Yoğun olarak ağız yaralarının tedavisi için kullanılan toz nöbet şekeri, dil üzerindeki uçuklara, aft ve yaralara iyi gelir.
Kaya (Nöbet) Şekerinin Faydaları
-Boğaz ağrısını geçirilmesinde etkilidir. -Ağız yaralarına iyi gelir. -Kansızlığa iyi gelir. -Göz sağlığını destekler.
Yaraya toz şekeri döküp üzerini sargı bezi ile kapatıyorsunuz. Toz şeker tanecikleri, bakterilerin çoğalmasına neden olan nemi emerek yaranın daha çabuk iyileşmesini sağlıyor.
Enerji verir. Düşük tansiyon problemini çözer. Doğal besin maddeleri ve mineraller içerir, bunlar da sağlık için çok yararlıdır. Beyin fonksiyonlarının çalışmasında yardım eder.
Özellikle hastalıkta retina üzerinde ciddi etkiler meydana gelir. Retinopati adı verilen bu durum, retinanın kan damarlarının hasar görmesiyle karakterizedir ve zaman içinde körlüğe yol açabilir. Şeker hastalığı gözü etkileme sürecinde, katarakt ve glokom gibi diğer göz hastalıklarının oluşma riski de artar.
İlgili 44 soru bulundu
Amerikan Kalp Birliği (AHA) ve Dünya Sağlık Organizasyonu (WHO) ise günde yaklaşık 25 gram (6 çay kaşığı), haftada da 175 gram (42 çay kaşığı) şekerden fazla şekeri asla tüketmememiz gerektiğini söylüyor.
Yemek yediğimizde basit şeker glikoz bağırsaklarımızdan emilerek kana karışır ve vücudumuzdaki bütün hücrelere dağıtılır. Nöron adı verilen yüz milyar adet sinir hücresi için tek besin kaynağını sağladığı için glikoz özellikle beyin açısından büyük önem taşır.
Küp şeker veya kesme şeker küçük küpler halinde preslenmiş beyaz şeker granülleridir. Genellikle bireyler tarafından içecekleri tatlandırmak için kullanılır.
Marketlerdeki fabrikasyon ürünlerde raf ömrünü uzatan, tat artıran rafine şeker morfin benzeri etki yaratarak bağımlılık yapar. Sadece 2 tane kesme şeker bile vücudun dengesini bozar ve bu durum saatlerce sürebilir. Şeker, insülin direncine yol açar. İnsülin direnci yağ depolamasına neden olan bir hormondur.
Diyabeti olan her kişide ayakta yara oluşabilir. Özellikle uzun süredir şeker hastalığı olan yaşlı erkeklerde, insülin kullanan hastalarda ve şeker hastalığına bağlı olarak böbrek, göz ve kalp hastalığı olan kişilerde ayakta yara oluşma riski daha fazladır.
Şekerin ciltte kolajen üretimini yavaşlatarak yenilenme sürecini sekteye uğratıyor ve böylece sarkmalar, kırışıklıklar oluşuyor. Cilt elastikiyetini ve yenilenme gücünü kaybettiğinden kırışıklıklar ve sarkmalar da kaçınılmaz oluyor. Bununla birlikte ciltteki sivilcelenmenin de şeker tüketimiyle ciddi bir ilgisi var.
Yoğun olarak ağız yaralarının tedavisi için kullanılan toz nöbet şekeri, dil üzerindeki uçuklara, aft ve yaralara iyi gelir. Doğal tedavi yöntemi olarak sıklıkla kullanılır.
Bal yara bölgesindeki ölü dokuda debridman etkisi oluşturarak ölü dokunun hızlı ve etkili bir şekilde uzaklaşmasını sağlamıştır. Ayrıca yara bölgesindeki rahatsız edici kokunun da kısa zamanda yok olmasını sağlamıştır. Balın yara bölgesindeki ödemi ve ampütasyon gereğini azalttığı belirlenmiştir.
Ağız yaralarıyla birlikte gelen pamukçuğu geçirmek için karbonata başvurabilirsin. Karbonatlı su ile günde 3-4 defa gargara yaparak iyileşmeyi hızlandırabilirsin. Tuzlu su ve soğuk su gargarası da ağız yaralarında başvurulan yöntemlerden. Eğer ağzında yara varsa sıcak içecek ve yiyeceklerden uzak durmalısın.
Sıcak içecek ve yiyeceklerden, baharatlı, tuzlu yiyeceklerden ve turunçgillerden kaçınılmalıdır. Tuzlu su ve soğuk su ile gargara yapılmalıdır. Meyve aromalı buzlu çubuklar ağızda yanık varsa faydalıdır. Karbonatlı su ile günde 3-4 defa gargara yapılması pamukçuk yaralarına iyi gelir.
Tip 2 Diyabet: Beyaz küp şekerin aşırı tüketimi, insülin direncini artırabilir ve tip 2 diyabet gelişimine katkıda bulunabilir. Kalp Sağlığı Sorunları: Aşırı küp şeker tüketimi, kalp hastalıkları riskini artırabilir. Yüksek şeker alımı, trigliserit seviyelerini yükseltebilir ve kan basıncını etkileyebilir.
Özellikle çay ve benzeri içecekler ile şeker çok fazla tüketilir. En çok da küp şeker daha pratik ve kolay kullanım nedeniyle değerlendirilmektedir. Özellikle çay 3 veya 4 bardak tüketildiği zaman antioksidan kaynağı olarak öne çıkar. Aynı zamanda hazmı kolaylaştırıcı bir yapıya sahiptir.
Hem obezitenin neden olduğu rahatsızlıklar hem de beyaz şekerin zararları, kan şekerinde bozulmalara, diyabete, hareketlerde zorlanmalar, bağışıklık sisteminin bozulması, hipertansiyona ve uyku problemleri gibi birçok hastalığa neden olmaktadır.
Öksürüğünüz kesilecektir. Havadaki polenden ya da sonbahar alerjisinden kaynaklanan bir gıcığınız varsa ağzınıza 2 adet küp şeker atın ve emin. Öksürüğünüz kısa sürede kesilecektir!
Özellikle küp şekerin zararları göz önünde bulundurulduğunda şekerin tüketiminin düşürülmesi kilo kazanımının önüne geçebilir. Küp şekerin zararları ise diş sağlığını olumsuz etkiler. Şeker alımının kısıtlanması diş çürümelerinin azalmasına ve genel anlamda daha sağlıklı bir ağız yapısına katkı sağlar.
Şekersiz beslenme, ödem olasılığını azaltabilir ve vücudun dengesini sağlayabilir. Şeker tüketimi bırakıldığında vücudumuz buna hızlı bir yanıt oluşturacak ve ödem şikayetleri azalacaktır. Yüksek şeker tüketimi, insülin dengesinde bozukluklara neden olur ve yüksek tansiyon, çarpıntı gibi şikayetlere yol açabilir.
Adet öncesi sendromu: Kadınların birçoğu normalde tatlı isteği duymazken regli öncesi yoğun bir şekilde tatlı tüketme ihtiyacı duyarlar. Bunun sebebi östrojen hormonunun bu dönemde azalmasıdır. Diyetisyen ile uygulanacak stratejilerle bu süreci atlatmak mümkündür.
Şeker, 'mutluluk hormonu' olarak bilinen serotonin hormonunun salgılanmasını tetiklediği için keyif verici özelliği kişilerde bağımlılık yaratabilir. Beyinde bağımlılık yaratan etkisi de içinde şeker olan besinler tüketilmediği zaman mutsuzlukla sonuçlanabilir.
Magnezyum içeriği yüksek besinler olan badem, fındık, fıstık, ceviz, kabak çekirdeği gibi kuru yemişler, kuru baklagiller, kakao, tam tahıllılar, yeşil yapraklı sebzelerin tüketimi de tatlı krizlerini azaltacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri