Zirkonyum diş tedavisi sırasında lokal anestezi uygulanır ve sonrasında geçici dişler takılır. Bu nedenle tedavi sırasında ve sonrasında ağrı hissedilmez.
Zirkonyum Diş Kaplama Tedavisi Konforlu Bir Süreçtir
Zirkonyum diş kaplama tedavisini takip eden 1 hafta boyunca aşırı sıcak ve aşırı soğuk yiyecekler-içecekler tüketilmemeli, sert ve yapışkan gıdalardan uzak durulmalıdır. Zirkonyum diş kaplamaya alışma süresi genellikle 5-10 gün içerisinde tamamlanır.
Tedavi süreci 1 hafta içinde tamamlanmış olur. Zirkonyum kaplama yapıldıktan sonra aşırı sıcak ve soğuk yemekler de yememeniz gerekir. İçeçek tüketimin de dikkatli olmanız gerekir.
Zirkonyum Diş Yaptıranlar
Acısız ve ağrısız olarak tamamlanan zirkonyum kaplama aynı zamanda oldukça estetik bir görünüme sahiptir. Zirkonyum kaplama ile tedavi edilen diş yapısı doğal görüntüsünden asla bir şey kaybetmez ve en iyi estetik standartları karşılamak için de yapılır.
Zirkonyum kron yapılan hastaları yeni dişleri yüksek oranda yarı saydamdır, doğal dişlerin görünüşünü ve verdiği hissi taklit ederler. Beyaz toz formunda bulunan zirkonyum kolayca şekillendirilip preslenerek doğal diş gibi görünmesi sağlanabilir.
İlgili 34 soru bulundu
Zirkonyum kaplama dişlerin temizliği ve bakımı için en temel kural düzenli diş fırçalama ve diş ipi kullanımıdır. Ağız sularının kullanımıyla dişlerin beyazlığı korunabilir. Bu amaçla günde iki kere gargara kullanımı idealdir.
Kaplama dişlere alışmak, her birey için farklılık gösterebilir, ancak genellikle birkaç gün veya hafta içinde alışma süreci tamamlanır. Kaplama dişler, ağızda bir yabancı cisim hissi yaratabilir ve ilk birkaç gün boyunca konuşurken, çiğnerken ve dişlerinizi fırçalarken alışma süreci yaşayabilirsiniz.
Zirkonyum Diş Törpülenir mi? Zirkonyum diş yapımı sırasında törpüleme ve inceltme işlemi yapılabilir. Fakat bu işlem porselen diş kaplama yöntemine oranla oldukça azdır. Zirkonyum kaplama işleminde dişlerin yüzeyi şerit şeklinde az miktarda törpülenebilir ve kaplama dişin üzerine rahat bir şekilde oturur.
Zirkonyum kaplamalar kesilerek çıkarıldığı için herhangi bir rahatsızlık duyulmaz. Dişlerde doku kayıplarına sebebiyet vermez. Zirkonyum kaplamalar nasıl uygulanır? Diş, metal destekli kaplamada olduğu gibi küçültülür.
TDB'nin 2022 yılında belirlemiş olduğu 2023 yılı fiyat tarifesine göre zirkonyum diş tedavi ücretleri şu şekildedir: Zirkonyum destekli porselen diş kaplaması: 2880TL. Monolitik full zirkonyum diş: 2880TL. Zirkonyum gülüş tasarımı (20 diş): 57600TL.
Zirkonyum dişin tek başına, herhangi bir sebep olmaksızın başarısız olması enderdir, ancak yaşanan tramvalar sonucu tacın kırılması nadir değildir. Kronlar, herhangi bir şekilde çürümezler. Ancak yeterli ağız ve diş bakımının sağlanmadığı durumlarda, zirkonyum altındaki diş çürüyebilir.
Aşırı karbonhidrat, şeker, asitli ve kolalı içeceklerin alınmasından mümkün olduğunca kaçınılmalıdır. Tüm protez tiplerinde kabuklu kuru yemiş benzeri çok sert gıdaların kabukları dişlerle açılmamalı, sakız ve taze ekmek gibi kron veya köprüyü yerinden oynatabilecek yapışkan gıdalar dikkatli çiğnenmelidir.
Hatta bu tür kaplamaların evde kendi kendine çıkarılması bile mümkündür. Zirkonyum ve porselen kaplamalar çıkarılırken, aradaki sert yapıştırıcının serbestleştirilmesi oldukça zordur. Bu nedenle restorasyonun yenisi yapılacaksa, söküm esnasında doğal diş zarar vermemek amacıyla kaplama ortadan kesilerek çıkartılır.
Zirkonyum kaplama diş tedavisi olan hastaların ilk aşamada hafif de olsa ağrı ile karşılaşmaları normal görülebilir. Fakat tedavi kaplama yapılan dişler üzerinden uzun bir süre sonra ağrı meydana geliyorsa burada bir sorun olduğu anlamına gelir.
Zirkonyum Diş Kaplama Sonrası Ağrı
Ortaya çıkan alt dentin, diş kanalları nedeniyle diş pulpası hassasiyet yaratabilmektedir. Bu durumda törpülenen dişlerde hafif ağrı ve sızılar hissedilmesi olağandır.
Kaplamaların değiştirilmesi gerektiğinde, dişe zarar vermeden kolayca çıkartır yapıda olması zirkonyumun avantajlarından biridir. Zirkonyum kaplamaları yaptıranlar bu sebeplerle işlem sonrasında oldukça memnun kalmaktadırlar. Aynı zamanda zirkonyum kaplama yorumları da genellikle olumludur.
Laboratuvar testi yapmadan; kaplamada kullanılan porselen veya zirkonyumun çin malı olduğu, iyi veya kötü kalitede olduğunu anlamak mümkün değildir. Klinik muayenede sadece yapılan kaplamanın teknisyen tarafından iyi hazırlanıp hazırlanmadığı ve hastanın ağzına uyum gösterip göstermediği anlaşılabilir.
Zirkonyum dişin ömrü bitince işlemin tekrarlanması gerekir. Zirkonyum diğer kaplama yöntemlerine göre daha uzun ömürlü kullanım sağlar. Uzun yıllar boyunca dış etkenlerden dolayı kaplamın gücü zayıflayabilir bu durumda tekrar yapılması tavsiye edilir.
Zirkonyum dişlerin ömrü kişiden kişiye değişir. Bazı kişiler 5-10 yıl kullanırken, bazı kişiler ömür boyu kullanabilmektedir. Düzenli diş hekimi muayenesi yaptıran ve diş sağlığına dikkat eden kişiler çok uzun yıllar zirkonyum kaplamalarını kullanabilir.
Zirkonyum dişler koku yapmazlar.
Ağzınız kapalıyken dişleriniz tam olarak üst üste gelmelidir. Bununla birlikte, çok az insan böyle ideal dişlere sahiptir, ilgili istatistiklere göre sadece yirmide biri. Çoğu insan için ya tek tek dişler yanlıştır ya da tüm çene yanlış hizalanmıştır.
Zirkonyum Diş Kaplamanın Garanti Süresi
Diş hekiminin uzmanlığı ve kullandığı malzeme kalite listesine göre bu kullanım süresi 5 yıl ila 8 yıl arasında değişir. Düzenli doktor kontrolü, dikkatli bakım, hassas kullanım ile bu kullanım süresi 10 yıla kadar uzayabilir.
Porselen kaplamalar takıldıktan sonra alışma sürecinden sonra bir sıkıntı yaşanmaz. İlk zamanlar sıcak soğuk hassasiyeti olabilir. Çiğneme , ısırma sırasında ağrı hissediliyorsa muhtemelen kaplamalarda yükseklik vardır. Diş hekiminize gidip yüksekliği düzelttirebilirsiniz.
Zirkonyum kaplamalar tek tek ya da çift şekilde çıkarılabilir. Yapılan kaplamalar dişlerin boşluğuna doldurulan malzemenin sökülmesi ile yapılır. Yapışkan malzeme sökülerek dişler çıkarılır. Fakat zirkonyum dişler sökülür iken en önemli nokta altta bulunan dişlere zarar verilmemesi konusudur.
Dişlerin hazırlanması diş sayısına bağlı olmakla beraber 1 hafta sürebilmektedir. Yapıştırma işlemi yaklaşık 2 saat sürer. İlk önce porselen lamineler yapıştırılmadan dişlerin üzerine yerleştirilerek renk uyumuna ve şekillerine bakılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri