İlk uygulama dolabın içerisinde tüm yüzeylerin hidrojen peroksit ile silinmesi olacaktır. Silinme işlemi tamamlandığında, kurtlanma probleminin son bulabilmesi için hidrojen peroksitin bakteri, patojen ve mantarlara etkisini göstermesi gerekmektedir. Bu durum 10 dakikalık bir bekleme süresi anlamına gelmektedir.
8. Bonus: Böceklenmiş buzdolabı nasıl temizlenir? Bazen böyle talihsiz durumlar da yaşanabiliyor. Eğer başına böyle bir durum gelirse eline “amonyak” içeren bir yüzey temizleyici alarak dolabı fısfısla ve temiz bir bezle buzdolabını sil.
Dondurucu bölümünü temizlemek için: Fısfıslı bir şişe içine 1 yemek kaşığı sirke ve 1 yemek kaşığı karbonat ekliyoruz. Fısfıslı şişeyi iyice çalkalıyoruz. Ardından dondurucunun her noktasına sıkarak sünger yardımıyla siliyoruz.
Buzdolabınızda buz tutan yere bir miktar sirke dökerek kapağı kapatın ve 5-10 dakika bekledikten sonra yumuşamış buzu spatula yardımı ile temizleyin. Buz üzerine bir miktar tuz dökerek buzun erimesini bekleyin.
Dolabınız no-frost özelliğe sahip değilse temizlemek için buzların erimesini beklemelisiniz. Çıkarılabilir parçaları ise dolaptan çıkararak ayrıca yıkayabilirsiniz. Bunları temizlemek için bol suyla yıkayıp kurutmak yeterli olacaktır.
İlgili 34 soru bulundu
İlk uygulama dolabın içerisinde tüm yüzeylerin hidrojen peroksit ile silinmesi olacaktır. Silinme işlemi tamamlandığında, kurtlanma probleminin son bulabilmesi için hidrojen peroksitin bakteri, patojen ve mantarlara etkisini göstermesi gerekmektedir. Bu durum 10 dakikalık bir bekleme süresi anlamına gelmektedir.
Fısfıslı bir şişeye 1 yemek kaşığı karbonat ve 1 yemek kaşığı sirke ekleyin. Şişeyi güzelce çalkalayın ve dondurucunun içine sıkıp sünger yardımıyla silin. Daha sonra nemli bezle üzerinden geçebilirsiniz. Derin dondurucunun dışını ve kapağını da bu şekilde silmeyi unutmayın.
Sirke: 1 ölçek sirke ve 2 ölçek suyu bir sprey şişesine doldurun. Sirke ve suyu karıştırarak buzun üzerine sıkın ve camı temiz cam silme beziyle silin. Buzlar kısa sürede çözülecektir.
Dondurucunun buzunun çözülmesi:
Buzdolabını kapatın. Dondurucunun içindeki gıda ürünlerini çıkartın, birkaç kat kağıd ile sarın ve soğuk bir yerde saklayın. Kapıyı açık bırakın, tahliye tapasını çıkartın ve suyu bir tepside toplayın. Buzu hızlıca gidermek için uygun bir kazıyıcı kullanın.
Buzlu yolların tuzlanmasındaki amaç da bu durumdan yararlanmaktır. Çünkü buzun üzerine yeterince tuz atılarak erime sıcaklığını -3°C'nin altına düşürmek ve böylece buzun erimesini sağlayarak -3°C sıcaklık altında sıvı halde bulunan bir tuzlu su karışımı elde etmek mümkündür.
Karlanma ve buzlanmayı eritmek ve genel temizlik için:
Ürünün fişini çekip, kapısını açık bırakarak buzun erimesini bekleyin. Bir bez yardımıyla kuruladıktan sonra ürünü fişe takıp istediğiniz dereceye kadar soğutup tekrar yiyeceklerinizi koyabilirsiniz.
Sıcak tencereyi direk dondurucunuzun içi ile temas ettirmeyiniz ve sıcak suyu dondurucunuzun içine dökmeyiniz. Sıcak su koyup dondurucunuzun kapağını kapatınız ve 10 15 dakika bekleyiniz. Kapağı açıp tahta bir spatula ile çok bastırmadan yumuşayan buzları temizleyebilirsiniz.
Silme işleminden sonra dondurucunun içinde nem kalmaması adına iyice kurutmanız gerekiyor. Kuru bez yardımıyla yaptığınız kurulama işlemi temizlik sonrasında yeniden koku oluşmasını engelleyecektir. Derin dondurucunuzu bazı doğal ürünler kullanarak oluşan kokuyu gidermeniz de mümkün.
Buzdolabının kapak kısmındaki lastikleri günün belirli saatlerinde ısındıkları için bu böcekler lastiklerin çevresinde yuvalanır. Buzdolabından çıkan böcek nedir sorumuzun cevabı esasında budur.
Buzdolabın içini temizlemek için: Küçük boy bir kovanın yarısına kadar su dolduruyoruz. İçine 4 yemek kaşığı sirke ya da 2 yemek kaşığı karbonat atıyoruz. İyice karıştırdığımız bu karışımı sünger yardımıyla buzdolabının içini temizlemekte kullanıyoruz.
Ancak sararan ve tarihi geçmiş unun tüketilmesi zehirlenme riskini arttırdığından çöpe atılması gerekmektedir. Böceklenen un, geniş bir tepsiye alınarak havalandırılır ve böcekleri ayıklanarak kullanılabilir. Böceklenen un elenerek de temizlenebilir.
Bilgi. Kurulumu tamamlanan derin dondurucu dik bir konumda ve elektriğe bağlanmadan 4 saat bekletilmelidir. 4 saat sonra derin dondurucunuzun fişini takabilirsiniz. Ancak yiyecekleri yerleştirmeden önce 12 saat daha beklemeniz gerekir.
Derin dondurucu su akıtması halinde öncelikle su tahliye tıpasını kontrol etmeniz gerekir. Bu tıpa ürünün iç kısımda bulunur. Fişi çekip yiyecekleri çıkarıp ürünün içindeki buzları erittiyseniz ve bu tıpa gevşemişse dışarı su akıtır.
Uzmanlar tarafından sunulan önerilere bakıldığında derin dondurucunun -18 derecede çalıştırılması öneriliyor. Derin dondurucu ile birlikte gönderilen kullanım talimatına göre belirttiğimiz derece farklılaşabiliyor.
Silecek suyunuzun donmaması için antifrizli cam suyu ya da camsil kullanmanız gerekmektedir. Buz Spreyi İle Temizleme: Bu yöntem su ile buz temizlemeden biraz daha kolaydır. Çünkü buz spreylerini istediğiniz zaman satın alabilir ve arabanızda bulundurabilirsiniz. Buz spreyleri marketlerde satılmaktadır.
Öncelikle hangi sirke ile ev temizlenir sorusunun cevabını öğrenmeniz gerekir. Ev temizliğinde genellikle beyaz sirke kullanılır. Bunun dışında yüzeyleri, camları, aynaları sirke ve su karışımıyla silebilirsiniz. Ayrıca sirke, su ve sabun karışımıyla zeminleri temizlemeniz de mümkündür.
Son olarak uğraşmak istemiyorsanız evinizde bulunan alkollü bir el dezenfektanı da bu işi görecektir. Daha sonra Buzu eritmek için karışımı anahtar deliklerinize tekrar püskürtebilirsiniz. Kaçınmanız gereken nokta kilitlere kaynar su dökmenizdir.
Temizlik için Uğur Derin Dondurucu temizleyici spreyini tercih ediniz. Derin Dondurucu temizleyici spreyinizin olmadığı acil durumlar için cam sil veya sıvı sabun kullanabilirsiniz. Derin dondurucunuzu tuz ruhu, asil ve alkol gibi kimyasallarla kesinlikle temizlemeyin.
Derin dondurucunun üst yüzeyi kapak veya kapağın menteşe bölgesi ile örtülüdür ve tasarımı ağırlığı desteklemek için yapılmamıştır. Bu nedenle, derin dondurucunun üzerine ağır cisimler koymak, dondurucunun çalışmasını ve kapasitesini olumsuz etkileyebilir.
Sandık tipi derin dondurucunuzun dibinde su tahliye deliği bulunur. Tahliye deliğinin üzerinde tıpa vardır. Tahliye deliğini tıpası tam takılı değilse veya ürünün dış yüzeyinde bulunan tahliye kapağı kapalı değilse derin dondurucunuz su akıtabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri