Kültürümüzde de uzun zamandır "Çamçak" adıyla bilinir. Kuksalar, taşınması kolay, dayanıklı ve sıcak içeceklerin servis edilmesi için idealdir. Aynı zamanda geleneksel olarak bu fincanlar, açık hava etkinliklerinde veya doğa gezilerinde su, kahve veya diğer içeceklerin taşınması ve tüketilmesi için kullanılır.
Üzerinde farklı şekiller bulunan ağacın bu parçası hem sağlamlığı ile hem de ürüne doğal bir estetik kazandırma özelliği ile daha sık tercih edilir. En sağlıklı ve özel kuksa bardaklar bu ağaç çeşitlerinden elde edilir. Türkiye'de kuksa bardak yapımında genellikle şimşir ağaç tercih edilir.
Deterjan kullanımı tavsiye edilmez. Suyla içini yıkanıp kurulanarak temizlenebilir. Kapsamlı hijyen için ihtiyaç duyulduğunda yemek sodası kullanılabilir. Pürüzsüz yüzeyi ve gözeneklerin yağla doldurulmuş olması kolay temizlenmesini sağlar.
Wood Balm Doğal Yağ Ahşap Kuksa Bakım Kremi Cilası 70 gr 70 gr Kullanıma hazır. Pamuklu bir bez ile tozu alınmış ahşap üzerine uygulanır. Tamamen doğal malzemeden imal edilmiştir.
NiteliklerSert Ve Yağlı Ağaç grubuna Girer Yerli Zeytin Değildir.İthal Zeytin Ağacıdır.Yağlı Dokusu Sayesinde İşleme Kolaylıgı Sağlar Makina Yardımı Olmadan El İle Oyması Zordur Yağ Veya Vernik Olduktan Sonra Rengi Koyulaşır Kuksa Yapımında Kullanımı Uygundur.
İlgili 17 soru bulundu
"Nedir bu sebepler, biz neden kuksa alalım diyorsanız?" buyrun .. Ahşabın yalıtkan özelliği sayesinde içeceklerin sıcaklığını korumasını sağlar. Sıcak içecekler daha uzun süre sıcak, soğuk içecekler daha uzun süre soğuk kalır. Tutuşta ağırlığı dengeleyerek bileği yormaz.
Kar ve yağmur biçimindeki yağışı ağaçlar; yaprakları, dalları, gövdesi ve kökleri ile tutarak, sellerin, taşkınların olmasını önler. Ayrıca yeraltı sularının oluşmasına yardım eder. Ormanlar barajların ekonomik ömrünü uzatır, doğal afetleri önler, ülke ekonomisine katkıda bulunur.
Pürüzsüz yüzeyi ve doğal kaplaması sayesinde kolay temizlenir. Ilık su ile yıkanıp silinerek kolayca temizlenebilir. Deterjanla yıkamayı gerektirmez . Detaylı temizlik için Karbonatlı su (yemek sodası) kullanılabilir.
Kuksanız kendi tasarımımızdır. ağaç seçimi kuksa yapımında çok önemlidir, doğru ağaç seçildikten sonra çatlama ve sızdırma yapmayacak şekilde ağaç el yordamı ile son haline getirilir. Kuksa için ceviz ağacı,ıhlamur ağacı,dut ağacı bizim en uygun gördüğümüz ağaçlardır.
Kuksa birçok ağaç türünden yapılabilir. Fakat her ağaçtan kuksa yapılmaz… Kolay işlenmesi açısından Huş Ağacı tercih edilir. Özellikle Huş ağaçlarının üzerinde oluşan tümörlü bölge bardak yapmak için gayet uygundur.
Nedir Bu Kuksa? Isıya ve sıvıya dayanıklı tek parçadan oyulan “Kuksa ahşap bardakların” İsmi İskandinav kökenli ''guksi '' sözcüğünden gelmesinin yanında ahşap bardaklar birçok farklı kültürde farklı isimlerle anılmıştır. Kültürümüzde de uzun zamandır "Çamçak" adıyla bilinir.
Wood Balm Doğal Yağ Ahşap Kuksa Bakım Kremi Cilası 100 ml
Ahşaptan yapılmış gıda ile temas eden tüm ürünlerinizde (kuksa, kesme tahtası, kaşık, kase vb) güvenle kullanabilirsiniz. Bakım kremi, ahşabın içine işler, desenlerini ortaya çıkartır, ahşabı bakterilere karşı korur ve içine sıvı almasını engeller.
Kuksa Hangi Ağaçtan Yapılır? Birçok ağaçtan yapılabiliyor olmasına rağmen en iyi seçim Huş Ağacı'nın üzerindeki “tümör” dediğimiz özel bir bölüm. Ağaç tümörü; ağacın yapısının dışında bir tümör gibi gelişen ayrı bir parça. Hem çok daha sağlam, hem de üzerindeki şekiller sebebi ile daha estetik oluyor.
Balsa Ağacı
En sağlam ağaç sıralaması yapıldığı zaman balsa ilk sırada yer almaktadır. Güney Amerika'da yetişen bu ağaç bol yağışlı bölgelerde kolaylıkla yetişmektedir. Bunun yanı sıra sıcak iklimlerde de balsa ağacının yetişme ihtimali daha yüksektir.
NOT: Balsa ağacının dünyanın en sağlam ağacı olmasının bir çok sebebi vardır. Yapılan ölçümlere bağlı olarak; sertlik, bükülebilme ve sıkıştırılabilme kategorilerinde en sağlam ağaç olarak belirlenmiştir. Balsa ağacı; meşe ağacı ve çam ağacından bile daha dayanıklıdır.
Dut ağaçlarının ihtiyaç duyduğu su miktarı ağaçların bulunduğu bahçenin toprak yapısına göre değişir. Verimli topraklarda 10 gün aralıklarla, killi topraklarda ise 15 gün aralıklarla sulama ister. %65–80 civarında bir atmosferik nem oranı, dutun yetişmesi için idealdir.
Kış mevsimi dut ağaçlarını budamak için en uygun olan zaman olmaktadır. Bu ağaçtan alınan verimin fazla olması için budama işinin doğru yapılması gerekmektedir. Dut ağaçları budanırken sert kesimlerin yapılmamasına dikkat etmek gerekmektedir. Böylece obur sürgün oluşumunun önüne geçilmesi mümkün olmaktadır.
Ülkemizde doğal olarak yetişmekte olan bir meyve ağacıdır. Kurak, verimiz araziler, soğuk hava şartları, tuzlu su gibi çeşitli etkilere karşı dayanımı fazladır. Dayanıklı ve sarı renkli odunu sayesinde mobilyacılık alanında, bazı formları ile süs ağacı olarak ve bunun yanında müzik aletleri yapımında kullanılmaktadır.
Afrodit Oyma Havan
Zeytin ağaçları gençleştirme amacıyla periyodik olarak budanır. Budanan dallar ağırlıklı olarak yakacak olarak kullanılır. Ürünlerimiz bu mucize ağacın dallarının uzun yıllar sizinle yaşaması için tasarlanır ve üretilir. Zeytin ağacı antibakteriyel özelliği nedeniyle servis ve sunum için idealdir.
Ağaç türlerimiz arasında; 5.886.195 Ha. alan ile ilk sırada bulunmaktadır. Ormanlarımız 42 Milyon Ton Oksijen Üretiyor. Temiz bir Nefes Herkesin Hakkı diye Gözümüz gibi Baktığımız Ormanlar, Sizler için Her Yıl 42 Milyon Tondan Fazla Oksijen Üretiyor.
22 – Ağaçlar depremden korur
Ağaç kökleri toprağın metrelerce altına uzanır ve toprağı bir arada tutar. Yerleşim yerlerine yakın dikilen ağaçlar toprağı tutarak depremin oluşturacağı hasarı azaltır.
5. Balsa Ağacı Dünyadaki en sağlam ağaçlar arasında bulunan Balsa ağacı, Orta ve Güney Amerika'da yetişen bir ağaçtır. Balsa sağlam ve dayanıklı olmasına rağmen kolay bir şekilde işlenebilen bir ağaçtır.
Isı artması ve düşmesi, ahşapta nem değişimlerine neden olur. Bu değişimler ahşabın mekanik direncini bozar. Ahşap neme maruz kalırsa şişer, kuruyunca büzüşür, fazla kuruysa çatlar ve nem oranı çok fazla olursa çürümeler başlar.
Mantar ve böcek yüzünden ağaçta oluşan çürük kısımlara 'Kovuk' deniyor.
Bardak yapımında hemen her türlü ağaç kullanılabilir ancak bazı ağaçların sertliği, mukavemeti, güzel kokuları ve barındırdığı reçineleri bardak yapımında özellikle tercih edilmelerini sağlar. Özellikle çam ve bilhassa çıra kısmınsan üretilen bardaklar son derece güzel kokarlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri