Küba'ya Seyahat Edecek Türk Vatandaşlarının Dikkatine / T.C. Dışişleri Bakanlığı Diplomatik, hizmet ve hususi pasaportlar karşılıklı olarak vizeden muaf, umuma mahsus pasaportlar vizeye tabidir. Tropik bir iklime sahip olan Küba'da nem oranı oldukça yüksektir.
Küba vizesi (Küba turist kartı) ücreti, vizenin elden teslim edilmesi halinde 40 USD'dir (KDV ve hizmet bedeli dahil).
Küba'ya seyahat etmek isteyen bordo pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının mutlaka vize almaları gerekiyor. Ancak bu aşamada gezginleri son derece kolay bir süreç bekliyor. Başvuru için yalnızca pasaport, uçak bileti, seyahat sigortası poliçesi ve bazı durumlarda fotoğraf isteniyor.
T.C. Hususi, hizmet ve diplomatik pasaport sahipleri Türk vatandaşları Küba'ya vize almadan giriş yapabilmektedirler. Fakat umuma mahsus (bordo) pasaport sahiplerinin Küba'ya seyahatleri öncesinde vize almaları gerekmektedir. Küba vize başvurusu online olarak Türkiye'nin her yerinden yapabilmektedir.
Küba'ya seyahat etmeyi planlayan Türk vatandaşları Diplomatik (siyah), Hususi (yeşil) ve Hizmet (gri) pasaportlarına sahipse vizeden muaf durumdadır. Ancak Umumi (bordo) pasaport sahibi Türk vatandaşları ise Küba'ya ziyarette bulunabilmek için vize almak zorundadır.
İlgili 29 soru bulundu
Uçuşlar aktarmalı olduğu için uçuş süresi hava yolu şirketine ve aktarmaya göre değişiklikler gösterebilmektedir ancak ortalama olarak Küba Türkiye uçuş süresi 17-20 saat sürmektedir.
Hemen her tropikal iklime sahip ülkesinde olduğu gibi Küba'da da tropikal rüzgarlar ve kasırgalar olmaktadır. Kasırgaların yoğun olduğu dönem ekim ayı oluyor. Bu yüzden ay mart-nisan-mayıs ayları Küba turları için ideal zamanlar olacaktır.
Küba, uzun yıllar boyunca İspanya'nın sömürgesi olduğu için ülkenin resmi dili İspanyolcadır.
Turistik amaçlı vize başvurularında Umuma Mahsus (Bordo) pasaport sahibi T.C vatandaşları ve Küba Konsolosluğu'nun vize yönetmeliğine tabi tuttuğu Türkiye'de oturum izni ve çalışma izni olan yabancı pasaport sahipleri için sonuçlanma süresi 5 veya 7 iş günüdür.
2022 yılı itibariyle Küba'ya gitmenin maliyeti, gidiş dönüş uçak bileti için yaklaşık 20.000 TL, 2- 3 yıldızlı bir otelde 2 haftalık konaklama için yaklaşık 6.000 TL ve yeme içme masrafları için yaklaşık 5.000 TL'dir. Küba turist vizesi için ücreti 341 TL'dir.
Küba uçuşları
İstanbul Havalimanı'nından (IST) başlayan uçuşlar yaklaşık 13 ila 17 saat sürüyor.
Kredi Kartı Kullanımı: Küba, kredi kartı kullanımının oldukça sınırlı olduğu bir ülkedir. Turistlerin kredi kartıyla ödeme yapabileceği yerler genellikle büyük oteller, bazı restoranlar ve turistik mağazalardır. Ancak, kesintiler ve aksaklıklar sıkça yaşandığı için nakit para taşımanızı tavsiye ederim.
Küba'da hayat, Türkiye ile kıyaslandığında pahalıdır. Küba'da verilen düşük maaşlar ve marketlerdeki ürünlerin çoğunlukla ithal olmasından ötürü pahalı oluşu gibi nedenler, Küba'da hayatın pahalı olmasına sebep olmaktadır.
Yani Küba'da ne kadar kalınır sorusunun cevabının ucu açık. Eğer böyle bir deneyim yaşamak değil hakikaten turistik bir gezi geçirmek istiyorsanız Havana'da 3-4 gün turistik anlamda şehri tanımak için gayet yeterli.
Küba'ya Türkiye'den direkt uçuşlar bulunmaktadır. Ayrıca Avrupa, Amerika veya Kanada üzerinden aktarma yapılarak da ulaşılabilinir. Ortalama 15 saat süren ulaşım için uluslararası havayolu şirketinin İstanbul kalkışlı Madrid aktarmalı uçuşları bulunur. Paris aktarmalı olarak Havana'ya uçuş seferleri mevcuttur.
Küba'dan alınacak şeylerin başında ülkenin önemli üretimlerinden puro, rom ve kahve gelir. En ünlü puro markaları Cohiba, Romeo Y Julieta, Montecristo'dur. Bunların yanı sıra Karayiplere özgü takılar, antika eşyalar, parfüm ve çok çeşitte saat bulmak mümkündür.
Bunun yanı sıra halkı oldukça fakir ama buna rağmen insanlar çok mutlu ve güler yüzlü. İşte insanları en çok çeken de bu nostaljik ve pozitif ambiyans... Bir de tabii beyaz kumu ve turkuaz suyu olan plajlarını da unutmamak lazım.
Kübalılar (İspanyolca: Cubanos), Küba'da yaşayan halka ve vatandaşlık bağıyla bağlı olan herkese verilen ad.
Küba'ya Gitmek İçin İdeal Zaman
Ama Nisan'daki Paskalya'ya denk gelmemeye dikkat edin! En kötü zaman: Mayıs, Haziran, Eylül ayları.
Küba'da insanların evleri var, devlet her ay gıda ihtiyaçlarının %40'nı karşılayan bir karne dağıtıyor, eğitim ve sağlık hizmeti ücretsiz, hava çok güzel olduğu için yakacak ihtiyacı yok. Pirinç, şeker, yumurta gibi temel ihtiyaçları da devlet insanlar kolay erişebilsin diye sübvanse ediyor.
Kadınlarsa, ferah guayabera gömleklerinden istedikleri tarz ve renkte giyebilecekler. Guayaberalar Küba dışında, Latin Amerika ve Karayipler'de sevilerek giyilen bir gömlek türü. Florida'nın bazı kesimlerinde de giyilen gömlek, Porto Rikolu erkeklerin de ulusal giysisi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri