu kişiyi takipçilerinizden çıkarabilir, kısıtlayabilir veya fotoğraf ve videolarınıza yorum yapmasını engelleyebilirsiniz.
İlgili kişinin profil fotoğrafında yapılan güncellemeleri göremezsiniz. Sizi engellemiş olan bir kişiye gönderdiğiniz mesajlarda her zaman, “mesaj gönderildi” anlamına gelen tek bir onay işareti gösterilir. “Mesaj teslim edildi” anlamına gelen ikinci onay işareti hiçbir zaman gösterilmez.
İlgili arkadaşınızın listesinde olan herhangi bir arkadaşınızın hesabından ilgili kişiye girip profiline bakın. Eğer hikaye görüyorsanız, ve sizin hesabınızda görünmüyorsa hikayesini size karşı gizlemiş demektir. Eğer hesabı dışarıya açıksa, ikinci bir hesap açarak da bu kontrolü dışarıdan sağlama şansınız var.
“Sadece Ben” ya da “Özel” seçerek, etiketlendiğiniz gönderilerin herkes tarafından görünmesini engelleyebilirsiniz. Ayrıca beğenmediğiniz gönderi ve fotoğraflardan manuel olarak etiketinizi kaldırabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri