Soğanı çiğ olarak ağızda çiğneyerek yemek de diş sağlığı ve ağız sağlığını da korumaktadır. Soğan enfeksiyon hastalıkları, kalp sağlığı ve soğuk algınlığına karşı pek çok fayda sağlar.
SOĞAN BAL KARIŞIMI NEYE İYİ GELİR? - Bu karışım öksürük, faranjit ve grip için oldukça yararlıdır. Bunun yanı sıra antibakteriyal olarak ve bağışıklık sistemini güçlendirmek amacıyla da kullanılabilir. - Vücudu kimyasal etkilerden korur, karaciğerin toksinlerle uğraşmasına olanak vermezsiniz.
Vücudun bağışıklık sistemini güçlendiren kuru soğan özellikle kış aylarında mikroplara karşı vücut direnci arttırır ve soğuk algınlığı gibi hastalıklardan korunmanızı sağlar. Mikrobik rahatsızlıkları olanların da en yakın dostu olmaya aday olan kuru soğan doğal bir antibiyotiktir.
Soğanı dörde bölüp yatak odasına koymanın faydaları ise şaşırtıcı. Soğanın yayacağı antioksidan özelliği sabaha kadar sizi dinç tutacak. Yattığınız odaya soğan koymak ayrıca oda içerisindeki mikropları öldürmek için de faydalı. Soğanı yemeklere eklemenin yanı sıra yanınızda bulundurmak dahi yetiyor.
Kuru soğan burun tıkanıklığı durumlarında tüketilebilir. Daha rahat nefes almayı sağlar. Astım benzeri ciddi sorunların iyileştirilmesinde ve giderilmesinde fayda gösteriyor.
İlgili 30 soru bulundu
Kesik bir soğanı sadece koklamak tıkalı burunu akıtarak tıkanıklığı geçirebilir ve burun kanallarını açabilir. Aynı etki acı baharatlarla, örneğin pul biber ve kırmızıbiberle de elde edilebilir.
Ayak altına soğan koyup uyuduğunuzda soğan, tüm vücudunuzu temizlemeye başlar. Vücudunuzdaki bakterileri ve mikropları emer ve ayaklarınızdaki cilt çok ince olduğundan, iyi bakteri ve kimyasallar kanınızda daha hızlı emilir. Bu şekilde, soğan kanınızı da temizler ve tüm bunları siz uyurken yapar.
Ayırdığınız soğanın düz olan taraflarına tek tek karanfilleri batırın. En az 6 tane sapladıktan sonra düz küçük bir kabın içine soğanı yerleştirin. Daha sonrasında uyuduğunuz odanın herhangi bir yerine koyun. Bunu her gün yatmadan yapın ve koyun.
Ayak altında 7 binden fazla sinir ucu bulunduğu için ayakların vücudun geri kalanına açılan bir kapı olduğu düşünülüyor. Soğan kokusu bu sinir uçları yoluyla vücuda girerek vücuttaki mikropları öldürüyor.
Şifa kaynağı olan soğan, bir kase içinde üzerine kaynar su koyularak gece yatılan odaya koyulduğunda öksürüğü olan insanlarda öksürükten eser bırakmıyor. soğanın anlatacağımız kullanış şeklini belki de ilk kez duyacaksınız.
- İyileştirici maddeler barındıran soğan, bağışıklığı güçlendirerek vücudun enfeksiyonlara karşı savaşmasını sağlar. - Günlük tüketilen bir parça çiğ soğan vücudu enfeksiyonlara karşı korur doğal olarak iltihap oranını düşürür bununda akabinde eklem rahatsızlıklarına da iyi gelir.
Soğan suyu içerisinde bulunan fitokimyasallar sayesinde kanser hastalıklarını önleyici ve tedavi edici özelliklere sahiptir. Enfeksiyon Oluşumunu Önler: Soğan suyu antienflamatuar etkisi ile vücutta oluşabilecek enfeksiyonları önler, var olan enfeksiyonların vücuttan atılmasını sağlar.
Doğal antimikrobik özellikleri nedeniyle sarımsak ve soğan boğaz ağrısını hafifletebiliyor.
Soğan suyu balgamı yumuşatmakta ve bronşit gibi hastalıkların etkisini azaltmaktadır. Astım krizinde etkili olan bileşenleri bile baskılamaktadır. Balla karıştırılan soğan suyu ise, boğaz ağrısı, boğaz iltihabı, öksürük ve bronşit gibi rahatsızlıklarda şifalı etkiye neden olur.
Soğan Suyu Öksürüğe İyi Gelir mi? Kış aylarında en çok şikayet edilen sağlık sorunlarından biri öksürüktür. İçerdiği antioksidan maddeler sayesinde vücut direncini artıran soğan, öksürük için çok faydalıdır. Suyu sıkılarak tüketildiğinde öksürüğünüze iyi gelir.
Grip, nezle, astım gibi enfeksiyonlara karşı soğan ve sarımsağın birlikte tüketilmesi çok önemli; çünkü her ikisi de kükürt içeriğinden dolayı güçlü antioksidanlardan oldukları için savunma sistemini güçlendiriyorlar.
Tek yapmanız gereken soğanın kabuklarını demlemek ve süzdükten sonra çayını içmek. Soğan suyu balgamı yumuşatmakla kalmaz, bronşit gibi hastalıkların etkisini de azaltır. Ilık olarak içilen soğan suyu ise boğaz ağrısı, boğaz iltihabı, öksürük ve bronşit gibi rahatsızlıklarda adeta doğal şifa etkisi yapar.
- Nem: Nemli hava, burnun tıkanıklığına iyi gelir. Oda içerisinde kalorifer üzerine bırakılacak bir bardak su, havanın nemini tazeler. Bunun dışında odanın nemli kalmasını sağlayan buhar makineleri de burun tıkanıklığına çözüm olabilir.
Soğan, antibiyotik ve anti bakteriyel özellikleri sayesinde hastalık ve enfeksiyonlardan uzak durmanıza destek olur. Uykusuzluk çekenlerin derin bir uyku çekmesine yardımcıdır. Soğan yediğiniz akşamlar daha rahat uyuduğunuzu biliyor muydunuz? Soğan daha derin uyumanıza destek olur.
Karanfil yoksa soğanı ikiye bölüp yattığınız odaya koymak da iş görecektir. Soğuk algınlığı ve burun tıkanıklığı gibi mikrobiyal ve enfeksiyon kaynaklı rahatsızlıklarda soğan antibiyotik görevi görerek karanfil ise hoş kokusu ile solunum yollarını açarak rahatlamanızı sağlar.
Yüksek ateş , grip, öksürük ve alerjilere iyi gelir. Soğan suyu ve balı karıştırarak bu tarz hastalıklarla kolaylıkla baş edebilirsiniz. Küçük bir parça soğan koklamak burundaki kanamayı yavaşlatır ve durdurur. Her gün 1 soğan yemek uykusuzluğa ve kabuslara iyi gelir.
Soğanı çorabınıza yerleştirdikten sonra, tüm vücudunuzu temizler. Vücudunuzdaki bakterileri ve mikropları emer ve ayaklarınızdaki cilt çok ince olduğundan, iyi bakteri ve kimyasallar kanınızda daha hızlı emilir. Bu şekilde, soğan kanınızı da temizler. Ve tüm bunları siz uyurken yapar.
-Soğanın acısını almak için kabuklarını soyduktan sonra soğuk suyun içinde bekletebilirsiniz. Bu yöntem hem soğanın acısını alacak hem de doğrarken gözünüzün yanmasına engel olacak. -Doğradığınız soğanların acısını almak için çok az tuzla ovabilirsiniz. Boş bir kasenin içine doğranmış soğanları ekleyin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri