Kurtarma modu, iPhone'u silmenize ve yeniden ayarlamanıza izin verir. iPhone'unuzu sildikten sonra verilerinizi ve ayarlarınızı bir yedeklemeden geri yükleyebilirsiniz. iPhone'unuzu yedeklemediyseniz yeni bir aygıt olarak ayarlayabilir ve ardından iCloud'daki tüm verilerinizi indirebilirsiniz.
Harici bir depolama aygıtından önyükleme yapmak için, fastboot işlemi için, ADB güncellemesi yapmak için, çekirdek dosya ve klasörlere erişmek için, özel testler ve düzenlemeler yapmak için de Android Recovery Mode kullanılır. Kısacası Android cihazla ilgili ince ayarlar kurtarma modu üzerinden yapılır.
Ana arayüze girmek için “iOS Sistem Kurtarma” ya tıklayın. İPhone sorunlarını düzeltmeye başlamak için “Başlat” düğmesine tıklayın. iOS Sistem Kurtarma, iPhone'unuzu kurtarma modunda otomatik olarak sıkışmış olarak tanıyacaktır. Ardından iPhone'u kurtarma modundan çıkarmak için “Onayla” ya tıklayın.
Recovery mode ses tuşları ve power tuşuna aynı anda bastığımızda aktif olur. Açılmayan telefon ve tabletlerde çok sık kullanılan kurtarma yöntemidir. Aynı zamanda unutulan ekran kilidi için de recovery mod aktif hale getirilerek resetleme işlemi sağlanır.
Kurtarma modu'nda genel olarak aşağıdaki seçenekler bulunur: SİSTEMİ ŞİMDİ YENİDEN BAŞLAT – Telefonu normal şekilde yeniden başlatır. ÖNYÜKLEYİCİYE YENİDEN BAŞLAT – Telefonu yeniden başlatır ve doğrudan Önyükleyici'ye açar.
İlgili 21 soru bulundu
Bilgisayar kapalı durumdayken klavyede F9 tuşunu basılı tutun ve aynı anda Güç tuşuna basın. Not: Bazı modeller, WinRE'ye F12 tuşu ile girebilir. F9 tuşu işe yaramazsa işlemleri tekrarlayın ve WinRE ortamına girmek için F9 yerine F12'ye basın.
Bilgisayarınızı Ayarlar'dan, oturum açma ekranından veya kurtarma sürücüsü ya da yükleme medyası kullanarak sıfırlayabilirsiniz. Başlangıç düğmesini ve ardından Ayarlar > Güncelleştirme ve Güvenlik > Kurtarma öğesini seçin.
Sistem Kurtarma Seçenekleri menüsü, Windows'u ciddi bir hatadan kurtarmanıza yardımcı olabilecek Başlangıç Onarma gibi çeşitli araçlar içerir. Bu araçlar grubu, bilgisayarınızın sabit diskinde ve Windows yükleme diskinde bulunur.
Veri kurtarma yazılımı veya dosya kurtarma programları kullanıcıların bozuk dosyayı, yanlışlıkla silinen verileri ve sabit sürücü arızasını kurtarmak için kullandıkları bir uygulamadır.
Reboot işlemleri, telefonların yeniden başlatılma durumudur. Telefonlarda yer alan sistemin yeniden başlatılması, reboot işlemidir. Reboto işlemi, telefonların kapanarak sıfırdan yeni olarak açılmasını ifade ediyor. Telefonlarda yeniden başlat işlemi yapılarak, reboot yapılabilir.
Aygıtınızı bağlı tutun ve kurtarma modu ekranı görünene kadar bekleyin: iPhone SE (2. nesil) dahil olmak üzere iPhone 8 veya sonraki modelleri: Sesi aç düğmesine kısaca basın. Sesi kıs düğmesine kısaca basın. Ardından, kurtarma modu ekranını görene kadar yan düğmeyi basılı tutun.
Kurtarma modu, iPhone'u silmenize ve yeniden ayarlamanıza izin verir. iPhone'unuzu sildikten sonra verilerinizi ve ayarlarınızı bir yedeklemeden geri yükleyebilirsiniz. iPhone'unuzu yedeklemediyseniz yeni bir aygıt olarak ayarlayabilir ve ardından iCloud'daki tüm verilerinizi indirebilirsiniz.
iPhone'unuzu Kurtarma Modunda geri yüklemek genellikle 15-30 dakika sürer. Ancak geri yüklediğiniz veriler büyükse daha uzun süre dayanmasını bekleyin.
Veri kurtarma veya Data recovery, cep telefonu, bilgisayar, notebook gibi ikincil depolama cihazlarındaki bilgilerin, herhangi bir nedenle bu bilgilere ulaşılamaması durumunda, bilgilerin yeniden ulaşılabilir hale getirilmesini, bir başka deyişle kaybolmuş bilgilerin geri getirilmesini ifade eder.
Deprem enkazı altında günlerce hayata tutunan ve kurtarılan bazı depremzedeler, kısa süre sonra vefat ediyor. Uzmanlar bu duruma "kurtarma ölümü" adını veriyor.
Bilgisayar'ı seçerek Bilgisayar'ı açın. Silinen veya değiştirilen dosya veya klasörü içeren klasöre gidin, sağ tıklayın ve ardından Önceki sürümleri geri yükle'yi seçin. Klasör bir sürücünün en üst düzeyindeyse (örneğin C:\ dizinindeyse), sürücüye sağ tıklayın ve ardından Önceki sürümleri geri yükle'yi seçin.
Veri kurtarma süreci standart bir değerlendirme süreci ile başlar. İşlem genellikle 24-48 saat kadar sürer ve tamamen ücretsizdir.
Genel olarak ortalama veri kurtarma fiyatları 500 – 900 TL temel orta seviye sorunlar yani disk algoritma ile veya diskin kendi imkanı ile kurtarılırsa olan ücrettir. 900 – 5000 TL ileri seviye sorunlar ücretidir. İleri seviye sorunlar okuyucu kafa değişmesi, motor arızası gibi fiziksel müdahale gerektiren sorunlardır.
Kurtarma işleminin tamamlanması 4-6 saat veya daha fazla sürebilir.
Bilgisayarınıza kişisel veri dosyalarınızı etkilemez.
PC Recovery Hatası Çözümü Windows yüklü bilgisayarınızı açarken, birdenbire Windows kurtarma ekranı hatası ile karşılaşıyorsanız, son zamanlarda yapılan bir donanım veya yazılım değişikliği, hasarlı sistem dosyaları, eksik veya bozuk Önyükleme Yapılandırma Verileri (BCD) gibi bir durumla karşı karşıyasınız.
Recovery Mod'dan çıkmak için güç tuşuna 10 saniye basın. Ya da menüde yer alan Power Off / Reboot System Now seçeneğine basın. Android Recovery Mod rehberimizde son olarak belirtmekte yarar var. Geri yükleme ile ilgili detaylı bilginiz yoksa bir uzmandan mutlaka yadım alın.
Kurtarma Ortamı, sabit sürücüyü yeniden biçimlendirmenize, işletim sistemini yeniden yüklemenize ve sistemi orijinal Lenovo fabrika durumuna sıfırlamanıza olanak sağlar. Kurtarma ortamı, aşağıdakiler gerçekleştiğinde yardımcı olur: Donanım hatası – Bir Sabit Disk Sürücüsü (HDD) hatası ve değişimi.
Android güvenli modu kapatmak için cihazınızı yeniden başlatmalısınız. Bu şekilde telefonunuzu güvenli moddan çıkarabilirsiniz. Eğer yeniden başlatma işlemi güvenli modun kapatılmasını sağlamadıysa cihazınızı tamamen kapatmalı ve 5 dakika gibi bir süre boyunca beklemelisiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri