İthal Maun Ağacıdır. Kırmızımtrak Kahverengi Dokusu Sayesinde Görüntü Ahenki Sağlar Makina ve iskarpela Yardımı Olmadan El İle Oyması Zordur Yağ Veya Vernik Olduktan Sonra Rengi Koyulaşır Kuksa Yapımında Kullanımı Uygundur.
Bardağın üretiminde kullanılan ağaç türleri; Ayous, sapelli, maun, Amerikan ceviz, makore, şimşir ağacı ve huş ağacıdır. Bardağın tasarlanmasında, kuksa ağacı olarak da adlandırılan, huş ağacının tercih edilmesi ürünün yapımında kullanılabilecek en uygun ağaç çeşididir.
"Nedir bu sebepler, biz neden kuksa alalım diyorsanız?" buyrun .. Ahşabın yalıtkan özelliği sayesinde içeceklerin sıcaklığını korumasını sağlar. Sıcak içecekler daha uzun süre sıcak, soğuk içecekler daha uzun süre soğuk kalır. Tutuşta ağırlığı dengeleyerek bileği yormaz.
Sık bakım gerektirmez ancak uzun süre kullanıldıktan sonra ihtiyaç duyulması durumunda ince zımpara ile içi zımparalanıp bitkisel yağlar ile yağlanabilir. Görseller lazer kazıma ile işlendiği için yıkama ya da hafif sürtünmelere dayanıklıdır. Çatlamaya ve Sızdırmaya dayanıklı ve 2 yıl Garantilidir.
Kuksa birçok ağaç türünden yapılabilir. Fakat her ağaçtan kuksa yapılmaz… Kolay işlenmesi açısından Huş Ağacı tercih edilir. Özellikle Huş ağaçlarının üzerinde oluşan tümörlü bölge bardak yapmak için gayet uygundur.
İlgili 35 soru bulundu
Ahşabın yalıtkan özelliği sayesinde içeceklerin sıcaklığını korumasını sağlar. Sıcak içecekler daha uzun süre sıcak , soğuk içecekler daha uzun süre soğuk kalır. Kuksanın uzun ömürlü ve sağlıklı bir ürün olmasının yanında bir çok avantajı gittikçe artan popülerliğinin sebebidir.
Wood Balm Doğal Yağ Ahşap Kuksa Bakım Kremi Cilası 70 gr 70 gr Kullanıma hazır. Pamuklu bir bez ile tozu alınmış ahşap üzerine uygulanır. Tamamen doğal malzemeden imal edilmiştir. Zeytinyağı, balmumu ve çam terebentin den imal edilmiştir.
Pürüzsüz yüzeyi ve doğal kaplaması sayesinde kolay temizlenir. Ilık su ile yıkanıp silinerek kolayca temizlenebilir. Deterjanla yıkamayı gerektirmez . Detaylı temizlik için Karbonatlı su (yemek sodası) kullanılabilir.
Kuksanız kendi tasarımımızdır. ağaç seçimi kuksa yapımında çok önemlidir, doğru ağaç seçildikten sonra çatlama ve sızdırma yapmayacak şekilde ağaç el yordamı ile son haline getirilir. Kuksa için ceviz ağacı,ıhlamur ağacı,dut ağacı bizim en uygun gördüğümüz ağaçlardır.
Nedir Bu Kuksa? Isıya ve sıvıya dayanıklı tek parçadan oyulan “Kuksa ahşap bardakların” İsmi İskandinav kökenli ''guksi '' sözcüğünden gelmesinin yanında ahşap bardaklar birçok farklı kültürde farklı isimlerle anılmıştır. Kültürümüzde de uzun zamandır "Çamçak" adıyla bilinir.
Isı artması ve düşmesi, ahşapta nem değişimlerine neden olur. Bu değişimler ahşabın mekanik direncini bozar. Ahşap neme maruz kalırsa şişer, kuruyunca büzüşür, fazla kuruysa çatlar ve nem oranı çok fazla olursa çürümeler başlar.
Mantar ve böcek yüzünden ağaçta oluşan çürük kısımlara 'Kovuk' deniyor.
NOT: Balsa ağacının dünyanın en sağlam ağacı olmasının bir çok sebebi vardır. Yapılan ölçümlere bağlı olarak; sertlik, bükülebilme ve sıkıştırılabilme kategorilerinde en sağlam ağaç olarak belirlenmiştir. Balsa ağacı; meşe ağacı ve çam ağacından bile daha dayanıklıdır.
Kaşığın Yapılışı ve Kullanılan Âletler: Kaşık, şimşir, karaağaç, armut, fedil ağacı (dağan ağacı), meşe, ardıç, gürgen, hatta çamdan olmak üzere hemen her tür ağaçtan yapılmaktadır.
Dayanıklı odun yapısı sayesinde kerestesi mobilya sektöründe kullanılır. Çam ağacının kendi ürettiği reçinesinden çam sakızı üretilmektedir. Çam sakızı tatlılarda sevilen bir aroma sağlar.
Kış mevsimi dut ağaçlarını budamak için en uygun olan zaman olmaktadır. Bu ağaçtan alınan verimin fazla olması için budama işinin doğru yapılması gerekmektedir. Dut ağaçları budanırken sert kesimlerin yapılmamasına dikkat etmek gerekmektedir. Böylece obur sürgün oluşumunun önüne geçilmesi mümkün olmaktadır.
Dut Hangi Bölgede Yetişir? Dutun anavatanı Çin'dir. Özellikle Güney Asya ve Avrupa ülkelerinde sık sık yetiştirilen bir meyvedir. Ülkemizde dut üretimi en çok Akdeniz ve Doğu Anadolu Bölgesi'nde yapılır.
Dut ağaçlarının ihtiyaç duyduğu su miktarı ağaçların bulunduğu bahçenin toprak yapısına göre değişir. Verimli topraklarda 10 gün aralıklarla, killi topraklarda ise 15 gün aralıklarla sulama ister. %65–80 civarında bir atmosferik nem oranı, dutun yetişmesi için idealdir.
Beyaz Sirke: Kireç ve su lekelerini çözmekte oldukça etkilidir. Bardağın içine yarım su bardağı beyaz sirke ekleyip, üstünü sıcak suyla doldurarak birkaç saat bekletmek ve sonra iyice durulamak yeterlidir.
Suları sert olan bir bölgede yaşıyorsanız bulaşık makinenizde kireç kalıntıları ile karşılaşmış olabilirsiniz. Bu kalıntılar bardaklarınıza ve tabaklarınıza yapışarak puslu bir görünüme neden olabilirler. Neyse ki bardaklarınızdaki kireç kalıntıları temizlenebilir ve kolaylıkla önlenebilirler.
1- Her kullanımda ahşap ürününüzü sünger kullanarak ılık su ve sabun ile siliniz. Ayrıca ahşap üzerindeki kimyasal temizleyici artıklarını temiz su ve sünger ile iyice durulayınız. Ahşap ürününüzü bulaşık makinasına kesinlikle koymayınız ve suya batırıp bekletmeyiniz.
Ahşaptan yapılmış gıda ile temas eden tüm ürünlerinizde (kuksa, kesme tahtası, kaşık, kase vb) güvenle kullanabilirsiniz. Bakım kremi, ahşabın içine işler, desenlerini ortaya çıkartır, ahşabı bakterilere karşı korur ve içine sıvı almasını engeller. Kaynar su ile kullanımlarda etkisi düşüktür.
SAE derecesi 10, 20, 30, 40, 50 olan yağları yaz aylarında kullanabilirsiniz. Kış aylarında kullanılan yağlar ise SAE 5W, SAE 10W, SAE15W olarak bilinir. Buradaki W harfi de İngilizce'de Winter anlamına gelen kış kelimesi ile alakalıdır. SAE 10W-40, SAE 15W-50, SAE 15W–50 yağları ise dört mevsim kullanılabilir.
Genel olarak, kış aylarında daha düşük viskoziteli yağlar tercih edilir çünkü soğuk hava koşullarında daha iyi akış sağlarlar.
Suya Dayanıklı Ahşap Ürünler arasında beyaz meşe ve tik vardır. Bunlar ayrıca bükülmeye, çürümeye, çatlamaya veya bükülmeye karşı dayanıklı uzun ömürlü ağaçlardır. Bu yoğun ahşaplar çok fazla bakıma ihtiyaç duymaz ve çürümeyi, nemi ve böcekleri kovma konusunda doğal bir yeteneğe sahiptir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri