Kunduz kelimesinin Türk dil kurumuna göre sahip olduğu anlam ise kemirgenlerden, kuyruğu geniş ve yassı, art ayak parmaklarının arası perdeli, ağaçları kemirerek beslenen, su kıyılarında yaşayan, yuvalar ve su setleri kuran, postu değerli bir hayvan, kastor olarak ifade edilmiştir.
Kunduz, kunduzgiller (Castoridae) familyasından Castor cinsini oluşturan ağaçları kemirerek beslenen, su kıyılarında yaşayan kemiricilerin ortak adıdır. Yaşayan iki türü vardır: Eski Dünya kunduzu (C. fiber) ile Yeni Dünya kunduzu (C. canadensis).
Daha çok kayın, kavak ve kızılağaç gibi yumuşak oduna sahip ağaçların bulunduğu suların civarında yaşar, suyun sakin ve yavaş aktığı yerleri tercih ederler.
Kunduz: Almanya'da yaşayan kunduz sayısı günümüzde 25.000'e ulaştı.
Daha çok Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde sulak alanlarda yaşayan kunduzlar, günümüzde az sayıda olmakla birlikte görülmektedir. Kürkleri için avlanan hayvanlardan biri olan su maymunları bataklık alanlarda yaşarlar.
İlgili 37 soru bulundu
Başar Başaran, Melih Şener ve Barış Bilgiç tarafından kurulan Kunduz, başta sınava hazırlananlar olmak üzere tüm öğrencilerin soru çözmelerine yardımcı olmak için geliştirildi. Başarılı mobil eğitim platformunun, Ağustos 2019'da 1 milyon dolar ARR'e ulaştığını sizlerle paylaşmıştık.
Geçmişte sadece Türkiye'de yaşayan Anadolu Parsı ile Anadolu topraklarında görülen Asya fili, yabani sığır, yaban eşeği, aslan, çita, kunduz, kaplan ve yılanboyun kuşunun ülkemizdeki nesilleri tamamen tükenmiştir.
Eski Dünya Kunduzu
Eskiden Avrupa'nın tamamından Orta Asya'ya kadar uzanan geniş bir coğrafyada bulunurken Türkiye'de herhangi bir önlem alınmamasından dolayı soyunun tükendiği düşünülmektedir.
Kunduzların barajın içine açtıkları tüneller yuva ile çıkış arasındaki bağlantıyı sağlar. Suyun derinliği ve akış hızı çok önemlidir. Kunduzlar derinliği bir metrenin altında olan sularda baraj inşa eder. Daha derin sularda ise suyun dibine temas etmeyen yuvalar yaparlar.
Genelde besin maddeleri ağaç dallarıdır. Kunduzlar bu ağaç dallarını kemiriyorlar. Midelerindeki bezler bir çeşit salgı salgılıyor ve lifli besinleri parçalamalarını sağlıyor. Kunduzlar sonbahara doğru ev yapmak zorundalar.
Dünyada nesli tükenmek üzere olan hayvanlardan biri de kunduzlardır. Araştırmacılar, kunduzların nesille- rinin tükendiği bölgelerde yeniden yetiştirilmesi için çalışmalar yapmaktadırlar.
Kunduz kelimesi uyanık olan kişileri ifade etmek için kullanılmaktadır. Kunduzlar ve tilkiler özellikleri bakımından benzerlik göstermektedir. Bir kişinin kişilik özellikleri hakkında betimleme yapmak istendiği zaman kunduz kelimesi kullanılmaktadır.
NESLİ tükenen hayvanlar arasında Asya fili, yabani sığır, yabaneşeği, aslan, çita, kunduz bulunuyor. Nesli tükenmek üzere olanlar arasında ise Anadolu parsı, Dorcas ceylanı, kaplan, Akdeniz foku, alageyik, yabankoyunu, ceylan, karaca, çizgili sırtlan ve kirpi fare...
Bir anda saldıran geçen kunduz, balıkçının bacağını ısırdı ve atardamarını kopardı. Birçok yerinden ısırılan balıkçı, arkadaşlarının tüm çabalarına rağmen aşırı kan kaybı nedeniyle hayatını kaybetti. Uzmanlar, bu olayın çok nadir bir vaka olduğunu ancak kunduz saldırılarının geçmişte de yaşandığını belirtiyor.
Kunduzların boyu 1 metreye ulaşabilir. Ağırlıkları ise yaklaşık 60 kilo civarındadır. Genellikle ağaç kabukları, bitki ve köklerle beslenirler.
Öğrenmeyi kolaylaştırırken sınava hazırlık maliyetlerini düşüren platform, 2016 Ocak ayında üç Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi Başar Başaran, Melih Şener ve Barış Bilgiç tarafından kuruldu.
Ortalama 70 cm boyunda ve 30 kg ağırlığına sahip olan kunduzlar, kemirici memelilerdir. Topluluk halinde yaşayan bu canlılar, kemirerek devirdikleri ağaçlardan göl veya nehir üzerinde kendilerine yuvalar yaparak yaşarlar.
KUNDUZ temel olarak amfibi, zırhlı, paletli, 1 operatör ve 1 mürettebat ile kullanılan bir istihkâm iş makinesidir. İş makinesi olarak küreme, düzleme, taşıma ve kazıma operasyonlarını yapabilmektedir.
Kunduz Kurucu Ortağı Melih Şener: “Kunduz'u globale taşımak için doğru zaman”
Kunduzlar yuvalarını, yaptıkları barajın içine inşa eder. Yuva, su seviyesinin üzerinde olmasına rağmen yuvalarının girişi su altındadır. Böylece kendileri için tehlike oluşturan hayvanlardan korunabilirler. Kunduzların barajın içine açtıkları tüneller yuva ile çıkış arasındaki bağlantıyı sağlar.
Yy başlarına kadar doğal olarak yaşamışlardır. Son kayıt 1879 da Güneydogu Anadolu'da Birecik'in güneyinde Avrupalı bir gezgine hediye edilmiştir. 2000 li yıllar içerisinde içerisinde Türkiye'de ortadan kaybolmuştur. Hatay'daki Amik Gölü'nde yaşayan yılanboyun isimli kuşun soyu, gölün kurutulmasıyla ülkemizde yok oldu.
Kunduz Boyo ormanın en çalışkan hayvanlarından biridir. Utangaç ve hamarattır, kendini tamamen işine adamıştır.
Türkiye'de Orta, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yaşadığı bilinen Asya aslanının Anadolu'da nesli tükenmiştir. Son olarak 13. yüzyılda Anadolu'da yaşadığı tahmin edilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri