Kepçe kulak bandı, kepçe kulakların düzeltilmesine yardımcı olmak için tasarlanmış bir kafa bandı türüdür. Bu bant, yumuşak ve esnek bir malzemeden yapılır ve kulakları başa daha yakın tutmak için kulakların üzerine takılır.
Enfeksiyon riskini azaltır. Şişme veya morlukları azaltır. Ağrıyı minimum seviyeye indirir.
Kulaklar İçin özel geliştirilen hipoalerjenik yapışkan yüzeyi ile kulaklarınızı başınıza yakın tutar. Estetik olarak kulağının duruşundan memnun olmayan her yetişkin kullanabilir. Tende iz bırakmaz. Uygulama öncesinde kulağınızın arkasını ve başınızın cildini iyice temizlemelisiniz ve kurutmalısınız.
Ameliyat sonrası hasta, yaşına bağlı olarak bir hafta sonrası iyileşebilir ve hastayı çok fazla zorlayan bir ağrı, sızı görülmez. Ağrı şiddeti içerisinde doktorunuz tarafından verilen ilaçlar aksatılmadan alınmalıdır. Kepçe Kulak Ameliyatı sonrası takılan bandaj 2 – 3 gün durabilir.
Kepçe kulak sorunu ameliyatsız olarak tedavi edilememektedir. Kepçe kulağın tedavisi tıp literatüründe otoplasti olarak bilinen cerrahi yolla yapılmaktadır. Gereğinden fazla öne çıkan kulaklar görünüm olarak bozuk olduğu için kişileri rahatsız etmektedir.
İlgili 37 soru bulundu
Genel olarak pinnaplasty ameliyatından sonra kullanımı uygun olan kepçe kulak bandı medikal ürün kullanımı doktorlar tarafından önerilir ve birçok ecza markasında kolaylıkla bulunabilir.
Kepçe kulak sorunu özellikle çocukluk döneminde olumsuz izler bırakabildiği için vakit kaybetmeden müdahale edilmesi gereken önemli bir sorundur. Bir bireyin kulak gelişimi 6 yaşına geldiğinde yaklaşık %90 oranında tamamlanmış olur.
Kepçe kulak bandı işe yarar mı? Bebeklerde ilk altı ayda doktor tavsiyesi ile kepçe kulak bantları uygulanmaktadır. Yetişkin bireylerde kepçe kulak tedavisi için bant ya da bandaj kullanmak tedavi edici bir uygulama değildir. Kepçe kulak bozukluğu yetişkinlerde otoplasti uygulanarak düzeltilmektedir.
Bebekler İçin Kepçe Kulak Bandı
Kulak kıkırdak yapıları oldukça yumuşak bir yapıya sahip olduğu için bebekken kulakta yer alan kepçelik kulak bandı yardımı ile de giderilebilir. Yeni doğmuş olan bebekler ile 3 aşına kadar olan çocuklar kulak bandı kullanımı sağlayabilir.
Kepçe kulak problemi, yalnızca estetik bir problem oluşturduğu ve kulakta işlevsel bir soruna yol açmadığı için estetik operasyonlar arasında yer alır. Ülkemizde sağlık sigortası estetik operasyonları karşılamaz. Bu nedenle kepçe kulak ameliyatı devlet hastanesinde yapılsa dahi ücret ödemek gerekir.
Normal şatlarda bir kulak 6,5 cm uzunluk ve 3,5 cm genişliğe sahiptir. Kulak ile kafa bölgesi arasında bulunan açı ise normal şartlarda 30 derecelik bir açıdır. Verilen bu değerler ile kıyaslandığında daha büyük açılar ortaya çıkıyor olması kepçe kulak sorunu ile karşı karşıya olunduğunu gösterir.
Kepçe kulak ameliyatı her yaşta yapılabilir. Ancak erken yapılması daha avantajlıdır. Kıkırdak gelişiminin tamamlanmaya başlandığı 4-5 yaşlarından itibaren ameliyat yapılabilir. İple yapılan yöntemde 1 yaşından itibaren uygulamak mümkündür.
EARLAP'ın tamamen temiz ve tüysüz cilde uygulanması önemlidir. Vücut ısınızla etkili hale gelmesi için 2 dakika bekleyin. Kulağınızı en az 180 saniye boyunca başınıza bastırın, bastırma esnasında elinizi mümkün olduğunca hareket ettirmeyin.
En iyi tedavi aileleri tarafından kepçe kulak tespit edilen bebeklerde doğumdan 2-3 hafta sonra devamlı olarak fakat doktor kontrolünde kulaklara bir elastik bandajın bir kaç ay süre ile uygulanmasıdır. Sonuç genellikle başarılı olur ve ilerde ameliyat gerek kalmaz.
Psikolojik sorunlara yol açabilen kepçe kulak, modern tıp sayesinde ameliyat gerekmeden düzeltilebilmektedir. Ayrıca doğumdan sonraki ilk ay tanı konursa tedavi de hemen başlatılabilmektedir.
Bu bant, yumuşak ve esnek bir malzemeden yapılır ve kulakları başa daha yakın tutmak için kulakların üzerine takılır. Kepçe kulak bandı, kulaklara hafif bir basınç uygulayarak çalışır; bu da kıkırdağın yeniden şekillendirilmesine ve kulakların daha doğal bir pozisyonda tutulmasına yardımcı olur.
Kepçe kulak genetik mi? Kepçe kulak; sonradan var olan bir durum değildir, anne ve babanın genleri ile beraber çocuğa da geçmektedir.
Tıp dilinde ise Makrotia şeklinde tanımlaması yapılıyor. Kepçe kulak, gözle görülür biçimde kulak kepçesinin büyük olması olarak tanımlanabilir. Genel olarak kulak kıkırdaklarında oluşan gevşeklikten oluşur. Bunun yanı sıra kulak kıvrımlarının yetersiz olması da bu rahatsızlığın en büyük sebepleri arasında sayılabilir.
Bu sebeple, adaylarla ilgili yeni bir yönerge yayımlanmadığı müddetçe kepçe kulak ameliyatının polisliğe engel olduğunu söyleyemeyiz.
BabyJem kepçe kulak önleyici ve uyku bandı ,bebeğinizin henüz kıkırdak halinde olan kulaklarının kıvrılıp yanlış şekillenmesini engellemeye yardımcı olacaktır. Yeni doğandan itibaren ilk 3 ayda kullanılmaya başlanıp 1 yaşa kadar kullanılabilir.
İple kepçe kulak estetiği ameliyatsız bir işlemdir. Kulak arkasına iğne yardımıyla ipler yerleştirildiği için kesiye gerek yoktur. 15- 20 dakikalık bir işlem sonrası hastanın kulak yağısı değiştirilebilmektedir. Aynı zamanda iyileşme süresi de hızlıdır ve bireyler normal yaşamlarına aynı gün devam edebilirler.
Biz de yenidoğan döneminde masaj ve bantlamayı önermekteyiz. İlerleyen aylarda kulak kıkırdağının sertleşmesiyle bantlama ve masaja karşı dirençli hale gelir ve bu tedaviler kullanılmaz. Yaşamın ilk birkaç ay sonrasında muayeneye gelen hastalar için cerrahi önerilmektedir. Kepçe Kulak Ameliyatı Ne Zaman Yapılır ?
Otoplasti İstanbul fiyatları baz alındığından ortalama bir kepçe kulak estetiği fiyatı 25 bin TL ile 50 bin TL arasında tamamlanmaktadır.
Bu durumu düzeltecek olan estetik cerrahlar ve kulak burun boğaz uzmanları tarafından ele alınır. Tıp biliminde otoplasti olarak da bilinen kulak estetiği halk arasında kepçe kulak ameliyatı olarak da biliniyor.
Kepçe kulak küçültme ameliyatı olmanın dezavantajları, nadir de olsa bulanabilir. Bunlar arasında; genel anesteziye bağlı riskler, enfeksiyon, kanama, yara izleri ve kulaklarda asimetri gibi estetik sonuçların oluşması gibi riskler yer alabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri