B. Soğuk Servis Edilen İzmir Kumrusu Üretimi: İzmir Kumru ekmeği iki parçaya bölünmeden ortadan ikiye kesilir. İçerisine İzmir veya Bergama Tulum Peyniri, 2-3 dilim domates ve yarım veya 1 tam yeşilbiber ilave edilir ve servise sunulur.
Sucuk, salam, sosis, kaşar peyniri, karper peynir, tereyağı, ketçap, mayonez içeren ekmek arası bu kumru yemek tarifi, yanında bol yeşillikli bir salatayla tüketilmeli.
Nohut mayalı olması da sandviç ekmeklerinden de jülyen şeklinde doğranmış sosis ve olmazsa olmaz diğer malzemelerin arz-ı endam ettiği ev yapımı kumru hazırlıyoruz.
Kumru, İzmir'e özgü coğrafi işaretli bir tür sandviçtir. Kumru simit hamuruna benzeyen az tuzlu bir hamurdan üretilir, susama batırılarak fırınlanır. Şekli kumru kuşunun gövdesini andırdığından bu ismi almıştır.
İlgili 28 soru bulundu
İlçenin isminin nereden geldiği konusunda çeşitli rivayetler bulunmasına rağmen , büyük çoğunluk Elekçi deresi kenarında yerleşmesinden dolayı verilen kumlu ismi zamanla halk arasında Kumru olarak anılmaya başlanmasından dolayı bu ismi aldığı konusunda fikir birliği içindedirler.
Kumrucu Hüseyin, İzmir'den başlayıp ünü tüm yurdu saran ve adına “Kumru” denen bir tür sandviçin mucidi.
Kumru içinde domates, biber ve peynir varsa bunları soğuk olarak tüketmek mümkündür. Ancak sucuk, kaşar ve sosis gibi malzemelerden yararlanılıyorsa o zaman pişirilmesi tavsiye edilir.
Kumrunun arasına ağırlıklı olarak salam, sosis, sucuk konur. Ancak sizler damak zevkinize göre içerisine turşu gibi malzemeler ekleyebilirsiniz. Kumrunun yanında içeceğiniz buz gibi bir ayran ya da ev yapımı şeftalili ice tea bu lezzeti ikiye katlayacaktır.
Kaşar peynirleri dilimleyin ve tavada eritin. Sandviç ekmeklerinin içini kızarttığınız etlerle doldurun. Üzerine erittiğiniz kaşar peynirini, domates dilimlerini ve kornişon turşuları yerleştirin. İsteğe göre ketçap, mayonez ve hardal ilavesiyle sıcak sıcak servis edin.
Sosis, jambon ve sucuğun müthiş birlikteliğinden doğan kumru tarifi ile hafta sonu kahvaltınıza lezzet katmaya ne dersiniz?
Yengen ya da karışık tost, ekmek dilimleri arasında birden fazla iç malzeme çeşidi konulan tost türüdür. Ekmeklerin arasına genellikle kaşar, sucuk ve domates dilimleri konularak yapılır. Turşu, mayonez, ketçap vb de eklenebilir.
Sosislerin üzerine ketçap ve mayonez sıkıyoruz ve kenara alıyoruz. Şimdide salam ve sucuğu pişirip ekmeğe ekliyoruz. Ardından peyniri tavaya atıp bir kısmını karamelize edip ekmeğe ekliyoruz. En son dilim dilim doğradığımız turşuları ekmeğe ekleyip ekmeği kapatıyoruz.
Dilimlediğimiz kaşarları tavada hafif kızartalım. Sandviç ekmeğimizin içine kaşar ve sosis karışımından koyalım. Yanında patates kızartması ile servis edelim.
Yaklaşık 150 yıldır İzmir'de üretilen ve İzmirliler tarafından hemen hemen her gün tüketilen kumru önceleri soğuk olarak hazırlanırken, 1940'lardan sonra sandviç gibi arasına sucuk, salam ve peynir konularak sıcak olarak da tüketilmeye başlanmıştır.
Kumrunun 100 gramında 311 kalori bulunmaktadır. Kumrunun 1 porsiyonu (300 gr, adet) 932 kaloridir. Kumrunun 100 gramı 27.11 gram karbonhidrat, 13.49 gram protein, 16.36 gram yağ, 1.87 gram lif içermektedir.
Hikayeye göre; yeni tanıştığı kız arkadaşını devamlı gittiği büfeye götüren adam, arkadaşının siparişini verirken yengen diyerek malzemelerin bol konulması işin kaş göz işareti yapmış. Siparişi alan kişi yemekleri getirdiğinde buyurun yengen diyerek servis etmiş. Sandviçin ismi bundan sonra yengen olarak kalmış.
Lavaşın arasına ilk önce sucuk, sosis, jambon, salam, közlenmiş biber daha sonra patates kızartması, 2 dilim cheddar ve kaşar ekliyoruz. Üzerine biraz ketçap ve mayonez ekledikten sonra bunu dürüm yapıyoruz. Diğer malzemeleri de başka dürümler yapıyoruz.
İzmir'de gevrek, boyoz, poğaça ve kumruya zam geldi. Zamdan sonra gevrek, sade boyoz, poğaça 10 TL, peynir domates ve biberli kumru ise 25 TL oldu.
Kumru, güvercingiller (Columbida) familyasından, genellikle güvercinlere göre daha küçük yapılı ve soluk renkli türlerin ortak adı.
kumrunun hakkının verildiği bir yer. çok fazla söze gerek yok. Izmir = kumru = Şevki = karışık sayasli. en kısa bu şekilde özetlenebilir. kumrunun hakkının verildiği bir yer. çok fazla söze gerek yok.
Kumru: Sübhâne Rabbiyyel-a'lâ.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri