Yaz aylarında haftada iki, kış aylarında ise haftada bir sefer olmak üzere çiçeğinizi sulayabilirsiniz. Diğer taraftan güneş ihtiyacı da orta derecededir. Yani yoğun güneşten uzak tutup, fazla gölge olmayan bir yer, kurdele çiçeğiniz için harika olacaktır.
Sulama rutininizi toprağı kontrol ederek oluşturabilirsiniz. Toprak tamamen kuruduğunda su ihtiyacı oluşmuş demektir. Yaz ve kış mevsimlerinde bu sıklık değişiklik gösterebilir. Yaz aylarında çok fazla suya ihtiyaç duyabileceği gibi kışın bitkiye verdiğiniz su miktarı azaltılmalıdır.
Oldukça dayanıklı ve her ortamda yetiştirilebilen kurdele çiçeği havadaki formaldehit, ksilen ve karbonmonoksiti temizler.
Su kadar ışık da bir bitkinin ömrü için çok önemlidir. Çiçeklerinizi evinizin gün ışığı alan bölgelerine yerleştirin. Türlerine göre, direk güneş ışığına ya da gölgeye ihtiyaç duyarlar. Eğer az ışık isteyen çiçekleri direk güneş ışığı alan yerlere koyarsanız, yaprakları kararmaya başlar.
Kurdele çiçeğinin saksı değiştirme işlemi, çiçeğin köklerinin drenaj deliklerinden çıktığı zaman yapılır. Kurdele çiçeği saksı değişimi için ideal zaman ilkbahar mevsimidir.
İlgili 37 soru bulundu
Genel olarak, bitkilerinizin saksı değişimi için en iyi zaman, bitkinin aktif büyümede olduğu ilkbahar ve yaz aylarıdır. Sonbahar da ekim için iyi bir zamandır, ancak bitkiyi kışa getirmeden en az üç ila dört hafta önce saksı değişimi yapmaya çalışın.
Bulunduğu ortama şans ve para getirdiğine inanılan Crassula çiçeği, halk arasında genellikle para çiçeği ve bereket çiçeği isimleriyle bilinir. Ayrıca kimi yörelerde yeşim çiçeği ve mücevher çiçeği olarak da bilinir. İsminden de anlaşılacağı üzere, bu çiçeğin bulunduğu ortama şans ve para getireceğine inanılır.
Çiçek coşturan, bitkilerin ihtiyacı olan bitki besini takviyesini sağlayan gübredir. Günümüzde çiçekçilerde paketlenmiş, kullanıma hazır olarak satılan gübreler bulmak mümkün. Ancak dilerseniz evdeki besinleri de çiçek coşturan olarak kullanabilirsiniz.
Bitkilerin Sulama Zamanlaması ve Yöntemleri
Bitkilerin sabah saatlerinde nemlendirilmesi, yaprakların kurumasına ve çiçeklerin zarar görmesine engel olur. Ayrıca, sabah saatleri toprağın nemi daha iyi emmesini sağlar.
Kurdele Çiçeği (Chlorophytum):
Çok fazla sıcak ve soğuk hava sevmeyen, hem gölgeye hem de güneşe uyum sağlayabilmesi ile bakımı ve yetiştirmesi kolay olan kurdele çiçeği çok tercih edilen iç mekan bitkilerindendir. Böylelikle yatak odası bitkisi olması için harika bir seçenek oluşturuyor.
Toksik olmayan evinizde güvenli bir ortamı sağlayacak bir sürü türde mevcut tabiki. Kurdele Bitkisi(Spider Plant), Menekşe, Zebra sukulent (Haworthia), Mum çiçeği türleri (Hoya), aşk merdiveni toksik olmayan bitkiler arasında.
Nazarlık otu bitkisi, tohumu nazar ile ilişkilendirilmesinden ötürü bu otun taneleri ipliklere dizilir. Aynı zamanda boyama vb. başka süsleme işlerinde de üzerlik kullanılabilir. Yeşilimsi beyaz çiçekleri ile çekici bir görünüme sahip olan üzerlik bitkisi meyveli bir türdür.
YAZI BOYUTU. Formaldehitler, insan hayatının kalitesini düşüren, alerji, sinüzit ve horlama gibi daha pek çok rahatsızlığın ortaya çıkmasını sağlayan kimyasallardır. NASA'nın yaptığı araştırmalarda ise, evde bakımı yapılan kurdele çiçeği, havayı bu kimyasallardan temizlemektedir.
Doğal Parlatıcı
Daha iyi bir parlaklık elde edebilmek amacıyla yaprakları nazik bir biçimde silmek için sabunlu su ve sünger kullanılabilir. Aynı zamanda zeytinyağı kullanmayı da tercih edebilirsiniz. Her iki uygulama ile de yapraklarınız parlak bir görünüm alacaktır.
Solmuş ve ölmüş olan saksı bitkilerinizi canlandırmanın bir diğer yolu da buz ve sıcak su yöntemidir.Bitkinizin köklerine yeterli miktarda buz koyun. Daha sonra Buzların üzerine sıcak su dökün. Bu işlemi belirli aralıklarla tekrarlayarak kurumuş saksı çiçeklerinizi canlandırabilirsiniz.
Normal dönemlerde kullandıkları gübre ve sular bitkinin sıcaklığındaki pH düzeyini artırmaktadır. İşte bu sebepten dolayı en az üç ayda bir kez olmak üzere bir çay bu topraklarda kullanıldığında fayda sağlamaktadır.
Bir tane aspirin ve bir çorba kaşığı kuru mayayı bir litre suyla harmanlayın. Maya ve aspirin suda çözünmeye başlayınca çiçeklerinizi bu tarifle sulayın. Kısa bir sürenin ardından çiçeklerin adeta coşmuş olduğunu ve bol bol çiçeklendiğini göreceksiniz.
Hala gelişmekte olan ya da herhangi bir sebep ile zayıflayan çiçeklerde, pirinç suyu kuvvetli bir canlandırıcı görevini görür ve kimyasal olan gübrelere en iyi seçenektir. Bir bahçeniz var ise, sebzeniz için kuvvetli bir ekstra enerji kaynağı olarak da tercih edebilirsiniz.
Gülün, Hz. Peygamber'in sembolü olduğu, O'nun (s.a) yüzünün güzelliğini hatırlattığı, kabrinin “gül bahçesi”, insanlığa tebliğ ettiği Kur'ân-ı Kerim'in de “gül tohumları saçan” bir kitap olduğu ifade edilmiştir. Yine inanışa göre gülün, miraç gecesinde, O'nun terinden meydana geldiği şeklinde rivayetler vardır.
Bambu bitkisini evde bulundurursanız eğer evinizdeki negatif enerjiyi ortadan kaldırarak daha huzurlu bir yaşam ve daha huzurlu bir uyku çekebilirsiniz.
Evin Bereket Köşesi Neresi? Evin bereket köşesi, Feng Shui'de "Zenginlik ve Bolluk" alanı olarak bilinir ve genellikle evin güneydoğu köşesinde yer alır. Bu alan aynı zamanda "para alanı" olarak da adlandırılır ve finansal başarı, refah ve zenginlik ile ilişkilendirilir.
Eve Uğur Getiren Çiçekler
Karanfil, mimoza, şakayık, gül, orkide, krizantem ve tamamen yeşil görünüme sahip olan bitkiler bu türler içerisinde öncelikli sırada yer alır.
Orkide eve şans ve bereket getiren, özellikle dekorasyonlarda kullanılan en sevilen çiçekler arasındadır. Genellikle yeni iş tebriklerinde ya da diğer özel gün kutlamalarında da orkide oldukça fazla tercih edilir. Orkide ayrıca saflığı, bereketi ve üretkenliğin de simgesidir.
Şans bitkisi ismiyle de anılan para çiçeği, özellikleri bakımından diğer bitkilerden ayrılmaktadır. Küçük bir ağaca benzeyen crassula ovata bitkisi, en popüler salon bitkileri arasında yer alır. Bu anavatanı, Güney Afrika'dır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri