eleman.net verilerine göre, E-Ticaret Uzmanı 2023 yılında ortalama 21.100 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda E-Ticaret Uzmanı , Ocak 2023 yılında ortalama 16.500 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 10.120 TL maaş alıyordu.
E ticaret dünyası, son yıllardaki başarısı ve özellikle de pandemi dönemi sonrasında kazandığı ivme ile oldukça dikkat çeken sektörlerden biri hâline geldi. E ticaret para kazandırır mı? Evet, e ticaret sektöründe başarı basamaklarını bir bir tırmanmak mümkün.
Bugün bir e-ticaret sitesi kurmak isteklere bağlı olarak alınacak hizmetler ve yazılımlarla birlikte 1000 TL'den başlayıp yüz binlerce dolara kadar yükselebiliyor. Fakat e-ticaret sitelerinden sadece yüzde 5'i, yılda 1.000 doların üzerinde satış yapabiliyor.
Başlangıç için minimum gerekli sermaye halka açık şirketler için 50.000 TL, halka açık olmayanlar için 100.000 TL'dir. Anonim şirketin payları borsada işlem görebilir. Şirkette pay sahibi olanlar, şirkete yalnızca sahip oldukları pay kadar sorumlu olurlar.
Hacmi her geçen gün artan e-ticaret, gelişen teknolojiler sayesinde artık daha kolay yapılıyor. Öyle ki günümüzde evden bile e-ticaret yapabilmek mümkün. Evden e-ticareti, fiziksel bir dükkân ya da mağaza sahibi olmadan internet üzerinden ürün ve hizmet satışı yapmak şeklinde tanımlayabiliriz.
İlgili 19 soru bulundu
E-ticaret her geçen gün büyük bir hızla gelişir ve yaygınlaşır. Özellikle yüksek kira giderleri ödemek istemeyen birçok girişimci e-ticareti tercih eder. E-ticarette şahıs üzerinden yapılan ticaret faaliyetleri Gelir Vergisi, tüzel kişiler üzerinden yapılanlar Kurumlar Vergisi kapsamında yer alır.
E-ticaret sitesi kurma maliyetleri de e-ticaret paketi fiyatlarına göre değişir. Temel işletme özellikleri içine alan paket türleri genellikle yıllık 2000TL - 3500 TL civarındadır. Daha ileri özelliklere sahip e-ticaret alt yapıları da aylık olarak 500 – 750 TL arasında olmaktadır.
Evet sermayesiz e-ticaret yapılabilmektedir. Şirket açma, kargo gönderim ücretleri, vergiler gibi başlangıç masraflarını liste dışında tutarak dropshipping, ikinci el ürün satışı, el yapımı ürünlerin satışı gibi farklı iş modellerinden yararlanabilirsiniz.
Ya da hangi durumlarda depolama yapmalısınız? Hemen cevaplayalım: E-ihracata başlamak için yurt dışında depo tutmanıza ya da depolama hizmeti almanıza gerek yok. Ürünlerinizi yurt dışı kargo hizmet veren lojistik firmaları üzerinden gümrük vergileri ödendikten sonra rahatlıkla ulaştırabilirsiniz.
Araştırmalar ilk sıralarda Trendyol ve Hepsiburada'nın yer aldığını gösteriyor. Raporlarda Türkiye e-ticaret pazarında Trendyol birincim sırada bulunuyor. İkinci sırada Hepsiburada yer alırken üçüncü sırada da N11 konumlanıyor. Bu sıralamayı Gittigidiyor takip ediyor.
Yeni nesil yapay zekayla bilgisayar teknolojilerini birleştirerek ağırlıklı olarak e-ticaret alanında uzmanlaşan Amazon, rakipleri arasındaki lider konumunu korumaktadır. Bezos, Temmuz 2021 itibariyle şirketin CEO mertebesinden ayrılarak, yerini Andy Jassy'e bırakmıştır.
E-ticaret Uzmanı, işletmelerin çevrimiçi satış hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olur. Satış stratejileri oluşturma ve uygulama, marka bilinirliği artırma, müşteri deneyimini iyileştirme. Dijital pazarlama, sosyal medya stratejileri, SEO, Google AdWords ve Analytics.
E-ticaret riskleri arasında bulunanlardan biri de sosyal sorunlar yani sitenin yeterince fonksiyonel olmaması ve ön plana çıkamaması sorunudur. Eğer siteniz yeterince ön plana çıkmazsa alıcının gözüne de çarpmaz. Dolayısıyla istediğiniz satış oranlarını yakalayamayabilir ve iflasa kadar giden bir yola girebilirsiniz.
Evden e-ticaret yapmak için ilk olarak kendi şirketinizi kurmanız gerekir. Şahıs şirketi açarak e-ticaret serüveninize hızlı bir şekilde başlayabilirsiniz. Evden yapacağınız ticaret için ev adresini göstererek şahıs şirketi kurmanız mümkün olur.
Koşullar sağlandığı zaman şirket kurmadan da internet üzerinden satış yapabilir hatta vergi muafiyeti ve indiriminden faydalanabilirsiniz. Şirket sahibi olarak ya da olmadan e-ticaret yapmak istiyorsanız devletten vergi mükellefiyeti ya da vergi muafiyeti belgelerini resmi olarak temin etmeniz gerekir.
Trendyol Satıcı Paneli üzerinden sizden istenilen bilgileri girin. Satıcı sözleşmesini indirin ve her sayfasını imzalayın. İmzaladığınız sözleşmeyi 10 gün içerisinde Trendyol'a imza sirküleri ile birlikte kargolayın. Başvurunuz Trendyol'dan onay aldıktan sonra satış yapmaya başlayabilirsiniz!
Girişim yapabilen herkes e-ticaret yapabilir denilebilir. Girişim; fikir bulma, müşteriye ulaşma, gelir elde etme, ürün geliştirme, takım kurma, takım yönetme, rekabet etme, analiz yapma gibi bir çok başlıktan oluşmaktadır. E-ticarette fikir çok değerli ve önemlidir.
Bazı e-ticaret sitesi platformları, sınırlı bir ücretsiz deneme süresi sunar. Ancak çoğu platformda internetten satış yapmak ve ödeme almak için ücreti platformdan platforma değişen bir abonelik planı almanız gerekir.
E-Ticaret Siteleri ve Mobil Uyumluluk
On yıl önce e-ticaret sitelerinden alışveriş sadece bilgisayarlardan yapılabilmekteydi. Daha sonra e-ticaret sistemi için akıllı telefonlardan erişilebilir uygulamalar geliştirildi. Bugün, her zaman ve her yerden doğrudan akıllı telefonlardan alışveriş yapılabilmektedir.
Yapılan yasal değişiklikle, 1 Ocak 2021'den itibaren elde edilen gelirlere uygulanmak üzere evlerde üretilen malların internetten satışında esnaf muaflığı tanındı.
Vergi Levhası İçin Gerekli Ücretler
Gerekli belgelerin ücretlerinin toplamı ortalama olarak 625 TL'yi bulmaktadır. Bu ücretler içerisinde imza beyannamesi 140 TL, muhasebeci vekaleti 150 TL, defter bedeli 300 TL, damga vergisi 35 TL gibi giderler yer almaktadır.
E-ticaret İşletmeleri İçin Fatura Düzenleme Süreci
E-ticaret yapan kişiler internet üzerinden her satış yaptığında fatura kesmelidir. 2023 yılı düzenlemelerine göre e-ticaret fatura kesmeme cezası her belge için minimum 2200 TL'dir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri