Hava sıcaklığı ve kesafet oranı sebeplerine bağlı olarak içerisindeki gaz miktarı litre olarak da belirtilebilir. Piknik tüpü ağırlığının hafif olması sebebi ile ev, balkon, kamp, kulübe tüm açık alanlarda kullanılabilir.
Tüpünü içeride veya bir barakada bırakma.
Tercihen tüp, pas ve tüp hasarını en aza indirmek için su geçirmez bir örtü altında, bu amaçla satılan bir tüp kutusu içinde veya üstü kapalı, yanları açık bir alanda saklanmalıdır.
Tüpler ocak veya şofben gibi cihazlardan daha alçak bir seviyede tutulmalıdır. Tüpler kapalı ortamda saklanacak ise tabanda havalandırmayı sağlayacak delikler açılmalıdır. Bodrum gibi hava akımının sağlanamadığı yerlere tüp konulmamalıdır.
Tüpler direkt güneş ışığı altında depolanmamalıdır. Güneşte bırakılan tüplerin iç sıcaklığı istenmeyen değerlere yükselebilir ve ayrıca tüpün üzerindeki etiketlerin ve işaretlerin solmasına neden olabilir.
LPG tüpünün konulduğu yer doğrudan güneş ışınlarına hedef olmamalı; tüpler kalorifer radyatörlerinden en az 1 metre, soba gibi ısıtıcılardan en az 4 metre uzağa konulmalıdır.
İlgili 20 soru bulundu
Aygaz kamp tüpü 15 saat 20 dakika kullanım süresi sağlıyor. Tabi bu süreyi etkileyen en önemli faktör ortam sıcaklığı. 15 saat 20 dakikalık bu test, 20 derece ortam sıcaklığında sağlanmış. Yani yaz kampları için bu süre geçerli.
Tüp hacmi sabit olduğundan termodinamik kanunlarına göre sıcaklığın yükselmesi sonucu kabın iç basıncı artar. Bu arada yüksek sıcaklığa çıkıldıkça metalik malzemelerin dayanım değerleri hızla düşer. Yükselen basıncın kap çeperinde oluşturduğu gerilme artarken diğer yandan dayanım düştüğü için patlama kaçınılmaz olur.
-LPG havaya göre daha ağırdır. Kaçak olduğunda zemin ve çukur yerlerde birikir. Hava ile karışan gaz en küçük bir kıvılcımda patlamaya ve yangına neden olur.
2 kg LPG içeren küçük tüp, dar ve geniş çemberli olmak üzere iki farklı seçenek ile sunulmaktadır. Açık alanlarda ve evde rahatlıkla kullanılabilir. Bu farklı kullanım alanlarında en yüksek performans ve güvenliği sağlamak için tüplerimizin Aygaz cihazlarıyla birlikte kullanılması tavsiye edilir.
TSE standartları gereği metal olmayan dedantörlerin kullanılması sakıncalıdır. Aygaz Mini güvenli olmayan dedantörler ile çalışmaz, sizi tehlikeye atmaz.
tüpler sıcak ortamda patlar. Bunun sebebi tepkimedir. sıcaklğın ile tüpün sıcaklığı birleşince tüp patlar.
12.Güvenlik açısından yangın söndürücülerde dikkat edilmesi gerek hususlar; a. Yangın söndürme tüpleri asla güneş ışınlarına direk maruz bırakılmamalıdır. b. Emniyet ventili bulunmayan tüpler kullanılmamalıdır.
Tüpün tam dolu olduğundan nasıl emin olurum? Hologram kapağı gördüğünüz anda, Aygaz tüpünüzün tam dolu olduğundan ve ilk defa sizin tarafınızdan kullanılacağından emin olabilirsiniz.
Tüpler son derece güvenli olarak üretilmişlerdir ama tüpün sadece kendisinin güvenli olması yetmiyor, dolum şekli ve doldurulan gazın özellikleri ve dolum miktarı da önemli, tehlike burada baş gösteriyor, araç için geliştirilmiş karışım ev tüpünde tehlikeli olabiliyor." diyerek vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu.
Yüksek konsantrasyonda LPG buharını kısa süreli dahi olsa solumak baygınlığa ve/veya ölüme sebep olabilir.
Ocağımız sağlıklı olmasının yanında bir ayda tüketilen bir tüpün ömrünü 6 aya kadar çıkarıyor.
Özgür Şahin şu uyarılarda bulundu: “Evde gaz kokusu var ise en hızlı şekilde kapı ve pencereler açılarak ortam havalandırılmalıdır. Açık ocak ve elektrikli cihazlar kapatılmalı, ortam karanlık dahi olsa asla elektrik düğmeleri kullanılmamalıdır.
2 kg LPG içeren küçük tüp, dar ve geniş çemberli olmak üzere iki farklı seçenek ile sunulmaktadır. Açık alanlarda ve evde rahatlıkla kullanılabilir.
Aygaz Haberleri
Şirketten yapılan açıklamaya göre, 2 kilogram gaz içeren Aygaz Mini, hem 12 kilogramlık ev tüplerinde kullanılan dedantör dışında hiçbir ek ekipmana ihtiyaç duymadan mutfak ocağına bağlanabilme hem de üzerine ocak takılabilme özellikleri ile ön plana çıkıyor.
Ham petrolün rafinelerde arıtılmasıyla veya doğal gazdan elde edilen LPG, çelik tüplere doldurularak tüketiciye sunulur. LPG, bütan ve propan gazlarına ve bunların belirli oranlarındaki karışımlarına verilen genel isim olup Türkiye'deki ev tüplerinde kullanılan LPG %70 bütan, %30 propandan oluşmaktadır.
Bütan ve propan birleşiminden oluşan tüpgazın, yaşadığımız ortam sıcaklığında donması mümkün değildir.
Bu başlığı açma nedenim çok tehlikeli bir durumun, ve doğru bilinen yanlışın anlaşılmasını sağlamaktır. Boş lpg tankları, tüpler dolularından çok daha tehlikelidir, ayrıca tüpler yatık şekilde kesinlikle kullanılmamalı, daima dik tutulmalıdır.
Oksijen tüplerinde saf oksijenin yani oksijen konsantrasyonunun %100'e yakın olduğu durumlarda artık ısıya gereksinim kalmaz ve kendiliğinden yanma meydana gelir. Yağ saf oksijen ile buluştuğunda ani parmalar meydana gelir ve yanma olur.
Yanan tüpü balkona çıkarmaya çalışınız. Eğer çok tehlikeli bir hal almışsa ve söndürme imkanınız yoksa dışarıda yanmasını sağlayınız. Piknik tüpleri yanarsa ıslak bez ile veya havlu ile anında örterek havasız bırakınız. Tüp veya ocak alev aldığında heyecanlanmayınız.
Lpg dolum ağzı ve rekorlarında gaz kaçağı sızdırma tespit edilirse geçici olarak dolum ağzı ve dolum borusu ani olarak boşaltılır ve şamandıra içindeki 2.emniyet bilyası kilitlenir ve gaz sızdırması engellenir, daha sonrada en yakın yetkili lpg tamircisine gidilmelidir, gerçek tamir yapılana kadar gaz kaçagı ...
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri