Pamuklu bir bez ile tozu alınmış ahşap üzerine uygulanır. Tamamen doğal malzemeden imal edilmiştir. Zeytinyağı, balmumu ve çam terebentin den imal edilmiştir. Ahşap kuksa, bardak, tabak gibi ürünlerin bakımında kullanılır.
Bardağın üretiminde kullanılan ağaç türleri; Ayous, sapelli, maun, Amerikan ceviz, makore, şimşir ağacı ve huş ağacıdır. Bardağın tasarlanmasında, kuksa ağacı olarak da adlandırılan, huş ağacının tercih edilmesi ürünün yapımında kullanılabilecek en uygun ağaç çeşididir.
Deterjan kullanımı tavsiye edilmez. Suyla içini yıkanıp kurulanarak temizlenebilir. Kapsamlı hijyen için ihtiyaç duyulduğunda yemek sodası kullanılabilir. Pürüzsüz yüzeyi ve gözeneklerin yağla doldurulmuş olması kolay temizlenmesini sağlar.
Pürüzsüz yüzeyi ve doğal kaplaması sayesinde kolay temizlenir. Ilık su ile yıkanıp silinerek kolayca temizlenebilir. Deterjanla yıkamayı gerektirmez . Detaylı temizlik için Karbonatlı su (yemek sodası) kullanılabilir.
Kuksa (Guksi), geleneksel bir İskandinav ve Sami halklarına ait ahşap bir fincan veya bardaktır. Özellikle İsveç, Norveç, Finlandiya ve bazı Sami kültürlerinde kullanılan bu el yapımı fincanlar oyma tekniği ile yapılır. Kuksa yani ahşap bardaklar birçok farklı kültürde farklı isimlerle anılmıştır.
İlgili 39 soru bulundu
Wood Balm Doğal Yağ Ahşap Kuksa Bakım Kremi Cilası 70 gr 70 gr Kullanıma hazır. Pamuklu bir bez ile tozu alınmış ahşap üzerine uygulanır. Tamamen doğal malzemeden imal edilmiştir. Zeytinyağı, balmumu ve çam terebentin den imal edilmiştir.
Kuksa birçok ağaç türünden yapılabilir. Fakat her ağaçtan kuksa yapılmaz… Kolay işlenmesi açısından Huş Ağacı tercih edilir. Özellikle Huş ağaçlarının üzerinde oluşan tümörlü bölge bardak yapmak için gayet uygundur.
Beyaz Sirke: Kireç ve su lekelerini çözmekte oldukça etkilidir. Bardağın içine yarım su bardağı beyaz sirke ekleyip, üstünü sıcak suyla doldurarak birkaç saat bekletmek ve sonra iyice durulamak yeterlidir.
Suları sert olan bir bölgede yaşıyorsanız bulaşık makinenizde kireç kalıntıları ile karşılaşmış olabilirsiniz. Bu kalıntılar bardaklarınıza ve tabaklarınıza yapışarak puslu bir görünüme neden olabilirler. Neyse ki bardaklarınızdaki kireç kalıntıları temizlenebilir ve kolaylıkla önlenebilirler.
Hazırlık: Bir kaba sıcak su doldurulur ve suyun içerisine az miktarda çamaşır suyu eklenir. Oran olarak kabın dörtte birine karşılık gelen miktarda çamaşır suyu yeterlidir. Bekletme: Sararmış bardaklar bu suyun içerisine daldırılır. Maksimum 5 dakika bekletilir.
Ahşabın yalıtkan özelliği sayesinde içeceklerin sıcaklığını korumasını sağlar. Sıcak içecekler daha uzun süre sıcak , soğuk içecekler daha uzun süre soğuk kalır. Kuksanın uzun ömürlü ve sağlıklı bir ürün olmasının yanında bir çok avantajı gittikçe artan popülerliğinin sebebidir.
NiteliklerSert Ağaç grubuna Girer . İthal Maun Ağacıdır. Kırmızımtrak Kahverengi Dokusu Sayesinde Görüntü Ahenki Sağlar Makina ve iskarpela Yardımı Olmadan El İle Oyması Zordur Yağ Veya Vernik Olduktan Sonra Rengi Koyulaşır Kuksa Yapımında Kullanımı Uygundur.
Kuksanız kendi tasarımımızdır. ağaç seçimi kuksa yapımında çok önemlidir, doğru ağaç seçildikten sonra çatlama ve sızdırma yapmayacak şekilde ağaç el yordamı ile son haline getirilir. Kuksa için ceviz ağacı,ıhlamur ağacı,dut ağacı bizim en uygun gördüğümüz ağaçlardır.
Kaşığın Yapılışı ve Kullanılan Âletler: Kaşık, şimşir, karaağaç, armut, fedil ağacı (dağan ağacı), meşe, ardıç, gürgen, hatta çamdan olmak üzere hemen her tür ağaçtan yapılmaktadır.
Suya Dayanıklı Ahşap Ürünler arasında beyaz meşe ve tik vardır. Bunlar ayrıca bükülmeye, çürümeye, çatlamaya veya bükülmeye karşı dayanıklı uzun ömürlü ağaçlardır. Bu yoğun ahşaplar çok fazla bakıma ihtiyaç duymaz ve çürümeyi, nemi ve böcekleri kovma konusunda doğal bir yeteneğe sahiptir.
Balsa Ağacı
En sağlam ağaç sıralaması yapıldığı zaman balsa ilk sırada yer almaktadır. Güney Amerika'da yetişen bu ağaç bol yağışlı bölgelerde kolaylıkla yetişmektedir. Bunun yanı sıra sıcak iklimlerde de balsa ağacının yetişme ihtimali daha yüksektir.
Sadece karbonat ve bulaşık süngeri kullanarak bardaklarınızı pırıl pırıl yapabilirsiniz. - 1 yemek kaşığı kadar karbonatı bir kaba koyun ve hafifçe ıslattığınız bulaşık süngerini karbonata iyice sürün. - Ardından bulaşık süngeri ile bardakların her yerini yumuşak bir şekilde ovalayın.
Genişçe bir leğen içerisine bir miktar karbonat dökerek su içerisinde erimesini sağlayın. Leğenin içerisine lekeli ve matlaşmış çay bardaklarınızı yerleştirin. Birkaç dakika bekledikten sonra bulaşık süngerinizin sert kısmıyla, çay bardaklarınızı tek tek yavaşça ovalayın.
Beyaz sirkeyi kullanırken deterjan gözünü kullanmamanız gerektiğini unutmayın! Bu durum makinenizin etkinliğine zarar verebileceğinden sirkeyi bir kasenin içinde makinenin üst rafında bulundurun. Böylece yıkama ve durulama suyuna sirkenin kısa sürede karışmasına da olanak sağlayabilirsiniz.
Doğal bir leke çıkarıcı olarak bilinen karbonatı, bir kaseye alın. 2 yemek kaşığı karbonata az miktarda su ekleyerek macun kıvamına getirin. Bu macunu, sararan bölgelere sürün ve yumuşak fırça ile ovalayın. 10 dakika bekledikten sonra, bardağı bol suyla durulayın.
sonuçta porselen fincanlar kahve, çay gibi içeceklerden ötürü oldukça kirleniyor, sarımtırak bir renk oluşuyor ki çok kötü bi görüntü. bu nedenle biraz çamaşır suyu-normal su karışımında bekletip makineye atmak çok faydalı oluyor, sağlıksız da değil.
Makinenizin tuz haznesine tuz eklediyseniz ve makine içerisine taştıysa temizleyin. Kısa bir yıkama programı seçtiğinizde ya da makinenin kapağını hemen açtığınızda su ve kireç lekeleri kalabilir. Ayrıca parlatıcınız bitmiş ya da parlatıcı ayarı düşük kalmış olabilir.
Cam ani soğutulmuş alkali ve toprak alkali metal oksitleriyle, diğer kimi metal oksitlerin çözülmesinden oluşan akışkan bir malzeme olup ana maddesi (SiO2) silisyumdur. Cam amorf yapısını koruyarak katılaşır. Üretim sırasında hızlı soğuma nedeniyle kristal yapı yerine amorf yapı oluşur.
cam malzeme örnekleri
Soda-kireç camı %12,9 Na2O (soda), %11,6 CaO (kireç, kalsiyum karbonat), %75,5 SiO2 (cam kumu). Hem sodyum hem de potasyum oksit içeren soda-potasyum-kireç camı. Jena cam %74,5 SiO2 , %8,5 Al2O3 , %4,6 B2O3 , %7,7 Na2O , % 3,9 BaO, %0,8 CaO, %0,1 MgO .
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri