Kuru fırçalama hem kan dolaşımını sağlar hem de cildin daha parlak görünmesini sağlar. Kuru fırçalama için gerçek At kılı fırçası kullanılmasının herhangi bir zararı yoktur. Fakat gerçek olmayan at kılı fırçasının kullanılması cildin tahriş olmasına ya da kılcal damarların artmasına neden olabilir.
AT KILI FIRÇASI VARİSE İYİ GELİR Mİ? At kılı fırçasının düzenli olarak ve krem kullanımı ile birlikte selülitleri azalttığı ortaya çıkmıştır. Ancak varisleri tedavi ettiği konusunda herhangi bir olumlu etkisi olduğu ortaya konmamıştır.
Kuru Fırçalamanın Yararları
Cilt için oldukça faydalı olan kuru fırçalama, adeta doğal peeling etkisi ile vücudundaki ölü derilerden kurtulmanı sağlar. Pul pul dökülen deriler ve ölü cilt hücreleri vücudunun rahatlamasına yardımcı olur. Lenfatik sistemi uyarır.
Cildin daha pürüzsüz olması için deneyebileceğiniz veya olası faydalarını deneyimlemek için yapabileceğiniz kuru fırçalama sırasında, dikkat etmeniz gerekenler var. Eğer yanlış bir uygulama yaparsanız, cilt dokusunda hasara, tahrişe, çiziklere ve cilt bariyerinin bozulmasına neden olabilirsiniz.
Kuru fırçalama yöntemi vücudun için çok yararlı, bu nedenle haftada 4-5 kere yapmanda sakınca yok. Her bir kuru fırçalama seansı ortalama 10 dakika sürmeli, fazla abartmaya gerek yok.
İlgili 31 soru bulundu
Cildini ölü hücrelerden arındıracak olan bu uygulamayı duş öncesi yapmak faydalı olacaktır. Vücudunda istediğin bir bölge için uygularken aşağıdan yukarı doğru nazik hareketlerle fırçalama yaptıktan sonra ılık su ile duş alabilirsin.
Ölü hücrelerden tamamen arınmanızı sağlayan bu teknik, size canlı ve yeni bir ten veriyor. Ayrıca cildinizdeki tüm renk ve doku eşitsizliklerini gideriyor. “Hücre yenilenmesini hızlandırarak daha pürüzsüz ve sıkı bir cilt görünümü sağlayan kuru fırçalama yöntemini günlük bir rutin haline getirin.”
Hızlanan kan akışı ile zayıflayan bağışıklık sistemini güçlenebilir. At Kılı fırçası kılcal damar görünümüne neden olan varisler için de alternatif bir çözüm üretebilir.
Kuru fırçalama yaparken dikkat edilmesi gerekenler
-Doğal kılları olan fırçaları kullanın. -Uçucu yağ kullanın. -Kuru fırçalamayı alışkanlık haline getirin. -İşlemi minimum 2 dakika uygulayın.
Kuru fırçalama: Selülite ve çatlağa oldukça iyi gelen bir rutindir. Kuru fırçalama tekniği ile çatlak olan bölgeye düzenli masaj yapmalısınız. Kan dolaşımı hızlanır, cilt yenilenir ve böylece kısa sürede çatlaklardan kurtulursunuz. Bol bol su: Vücudumuzun yüzde 70'si sudur.
Cildinde iltihap, egzama veya dermatit gibi problem bulunanlar kuru fırçalama tekniğinden uzak durmalı.
Kuru fırçalama hem kan dolaşımını sağlar hem de cildin daha parlak görünmesini sağlar. Kuru fırçalama için gerçek At kılı fırçası kullanılmasının herhangi bir zararı yoktur.
Kuru fırçalama ne zaman yapılmalı diye sorarsanız duştan önce beş dakika kadar haftada birkaç defa uygulamanız yeterli! Kuru fırçalamayı saat yönünde ve dairesel hareketlerle yapmalısınız. Cildinizin ince ve hassas olduğu bölgeleri fırçalarken baskı uygulamamaya dikkat edin.
At kılı fırçalama nasıl yapılmalı?: Vücudunun gençleşmesi ve kan dolaşımının hızlanması için günde 5-6 dakika boyunca at kılı fırçalama tekniği yapman yeterli olacak. At kılı fırçalama yöntemi için ayaklarından gövdeye doğru ilerle.
Yağ ve kirden arındırmış temiz gözenekler cildine çok daha pürüzsüz ve sağlıklı bir görünüm kazandıracaktır. At kılı fırça ile fırçalama işlemi sonrasında duş almanı tavsiye ederiz; eğer vaktin var ise, en etkili sonuçlar için bu uygulamayı her duş aldığında günde 2 kez ve 4 hafta boyunca aralıksız uygulamalısın.
Hayvan Dostu Ürün: Eda Taşpınar Doğal At Kılı Fırça, atların uzayan yeleleri tıraşlanarak elde edilen tüylerden üretilmektedir. Aynen her insanın saçı uzadığında kesilmesi gibi atlarında yeleleri tıraş edilmektedir. Bu nedenle hayvan dostu bir üründür.
Duştan önce uygulayın
Uzmanlar, ölü hücrelerden tamamen kurtulmak için kuru fırçalama yönteminin duş öncesi yapılması gerektiğini söylüyor. İşlem sonrasında da duşa girerek fırçalama sırasında çıkan ölü derilerin cildinizden akıp gitmesini sağlayabilirsiniz.
Cilt lekelerini giderir.
Cildimizde bulunana güneş lekeleri, akne lekeleri, sivilce izleri gibi problemleri düzenli fırçalama ile giderebilirsiniz. Zamanla eşit bir görünüm sunan kuru fırçalama, lekelerin görüntüsünü azaltarak daha temiz bir cilde kavuşmamızı sağlar.
Fırçanın kılları donuk, pürüzlü, pul pul dökülen cilt hücrelerini süpürür. Kuru bir fırçalama seansından sonra cildiniz daha yumuşak ve pürüzsüz olacaktır. Hızlı fırçalama dolaşımı uyarır ve böylelikle hızlanmasına yardımcı olur. Fırçadaki kıllar cildi geçici de olsa daha parlak gösterir.
Günümüzde kılcal damar tedavisi lazer ve ışık tedavileriyle etkili ve başarılı bir şekilde yapılmaktadır. 4D Lazer, KTP Lazer ve IPL uygulaması sık kullanılan yöntemler arasındadır. Uygulama sırasında kılcal damar boyunca lazer ışını uygulanır. Lazerle kılcal damar tedavisi, ince kılcal damar çatlamasında kullanılır.
Yüksek sıcaklıkta kılcal damarlar genişleyerek cildin renginin kızarmasına neden olur. Kılcal damarlar soğuğa maruz kaldıklarında ise cilt soluk bir görüntü alır. Kılcal damarların içindeki basınç değişikliği ile damar kaslarının zayıflaması sonucu kan birikir ve damar çatlaması meydana gelir.
Düzenli kuru fırçalama yaparsan bacaklarındaki çilek bacak durumunu en kısa sürede iyileştirebilirsin. Duştan önce kuru fırçalama yaparak cildini daha iyi temizleyebileceğini hatırlatalım. At kılı fırçasını kullanacaksan, sabah ve akşam olmak üzere günde 2 kez uygulama yapmaya dikkat edebilirsin.
Cilde peeling yapmanın ekstra yararı, gözenekleri yağ ve kir kalıntılarından arındırmasıdır. Eğer özel veya daha hassas bir fırçanız yoksa, yüz fırçalamanız tavsiye edilmese de, kuru fırçalama vücudun geri kalan bilgelerindeki gözenekleri iyileştirmeye yardımcı olur.
Koltuk altlarını fırçalarken de fırçayı saat yönünde hareket ettirmelisiniz. Karın bölgesi, sırt, yüzde uygulanan kuru fırçalama tekniği narin hareketlerle yapılmalıdır. Fırçalama işlemi sonrasında cildinizin hafif şekilde kızarması normaldir.
At kılı fırçasının en önemli faydalarından biri de kan akışını hızlandırarak selülit görünümünü azaltması olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri