Kornişon Salatalık Tohumu – Mini Kornişon - Geleneksel , meyveleri koyu yeşil renkte, üzeri dikenlidir ve yaygın kuvvetli bitki yapısına sahiptir.
Kabakgiller familyasından tek yıllık bitki olan hıyar 90 cins ve 750 türle, sebzeler içinde önemli bir yere sahiptir. Hindistan orijinli olup 5000 yıldır var olduğu bilinmektedir. Hindistan'dan Çin'in doğusuna, Asya'nın batısına, Kuzey Afrika'ya ve Güney Avrupa'ya yayılmıştır.
Kornişon, (fransızca: cornichon) salatalık (Cucumis sativus L.) türünün küçük meyveli bitki çeşitlerinin adıdır. Tam olgunlaşmadan önce hasat edilir ve genellikle gıda koruması, marinasyon, turşu, konserve için kullanılır. Genellikle, herhangi bir küçük boyutlu salatalık turşusu kornişon olarak adlandırılır.
Açık tarla yetiştiriciliğine uygun erkenci ve verimli bir çeşittir.
Eşsiz lezzetli turşularınız için kendi emeğiniz ile ekip, büyüttüğünüz organik kornişon salatalıklarını kullanabilirsiniz. Turşuluk bir çeşit olmasının yanında dalından taze olarak da tüketilebilirsiniz. -Dış Mekan İçin Ekim Zamanı; İlkbahar,Sonbahar. -İç mekanda dört mevsim ekim yapabilirsiniz.
İlgili 33 soru bulundu
Evde Çengelköy Salatalık Kiti ile Yetiştirme - Toprağı nemlendirmek için hergün 1 tohum tüpü dolusu sulayın. - Tohumların çimlenmesi için, ışık alan bir yer tercih edin. - Tohumlar 18 derece ve üzeri sıcaklıkta 1 hafta içinde çimlenmeye başlar. - 15-20 cm olduklarında fidelerinizi büyük bir saksıya dikin. - 10 hafta ...
1 kilogram salatalık turşusu için 1 yemek kaşığı kaya tuzu kullanmalısınız.
Salatalık Turşusu (Kornişon Turşusu)
Geniş adaptasyon özelliğine sahip, açık tarla ve sera yetiştiriciliğine uygun, orta erkenci bir çeşittir. Silindirik meyve yapısına sahiptir.. Çok lezzetli hoş kokulu az çekirdeklidir.Yüksek verimlidir ve hasat süresi uzundur.
Son dönemde üretilmiş, hibrid bir hıyar çeşididir. En bariz özelliği, diğer hıyar çeşitlerine göre daha kısa (yaklaşık 10-12 cm) boylu olmasıdır. İnce kabuklu ve daha lezzetli bir tür. Yetiştirme özelliklerine gelirsek, hem dış ortamda hem de serada üretime uygun bir tür.
Fermentel markasından, insanların çok uzun senelerdir kullandığı fermantasyon yöntemiyle üretilen laktofermente kornişon turşu Tazedirekt'te yerini aldı. Bildiğiniz klasik turşudan en önemli farkı içerisinde sirke ya da limon olmadan sadece kaynak tuzla fermente hale gelmesi, tadı da tam olarak burada saklı!
Küllenme hastalığına karşı toleranslıdır. Ekim Zamanı : İlkbahar,sonbahar içindeki aylar tavsiye edilir.
Turşuluk hıyar ya da yaygın adıyla kornişon üretimi denildiğinde Türkiye'de üç merkez üs akla geliyor: İzmir-Ödemiş ve Balıkesir-Sındırgı ve Afyon'un merkez ilçesi.
Hıyar veya salatalık (Cucumis sativus), kabakgiller (Cucurbitaceae) familyasından bir bitki türü ve meyvesine verilen ad. Ana yurdunun Kuzey Hindistan olduğu sanılan bitkinin tarımı çok eski dönemlerden beri yaygın olarak yapılmaktadır.
Meyve veren çiçek her zaman erkek çiçektir. Erkek çiçekler boş çiçektir, meyve vermez.
Tarlada yetiştirmek için açık tarla salatalık tohumu türlerinden seçim yapılmalıdır. Eğer sadece turşuluk için tarlaya ekim yapılacaksa, gherkin, belair, Rus hıyarı, belmonte ya da kornişon gibi salatalık tohumu türleri tercih edilebilir.
Ufak ve tombulca ve kabuğu açık yeşil bir görünüme sahip ve az çekirdekli oluyor. Şimdilerde dört mevsim serada yetiştiriliyor. Lezzetiyle diğer salatalık türlerinden ayrılan Çengelköy hıyarını İstanbul'dan temin ediyoruz. Yağ ve kalori oranının çok düşük olan salatalık aynı zamanda C ve K vitami bakımından çok zengin.
Silor tipinde salatalık çeşididir. Sera yetiştiriciliğine uygun sırık bir çeşittir. Erkenci olan çeşit verimlidir. Dişi çiçek yapısına sahip olup her boğumda meyve verir.
Salatalık hangi organa iyi gelir? Salatalığın faydaları oldukça fazla olup pek çok organın işleyişini destekler. Salatalığın göze faydaları, şişlik ve morlukların geçirilmesi şeklinde sıralanır. Aynı zamanda salatalık; bağırsak, böbrek, cilt gibi farklı organların korunmasında da büyük öneme sahiptir.
Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde, turşuluk salatalık olarak bilinen ve özelikle göletlerin yapımıyla üretiminde artış sağlanan kornişon, Rusya, Almanya ve Fransa'ya ihraç ediliyor.
Turşu Yaparken Şeker Konulmasının amacı turşunuzun daha hızlı mayalanmasını sağlamaktır. Bunun için turşunuzun içerisine 2 ya da 3 adet küp şeker atabilirsiniz.
Şişme ve iç boşalması: Turşularda görülen önemli bir diğer bozulmada gerek doku solunumu gerekse mikroorganizma aktivitesi sonucu oluşan CO2'in ürün içinde birikerek şişmesi ve iç boşalmasıdır. CO2'in çözünürlüğü ham madde bileşimindeki azota göre daha fazladır.
Kaya tuzu ve sarımsak turşunun uzun ömürlü ve sert olmasında en önemli etkenlerdir. Diri bir turşu için malzemeler ufakça delinmelidir. Turşu suyu için içme suyu dışında bir su kullanılmamalıdır.
Elma sirkesi ile kurulan biber turşuları her zaman daha sarı olur.
Kornişon Turşu Tarifi Püf Noktaları Nelerdir? Turşunuzun kıtır olması için ilk olarak kullanacağınız salatalığın taze olması gerekmektedir. Salatalıklarınızı delmek turşunuzun daha kolay olmasını sağlayacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri