Kumru, güvercingiller (Columbida) familyasından, genellikle güvercinlere göre daha küçük yapılı ve soluk renkli türlerin ortak adı. Kumru adının taksonomik bir değeri olmamakla birlikte genellikle Streptopelia cinsine ait türler için kullanılır.
Kumru kuşları, ince ve minik yapısı ile güvercinlerden tamamen farklı görünen bir kuş türüdür. İnce bir gaga yapısına sahiptir. Uzun ve yuvarlağa yakın bir kuyruk yapısı vardır. Genel olarak boyun ve sırt bölümleri daha çok mavi ve gri tonları arasındadır.
Genel olarak kumru iyiliğin simgesi olarak ifade edilir. Bununla beraber sadece iyilik değil aynı zamanda barışı temsil eden bir yapıya sahiptir. Yaşamın birçok farklı döneminde taşıdığı bu sembolize anlam ile birlikte kullanılmıştır.
Birbirlerini severek evlenen çiftlere "kumrular gibi" benzetmesi yapılır genelde. Bunun sebebi; kumrular, asla eş değiştirmezlermiş. Her ne şartta olursa olsun hiçbir kumru, hiçbir zaman başka bir kuşun yuvasına girmezmiş.
Mineral ve vitamin açısından zenginleşmiş yeşillikler kumruların en çok sevdiği besinler olarak yer alır. Ayrıca kumrulara verilen bitkiler bağışıklık sistemlerini güçlendirerek bağırsaklarının düzenli çalışmasına yardımcı olur. Kumrular otları sevdiği kadar mısır, kenevir ve buğday yemeyi de severler.
İlgili 27 soru bulundu
Ömürleri genellikle 1 yıldır. Dişi kumru yılda 2 defa yumurtluyor. Yavrular yumurtadan çıktıktan yaklaşık 18 gün sonra yuvadan uçuyorlar. Anne kumru, yavrularını "güvercin sütü" denilen bir salgıyla besliyor.
Büyüklerimizin eski hikayelerinde de bolca rastlayacağınız gibi evinize kumruların yuva yapması evinize uğur getirir. Onların yavrularını beslemeleri ve kısa sürede uçurmaları insanın içini ısıtan bir görüntüdür.
Rüyada kumrunun eve girmesi hayra yorulmaktadır. Rüya sahibinin üzüntülerinden kurtulacağı anlamına gelmektedir. Rüya sahibi hamile ise ve evine erkek bir kumru girmişse o kişinin erkek bir evlat doğuracağı anlamına gelmektedir. Rüyada ağaçta kumru görülmesi kişilerin evlat sahibi olacağı anlamına gelmektedir.
Hayır, uyumaz. Zihnimizdeki görüntü çok hoştur: küçük bir kuş, sabahın erken saatlerinde solucan toplamaktan yorulmuş, sıcacık küçük yuvasında ufak bir yapraktan örtüyü kaldırıyor ancak durum böyle değil.
Kumrular her yıl yavrulama dönemlerinde balkonlara, klimalara, saksılara, araba sileceklerinin arasına girip yuva kuruyor.
Kumru: Sübhâne Rabbiyyel-a'lâ.
Hayır, Kumru ismi Kuran-I Kerim'de geçmiyor.
Güvercin (özellikle kumru) saflık ve temizliğin sembolüdür. Nuh tufanından sonra toprağın kuruyup kurumadığını anlamak için güvercin gönderilmiştir.
Birbirini çok seven insanlar için kullanılan “kumru gibiler” deyimi işte bu sadık ve sevgi dolu kuşlardan kaynaklanıyor. Kumrular tek eşlidir ve eşlerden biri ölecek olursa geride kalan eş hayatını yalnız bir şekilde tamamlar. Erkek ve dişiler kuluçka ve yavru bakımında da iş bölümü yaparlar.
Kumru, güvercingiller (Columbida) familyasından, genellikle güvercinlere göre daha küçük yapılı ve soluk renkli türlerin ortak adı. Kumru adının taksonomik bir değeri olmamakla birlikte genellikle Streptopelia cinsine ait türler için kullanılır.
Eti yenen kuşlar: İğrenç olmayan, leş yemeyen, avını pençesiyle yakalamayan kuşlar yenir. Saksağan, kumru, bülbül, kanarya, muhabbet kuşu, keklik, sülün, bağırtlan kuşu, güvercin, bıldırcın, tarla kargası, tavus, kırlangıç, baykuş, papağan, turna, saka kuşu, çalı kuşu, ispinoz, serçe ve sığırcık gibi kuşlar helaldir.
Kumru, güvercin gibi kuşlar annenin kursaklarında ürettiği özel bir sıvıyla beslenir.
Kumrular genellikle güneş doğmaya yakın ötmeye başlarlar. Günün ilk ışıkları ile ötmeleri daha da çoğalmaktadır. Ancak bu, kuşların zaman zaman gece öttükleri de görülmektedir. Kumrular, güvercingiller familyasına ait olan bir kuş türüdür.
Özellikle uzun süre bir yere tünedilerse ayaklarının yorulma ihtimali yüksektir. Ayrıca gün içerisinde son derece aktif olan kuşlar, ayaklarını tırmanma ve nesneleri hareket ettirmek için de kullanırlar.
Siyah bir poşeti varsa çamaşır ipine yoksa da balkonda kuşların gelmesini engelleyecek bir yere asabilirsiniz. Poşeti şeriler halinde keserek de asabilirsiniz. Poşetin rüzgarda hareket etmesi kuşların balkona gelmesini ve balkona kuş yuvası yapmalarını engelleyecektir.
İlçenin isminin nereden geldiği konusunda çeşitli rivayetler bulunmasına rağmen , büyük çoğunluk Elekçi deresi kenarında yerleşmesinden dolayı verilen kumlu ismi zamanla halk arasında Kumru olarak anılmaya başlanmasından dolayı bu ismi aldığı konusunda fikir birliği içindedirler.
Kumru kuşunun ülkemizdeki en bilindik ismi Türk kumrusu olarak bilinmektedir. Hatta Türk kumrusu kuşuna gülen kumru da denmektedir. Bu çeşit Streptopelia senegalensis türü olarak da bilinmektedir. İşte ülkemizin gülen kumrusu İstanbul ve Trakya taraflarında yaşamaktadır.
Genellikle haşere kuşu olarak bilinen kumru ve güvercin kuşları pencere önlerinize gelerek yuvalama,tüneme vb kuş problemleri yaratmaktadır. Plastik kuşkonmaz ile önlem aldığınız takdirde kuş probleminizi tamamen ortadan kaldırmış olursunuz. Yaklaşık 1 pencere için 3 adet ürün gitmektedir.
Yumurtada, yavru kumru oluşmaya başlamışsa bile, devamı gelmeyecek. Çünkü artık yumurta soğudu. Yani, yumurtadan yavru kumru çıkmayacak. O yumurta zamanla bozulup, çürüyüp gidecek!
Kumru beslemek biraz zordur, açıkçası eve alırsanız biraz fazla kaka yapabilir veya tüy dökebilir onun dışında almanızda sıkıntı yok.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri