Ayarlar'a gidin ve adınıza dokunun. Parola ve Güvenlik'e, ardından Hesap Kurtarma'ya dokunun. Hesap Kurtarma (veya Kurtarma Yardımı) bölümünde, Hesap Kurtarma Kişisi Ekle seçeneğine dokunup kimliğinizi Face ID veya Touch ID ile doğrulayın.
Hesap kurtarma nedir? Hesap kurtarma, parolanızı sıfırlamak için elinizde yeterli bilgi olmadığında Apple Kimliği hesabınıza yeniden erişebilmenizi sağlamak amacıyla tasarlanmış bir işlemdir. Güvenlik nedenleriyle, hesabınızı tekrar kullanabilmeniz için en az birkaç gün geçmesi gerekebilir.
İlgili 40 soru bulundu
iPhone, iPad veya iPod touch'ınızda
Ayarlar > [adınız] > Parola ve Güvenlik'e gidin. Apple Kimliği parolanızı girmeniz gerekebilir. Kurtarma Anahtarı'na dokunun. Kurtarma Anahtarı'nı açmak için sürgüyü kaydırın.
Uygulamaların tüm cihazlarda güncel olmasını sağlar. Bu durumda fotoğraf, dosya, not ve daha fazlasına diğer Apple cihazlarından kolayca erişmenize olanak sağlar. Ancak iCloud şifresinin unutulması halinde cihaz kilitlenebilir ve cihaza erişim yaşanır.
Aygıtınızı bağlı tutun ve kurtarma modu ekranı görünene kadar bekleyin: iPhone SE (2. nesil) dahil olmak üzere iPhone 8 veya sonraki modelleri: Sesi aç düğmesine kısaca basın. Sesi kıs düğmesine kısaca basın. Ardından, kurtarma modu ekranını görene kadar yan düğmeyi basılı tutun.
Apple logosunu görene kadar hem yan düğmeyi hem de sesi kıs düğmesini basılı tutun. iPhone'unuz açılmıyorsa donanımınızı kontrol etmek ve aygıtınızı şarj etmek için bu adımları izleyin. Bir saat kadar şarj etmeniz gerekebilir. Telefonunuz hâlâ açılmıyorsa Apple Destek bölümüne ulaşın.
Gerekirse Apple Destek uygulamasını App Store'dan indirebilirsiniz. Aşağı kaydırarak Destek Araçları'na gidin, ardından Parolayı Sıfırla'ya dokunun. "Farklı Bir Apple Kimliği" seçeneğine dokunun. Apple Kimliğinizi girin, İleri'ye dokunun ve ekrandaki yönergeleri izleyerek parolanızı sıfırlayın.
Apple Kimliğinizin kilitlendiğini veya etkisizleştirildiğini bildiren bir ileti alırsanız. Siz veya bir başkası parolanızı, güvenlik sorularınızı veya diğer hesap bilgilerinizi birçok kez yanlış girerse güvenliğinizi korumak için Apple Kimliğiniz otomatik olarak kilitlenir ve Apple servislerine giriş yapamazsınız.
Apple Kimliği hesap sayfanıza giriş yapın. Giriş yapamazsanız veya giriş yapmayı denediğinizde hesabın kilitlendiğini bildiren bir ileti alırsanız hesabınızı sıfırlamayı veya hesabın kilidini açmayı deneyin. Apple Kimliğinizin parolasını değiştirin ve güçlü bir parola belirleyin.
Tekrar denediğinizde parolanızı hatırlayamıyorsanız iPhone'unuzu kurtarma moduna almak için bir bilgisayar kullanın. Kurtarma modu, iPhone'u silmenize ve yeniden ayarlamanıza izin verir.
Hesap kurtarma kişileri, parolanızı veya aygıt parolanızı unutursanız ya da parolanız izniniz olmadan değiştirilirse hesabınıza erişmenize yardımcı olabilecek güvenilir kişilerdir.
Kurtarma kodları, diğer kimlik doğrulama yöntemlerinin kullanılamadığı durumlarda Shopify yöneticinize erişmenizi sağlar. Örneğin, mobil cihazınıza erişiminiz yoksa ve iki adımlı kimlik doğrulamayı etkinleştirdiyseniz kurtarma kodlarından birini kullanarak hesabınızda oturum açabilirsiniz.
Home tuşu ve güç tuşuna aynı anda basılı tutun. Ekran Apple logosu gelince tuşları bırakmayın. Kurtarma Modu (Recovery Mode) açılana kadar tuşlara basılı tutmaya devam edin. Kurtarma Modu'na girdiğiniz cihazlarınızı buradan sıfırlayarak kilitlenen telefonunuzu açabilir ve kullanmaya devam edebilirsiniz.
Yalnızca operatörünüz iPhone'unuzun kilidini açabilir. Operatörünüzle iletişim kurarak kilidi açmasını isteyin. Kilidi açma yetkisi gereksinimlerini karşılamanız gerekebilir. Operatörünüz kilidi açma isteğini gönderdikten sonra kilidin açılma süreci yedi gün kadar sürebilir.
Sesi aç düğmesine basıp hızla bırakın. Sesi kıs düğmesine basıp hızla bırakın. Yan düğmeyi basılı tutun. Apple logosu göründüğünde yan düğmeyi bırakın.
Kurtarma anahtarı, güvenli bir yerde tutmanız gereken rasgele oluşturulmuş 28 karakterli bir koddur. Kurtarma anahtarınızı girerek ya da Apple kimliğinizle daha önce giriş yapılmış başka bir aygıtı kullanarak hesap parolanızı sıfırlayabilirsiniz.
iOS 15 veya iPadOS 15 ya da sonraki bir sürüm yüklü iPhone, iPad veya iPod touch'ınızda. Ayarlar'a gidin ve adınıza dokunun. Parola ve Güvenlik > Hesap Kurtarma'ya dokunun.
Recovery menüsüne giriş Neredeyse her Android cihaz ortak olan tuş kombinasyonu ile bu menüye erişim sağlayabilirsiniz. Cihazınızı kapattıktan sonra Ses açma + Ana ekran tuşu + Güç tuşuna basılı tutarak telefonu açın. Açılış logosu görüldüğü anda güç tuşuna basmayı bırakın.
iCloud Kilitli Bir iPhone'un Kilidini Açmak Mümkün mü? Kesinlikle! iOS kullanıcıları, iCloud kilitli bir iPhone'un kilidini evlerinden kolayca açabilir. Apple Kimliğinizi hatırlıyorsanız, etkinleştirme kilidini kaldırmak için Apple Kimliğinizi ve parolanızı kullanabilirsiniz.
Apple kimliğinizi bulmanıza yardımcı olması için Apple Kimliği hesabı web sitesine de gidebilirsiniz. Apple kimliği hesabı web sitesine gidin, Giriş Yap'ı tıklayın, “Apple kimliğinizi veya parolanızı mı unuttunuz?” öğesini tıklayın ve ekrandaki yönergeleri izleyin.
Kilit açıldıktan sonra iTunes üzerinden cihazı sıfırlayıp, yeni yazılımını atıp yeni bir aygıt olarak ayarlamalısın yoksa tekrar etkinleştirme kilidi aktif olur. Şuan şifresini unuttuğun iCloud hesabını da girmemelisin zaten şifresini hatırlasan da.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri